Spring til indhold

Kejserens Nye Klæder

16. okt. 2022 | 14:30 - 15:15
Kejserens nye klæder

”Svanen dansk-tjekkisk dukketeater” så dagens lys for første gang i 1993 og har gennem de sidste 28 år været kulturleverandør til de danske børn og deres voksne. Vi har optrådt på skoler, i børnehaver, på biblioteker i kultur- og forsamlingshuse, i kirker og på teatre over hele landet…”.

Sådan præsenterer ”Svanen dansk-tjekkisk dukketeater” sig selv, og dem får vi nu fornøjelsen af at opleve i Emanuel med forestillingen Kejserens nye klæder. Vi kender nok alle H. C. Andersens eventyr om kejseren, der bliver snydt til at tro, at han går rundt i de mest dyrebare klæder, men i virkeligheden ikke har noget på. Som altid i H. C. Andersens historier er der noget for både voksne og børn, og denne forestilling kan være det første bekendtskab, de små stifter med den jo morsomme historie om en kejser, der bliver snydt. Det kan alle børn grine af, og de voksne kan måske overveje, hvad stolthed, facade og forfængelighed betyder for os alle, også i dag.

I Teateravisens omtale af forestillingen kan man bl.a. læse: ”Den forfængelige kejser og alle hans gamle klæder funkler og blinker i Svanens muntre opsætning af H. C. Andersens klassiker”, og at der er tale om ”gedigent håndværk. Fra det smukke teaterskab, som udgør rammerne om forestillingen til scenografien inden i det”. Teateravisen kaldet det til slut et velsmurt teatermaskineri … med mange små finurligheder, der folder H. C. Andersens stadigt aktuelle historie ud. Til stor begejstring for både børn og voksne.

Kim Westi har stået for dramatiseringen og medvirker i forestillingen sammen med Patricie Homolová. Kim Westi er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen v/ Odense Teater, og nogen kender ham måske fra TV2 serien ”Hjem til fem” eller Thomas Vinterbergs film ”Jagten”. Han har også arbejdet som instruktør på børneforestillinger på Vendsyssel Teater.

Patricie Homolová har stået for scenografi og dukker og Nikolaj Westi for musikken.


Kejserens Nye Klæder
ALLE ARRANGEMENTER

Parkering ved Emanuel

Parkeringsmuligheder.

Der er plads til ca. 20 biler ved Emanuel (billede 1)

På hovedvejen over for Emanuel i nordgående retning er der tre parkeringsbåse (billede 1)

Der er yderligere 20 parkeringspladser ved Rosenvænget ca. 300 meter syd for Emanuel (billede 2)

 

 

Billede 1
Billede 2