Kulturpriser

Foreningen Emanuel har i 2014 indstiftet en kulturpris, som uddeles hvert år på foreningens ordinære generalforsamling.
Det har gennem flere år været et ønske i foreningen at sætte fokus på og vise, at der sættes pris på det frivillige ildsjæle-arbejde, som bliver udført inden for kulturlivet.
Netop i denne forening ved vi, hvor vigtigt det er, at der er folk, som vil gøre et stykke uegennyttigt arbejde til glæde for andre.

Bestyrelsen har valgt at indstifte en pris under navnet Emanuels Kulturpris. Prisen har til formål at påskønne en særlig indsats til gavn for kulturlivet i Tønder Kommune med særligt fokus på aktiviteter i den tidligere Skærbæk Kommunes område.
Emanuels kulturpris kan tildeles en person eller en personkreds, der på forbilledlig vis henleder opmærksomheden på kultur.

Foreningen Emanuel er ikke nogen rig forening, som kan uddele pengebeløb. Man bliver altså på ingen måde rig på penge som prismodtager. Men det er foreningens håb, at modtageren vil glæde sig over udvælgelsen, som viser, at vi sætter pris på det arbejde, der er udført.

Se hvem der har modtaget kulturpris:

 • 2021 – Tønder Revy
  2021 – Tønder Revy

  – under Tønder Amatørscene, som blev oprettet i 1975, modtog kulturprisen for et enestående arbejde i form af revyforestillinger med engagement, flid, dygtighed, kreativitet og markering af Tønder Kommune på Danmarkskortet. Tønder Amatørscene har haft fornøjelsen af at fornøje Tønder med 39 revyer, men revy nummer 40 i april 2022 bliver den sidste. Det sker… Læs mere »2021 – Tønder Revy

 • 2019 – Tove Tersbøl
  2019 – Tove Tersbøl

  Der var “mytteri” på Emanuels generalforsamling. En enig bestyrelse havde besluttet, at der i år ikke skulle uddeles kulturpris, da fortællingen om om- og tilbygning ville fylde meget på generalforsamlingen. Uden formandens vidende besluttede bestyrelsen, at tildele formanden, Tove Tersbøl, årets kulturpris som en overraskelse. Hun blev både overrasket, mundlam og glad. Så det var… Læs mere »2019 – Tove Tersbøl

 • 2018 – Børge Pedersen
  2018 – Børge Pedersen

  Vi tildeler dig denne pris på grund af det enormt store frivillige og kulturelle arbejde du har udført gennem så mange år her i Skærbæk-området. Du får ikke prisen fordi du har fået den forbandede sygdom, som du selv benævner den, men fordi du i allerhøjeste grad har fortjent prisen. Overalt virker du med overskud… Læs mere »2018 – Børge Pedersen

 • 2017 – Jens Rosendal
  2017 – Jens Rosendal

  Jeg ved godt, at vores lille pris på mange måder er ”ingenting” i forhold til alle de store priser, du har fået. Priser, hvor du får overrakt store pengebeløb og priser, hvor du bliver set i landsdækkende aviser og andre medier. Men ud fra devisen – lidt har også ret – tillader vi os på… Læs mere »2017 – Jens Rosendal

 • 2016 – H.E. Sørensen
  2016 – H.E. Sørensen

  Det største og fornemste arbejde H.E. Sørensen har gjort for Emanuel var at skrive manuskriptet til kabaretten “Sigfred” om Sigfred Pedersen i 2004. H.E. Sørensen havde med sit personlige kendskab til Sigfred Pedersen en særlig baggrund for at skrive kabaretten, som med stor glæde blev overværet af Sigfred Pedersens familie. H.E. Sørensens arbejde i Historisk… Læs mere »2016 – H.E. Sørensen

 • 2015 – Bodil Bjerre
  2015 – Bodil Bjerre

  På sin egen stille og vedholdende måde har Bodil Bjerre ydet en stor kulturel indsats i mange sammenhænge i området. Mange andre foreninger og sammenslutninger har nydt godt af hendes arbejdskraft og engagement. Hun og hendes mand bakkede straks op om tanken med at omdanne Emanuelskirken til kulturhus og kom i huset fra første færd.… Læs mere »2015 – Bodil Bjerre

 • 2014 – Margit Kjær
  2014 – Margit Kjær

  Det var en enig bestyrelse, der med en del forslag på bordet vedtog, at Margit Kjær skulle tildeles Emanuels første kulturpris. Hun har gjort et kæmpearbejde især for Emanuels professionelle børneteater, men også i mange andre sammenhænge. Amatørteaterforeningen Stjernen har også haft stor gavn af hende, og hun har lagt et meget stort frivilligt arbejde… Læs mere »2014 – Margit Kjær

Se hvem der har modtaget kulturpris:

2021-09-22_614b77703b8a2_Tnderrevy

2021 – Tønder Revy

– under Tønder Amatørscene, som blev oprettet i 1975, modtog kulturprisen for et enestående arbejde i form af revyforestillinger med engagement, flid, dygtighed, kreativitet og markering af Tønder Kommune på Danmarkskortet.
Tønder Amatørscene har haft fornøjelsen af at fornøje Tønder med 39 revyer, men revy nummer 40 i april 2022 bliver den sidste. Det sker netop for, at man fremadrettet kan lægge kræfter i mindre men til gengæld flere forestillinger.
Tønder Revy er en erfaren prismodtager, så Emanuels Kulturpris er blot en lille pris i rækken af mange forskellige priser ved DM i Amatørrevy –  Årets revynummer, Publikumsprisen, Årets sceneshow – for blot at nævne nogle enkelte.
Du, Tommy Juhl – instruktør for revyen og formand for Amatørscenen har trukket et kæmpelæs i mange år som centrum for det hele.
Derfor vil jeg bede dig om at komme op og modtage Emanuels Kulturpris.

2020-09-24_5f6c747319e31_Mytteri1

2019 – Tove Tersbøl

Der var “mytteri” på Emanuels generalforsamling.
En enig bestyrelse havde besluttet, at der i år ikke skulle uddeles kulturpris, da fortællingen om om- og tilbygning ville fylde meget på generalforsamlingen.
Uden formandens vidende besluttede bestyrelsen, at tildele formanden, Tove Tersbøl, årets kulturpris som en overraskelse.
Hun blev både overrasket, mundlam og glad.
Så det var virkelig et positivt ladet mytteri!
Tove fik kulturprisen for sin særlige indsats for kulturlivet i Tønder Kommune, som frivillig ildsjæl, for en formidabel indsats for bl. a. en lang række kor – men specielt i forbindelse med Kultur- og Forsamlingshuset Emanuels opstart, drift og udvikling.
DSC00029-4-300×215

2018 – Børge Pedersen

Vi tildeler dig denne pris på grund af det enormt store frivillige og kulturelle arbejde du har udført gennem så mange år her i Skærbæk-området. Du får ikke prisen fordi du har fået den forbandede sygdom, som du selv benævner den, men fordi du i allerhøjeste grad har fortjent prisen.
Overalt virker du med overskud og humør! Du er en samlende person, og vi føler os godt tilpas i dit selskab.
Du er en ildsjæl, som brænder for at gøre ting til gavn for almenvældet, og det er i sandhed også kultur.
Tove Tersbøl tog derefter udgangspunkt i sangen ”Hvor du sætter din fod” og trak sammenligninger mellem Børges virke og sangens tekst af Jens Sejer Hansen.

659-300×199

2017 – Jens Rosendal

Jeg ved godt, at vores lille pris på mange måder er ”ingenting” i forhold til alle de store priser, du har fået. Priser, hvor du får overrakt store pengebeløb og priser, hvor du bliver set i landsdækkende aviser og andre medier. Men ud fra devisen – lidt har også ret – tillader vi os på denne måde at sige dig tak for dit virke i vort område, hvor du gennem mange år har sat fokus på vores egn.
Du får vores kulturpris – fordi vi gerne vil vise, at vi sætter pris på dig og dit forfatterskab.
Du har skrevet ord, som vi synger og læser både her og overalt i Danmark, ja, i hele verden.
”Du kom med alt det, der var dig” er oversat til mange sprog.

HE3-300×200

2016 – H.E. Sørensen

Det største og fornemste arbejde H.E. Sørensen har gjort for Emanuel var at skrive manuskriptet til kabaretten “Sigfred” om Sigfred Pedersen i 2004. H.E. Sørensen havde med sit personlige kendskab til Sigfred Pedersen en særlig baggrund for at skrive kabaretten, som med stor glæde blev overværet af Sigfred Pedersens familie.
H.E. Sørensens arbejde i Historisk Forening har været legendarisk. Gennem utallige bogudgivelser, kronikker, artikler, foredrag m.m. har H.E. Sørensen sat stort fokus på Skærbæk, og har, som der står skrevet i kulturprisens fundats: “på forbilledlig vis henledt opmærksomheden på kultur”.

bodil_b1

2015 – Bodil Bjerre

På sin egen stille og vedholdende måde har Bodil Bjerre ydet en stor kulturel indsats i mange sammenhænge i området.
Mange andre foreninger og sammenslutninger har nydt godt af hendes arbejdskraft og engagement.
Hun og hendes mand bakkede straks op om tanken med at omdanne Emanuelskirken til kulturhus og kom i huset fra første færd.
Hun har siddet i Emanuels bestyrelse, har været medlem af cafégruppen, og hun har stillet sig til rådighed som frivillig hjælper ved mindesamvær.
Hun har udført mange forskellige ad. hoc-opgaver i foreningen, og hun har forfattet hæftet om Skærbæk Frimenighed.

margit_k1-300×225

2014 – Margit Kjær

Det var en enig bestyrelse, der med en del forslag på bordet vedtog, at Margit Kjær skulle tildeles Emanuels første kulturpris.
Hun har gjort et kæmpearbejde især for Emanuels professionelle børneteater, men også i mange andre sammenhænge.
Amatørteaterforeningen Stjernen har også haft stor gavn af hende, og hun har lagt et meget stort frivilligt arbejde i hendes lokalområde – Brøns.
Hun udfører arbejdet i det stille og forsøger aldrig at komme i første række, hvor hendes indsats bliver set.