Spring til indhold

Mindekoncert for Johs Tersbøl

22. maj. 2022 | 11:00
Mindekoncert for Johs Tersbøl
For halvandet år siden gik musikeren, komponisten og ildsjælen Johs Tersbøl fra Skærbæk bort i en alder af 82 år. Nu mindes vi Johs ved en hyldestkoncert i Emanuel.
Da Johs døde den 14. november 2020, var Danmark ramt af corona og omfattende restriktioner. Derfor kunne kun familien og nogle få venner deltage i bisættelsen fra Brøns Kirke, og det var ikke muligt at holde mindesamvær på det tidspunkt.
Men nu har Emanuels koncertgruppe i samarbejde med Johs’ ægtefælle, Tove Tersbøl, arrangeret en minde- og hyldestkoncert for den formidable musiker og det store og varme menneske, der har glædet og tryllebundet så mange med sin eminente musikalitet.
Minde- og hyldestkoncerten finder sted på Johs’ fødselsdag, den 22. maj. Til lejligheden  har orkestret Mads Jørgensens Jazzkapel indøvet nogle af Johs’ egne kompositioner. I øvrigt vil orkestret spille traditionelle standardnumre, som tilstedeværende musikere er velkomne til at jamme med på. Koncerten vil forme sig som en slags frokostjazz, som Johs har spillet så mange af.Med sit uovertrufne klarinet- og saxofonspil kunne Johs begejstre og bevæge alle. Når han sammen med Vestre Jazzværk, Frejs Jazz eller Syncopators gav den gas, fik han alle med. Og i de mere stille numre kunne han med sit følsomme klarinetspil få nakkehårene til at rejse sig på tilhørerne.Sammen med mange forskellige jazzvenner har Johs spillet på både små og store scener herhjemme og i udlandet. Han har ofte givet klarinetten og saxofonen liv i Emanuel, og sammen med Vestre Jazzværk har han optrådt i den traditionelle jazz’ hjemby, New Orleans, hvor orkestret opnåede den ultimative hæder for jazzmusikere: At blive udnævnt til æresborgere i byen tæt ved Mississippiflodens udmunding.Johs var en ægte ildsjæl. Kreativ, inspirerende, arbejdsom, beskeden og altid venlig og imødekommende. Ved siden af musikken var Emanuel hans store passion. Sammen med Tove var han med i den kreds, der i 1986 overtog den tidligere Emanuelskirke i Skærbæk og udviklede stedet til det, vi i dag kender som Kultur- og Forsamlingshus Emanuel.Johs arbejdede utrætteligt som frivillig for Emanuel, og i 2016 blev han udnævnt til æresmedlem. Så selvfølgelig skal vi mindes Johs i Emanuels smukke og stilfulde rammer.Familie, venner og bekendte er indbudt, og derudover udbyder Emanuel 60 gratis billetter til arrangementet. Alle er velkomne, men en billet, som fås her på Emanuels hjemmeside, er nødvendig for deltagelse, og billetterne tildeles efter først til mølle-princippet.
Arrangementet søndag den 22. maj er støttet af Rømø Kunst og Kultur.

Mindekoncert for Johs Tersbøl
ALLE ARRANGEMENTER

Parkering ved Emanuel

Parkeringsmuligheder.

Der er plads til ca. 20 biler ved Emanuel (billede 1)

På hovedvejen over for Emanuel i nordgående retning er der tre parkeringsbåse (billede 1)

Der er yderligere 20 parkeringspladser ved Rosenvænget ca. 300 meter syd for Emanuel (billede 2)

 

 

Billede 1
Billede 2