Spring til indhold

Indeni

13. nov. 2022 | 14:30
Indeni

Teater for børn i Emanuel har nu fornøjelsen af igen at kunne præsentere Barkentis Teater, der opfører forestillingen ”Indeni”.

“Indeni” er en forestilling, der handler om at kunne gennemskue, hvad der er bag noget andet. Vi ser det, vi ser, særligt hvis vi ikke er så store; men tit er der noget andet bagved. Det sker, at ting ligner noget, vi kender, men indeholder noget helt andet – og andre gange ser vi noget helt nyt, som indeholder noget gammelkendt.

Det er fantastisk at tage denne ”rejse” med et nysgerrigt og medlevende publikum. ”Indeni” er en åben forestilling, hvor der er plads til, at publikum blander sig.

Ofte spilles vores forestillinger for børn i Emanuel af teatre, som hører til på Sjælland, Fyn eller i Nordjylland. Men Barkentins Teater kommer fra Ribe, og det er Ole Barkentin selv, der står på scenen.

Både de små og deres voksne er i hans hule hånd, når han pakker sin forestilling ud. Han har en charme, man ikke kan købe for penge, og Barkentin er blevet karakteriseret som en performer, der overbeviser alle om, at livet er en fest.

Forestillingen henvender sig til aldersgruppen 1½  til 4 år, og den starter kl. 14.30

Uddrag af pressens omtale af Barkentins Teater og af forestillingen Indeni:

I Teateravisen kunne man i 2014 læse om Ole Barkentin og om forestillingen, at ”han har en mildhed, som var han en helårsudgave af julemanden, bare uden skæg. Det er faktisk lige som at åbne en julegave, sådan at opleve Barkentins Teaters forestilling ‘Indeni’: Langsomt forberedes højdepunktet, akkurat som når man kæmper med et besværligt silkebånd eller noget fasttapet papir. Og her bliver ventetiden som et smilende ritual. For bagefter forstår man, at ventetiden var lige så vigtig som afsløringen…”

Og omtalen i Teateravisen konkluderer, at ”Forestillingen er herligt stram, sådan dramaturgisk set. Alt sker der, hvor det logisk skal ske i fortællingen. Instruktøren Folker Kristensen har virkelig formået at skære alt overflødigt fra, så forestillingen fremdyrker sin helt egen rytme hen over den lille, fortættede fortælling. ….  Men det er Barkentins elskelighed, som matcher forestillingens æstetiske udtryk så eminent. Her behøver det hverken hedde ’tilskuermålgruppe’ eller ’outreach’: Denne performer overbeviser alle om, at livet er en fest. Set ud fra en glad størrelse 21”.

Af: Anne Middelboe Christensen

 

I 2018 skriver Jydske Vestkysten om forestillingen:

”Gummistøvler på de skrå brædder

Et af de stykker, der udgør teaterfestivalen er Ole Barkentins stykke “Indeni”. Med to blå gummistøvler som stykkets hovedpersoner er Barkentins forestilling produktet af lang tids arbejde – for det er svært at bygge personlighed og karakter ind i gummistøvler:

– Jeg har arbejdet længe på det her stykke, for det tager tid at finde den rigtige form på et teaterstykke. Gummistøvlerne har en god forbindelse til børnene, og de kan alle være med. Men det tog tid at udvikle karaktererne, så de får liv.

I det hele taget handler børneteater om at skabe et univers, som alle kan relatere til, mener Ole Barkentin. Og det er da også udgangspunktet for “Indeni”, som i de seneste dage har underholdt på tværs af landegrænsen.

– Normalt siger jeg, at forestillingen ikke virker til børn, hvis den ikke kan spilles og være underholdende for voksne. Den test har jeg også lavet her, men det vigtigste er, at børnene kan relatere til stykket. Det kan de her, og børn er i øvrigt herlige at spille skuespil for, fortæller Ole Barkentin.

 


Indeni
ALLE ARRANGEMENTER

Parkering ved Emanuel

Parkeringsmuligheder.

Der er plads til ca. 20 biler ved Emanuel (billede 1)

På hovedvejen over for Emanuel i nordgående retning er der tre parkeringsbåse (billede 1)

Der er yderligere 20 parkeringspladser ved Rosenvænget ca. 300 meter syd for Emanuel (billede 2)

 

 

Billede 1
Billede 2