Spring til indhold

GRATIS – Fremtidens børnebog – Oplagt gaveidé til børn

25. nov. 2021 | 16:00 - 18:00
Mød Søren fra Skærbæk og bliv klogere på fremtidens børnebog

…og det er også for børn

Hvordan får man børn af vores digitale tidsalder til at blive mere optaget af den trykte bog? Ja, det gør man bl.a. ved at kombinere papirbogen med moderne digitale medier, så børnene bliver inddraget som aktive medspillere i bogens fortælling.

Det er i hvert fald forfatteren og spiludvikleren Søren Jønssons opskrift. Og den opskrift kan du “smage” på, når Søren Jønsson torsdag den 25. november vender tilbage til sin hjemby Skærbæk for at møde børn og voksne ved et spændende arrangement i Emanuel.

Søren Jønsson har gået i skole i Skærbæk og spillet fodbold i den lokale idrætsforening. Han har siden gjort karriere som spiludvikler, producer og manuskriptforfatter og har været med på mere end 100 børnespilsproduktioner, bl.a. de populære Pixelinespil.

Inden for de senere år har Søren Jønsson udviklet smart book-konceptet, der skal få børnebogen mere på dagsordenen i nutidens børneværelser.

Ideen er at gøre fortællingen i den trykte bog levende og interaktiv og trække læseren med ind i dens eventyrlige univers. Med en tilknyttet app kan læseren scanne billeder i bogen og få adgang til forskellige sjove opgaver, som skal løses for at komme videre i fortællingen. Læseren kommer dermed til at spille en aktiv rolle for historiens forløb.

Søren Jønsson har nu indledt et samarbejde om det nye koncept med en af Danmarks førende og mest populære YouTuber, Rasmus Kolbe, bedre kendt som Lakserytteren. Sammen har Søren Jønsson og Lakserytteren sat for at stimulere børnenes læselyst og læseglæde ved brug af den moderne teknologi.

— Der er fart på den teknologiske udvikling. Men det er en udvikling, som vores digitalt indfødte børn allerede er klar til, og ved at kombinere den fysiske bog med en app på telefonen viser vi, hvad det gamle og det nye format kan sammen, siger Søren Jønsson.

Ved arrangementet i Emanuel den 25. november vil Søren Jønsson vise og fortælle meget mere om smart book-konceptet. Der bliver også en workshop, hvor børnene kan være med til at skabe en historie, hvor de selv er heltene.

Søren Jønsson er lige nu aktuel med smart book’en Dysterdragen, der er den tredje i en serie med drabelige eventyr. Han debuterede med Ildmesteren, og Ærkemesteren udkom året efter i 2020. Dysterdragen byder på helt nye spændende features, og konceptet udvikles og nytænkes hele tiden.

— Vi tror, vi kan få flere børn til at læse mere ved at give dem nogle nye læseoplevelser og vise dem, hvordan man kan lege med bøger på en helt anden måde. Det skal være sjovt at læse, siger Søren Jønsson.

Arrangementet med Søren Jønsson er tilrettelagt i samarbejde med Tønder Kommunes Biblioteker. Arrangementet begynder kl. 16 med workshop for børn den første time. Derefter fortæller Søren Jønsson mere om fremtidens interaktive børnebog.


GRATIS - Fremtidens børnebog - Oplagt gaveidé til børn
ALLE ARRANGEMENTER

Parkering ved Emanuel

Parkeringsmuligheder.

Der er plads til ca. 20 biler ved Emanuel (billede 1)

På hovedvejen over for Emanuel i nordgående retning er der tre parkeringsbåse (billede 1)

Der er yderligere 20 parkeringspladser ved Rosenvænget ca. 300 meter syd for Emanuel (billede 2)

 

 

Billede 1
Billede 2