Skip to content

Aktivitetskalender

Aktivitetskalenderen viser aktiviteter lang tid frem – og den bliver løbende opdateret.

Der er for mange aktiviteters vedkommende forsalg af billetter på hjemmesiden under fanebladet kontakt/billetsalg.
Her kan du også kontakte os, hvis der er noget, du er i tvivl om.
 
Parkering v Emanuel på linket kan du se forslag til parkeringsmuligheder ved Emanuel.
 
Læs om den ugentlige sangaktivitet Fællessang her: Oplysninger om Fællessang

Event Information:

 • søn
  23
  feb
  2020

  Caféeftermiddag med Helle Munksgaard Petersen

  Kl. 14Pris inkl. kaffebord: 60 kr.

  Helle Munksgaard Petersen er født og opvokset i Skærbæk og efter skoletiden på Skærbæk Kommuneskole tog hun studentereksamen i Ribe.
  Ved caféen vil Helle bl. a. fortælle om sin tid i England, hvordan det var at vende tilbage til Danmark og om sit arbejde på musikskolen i Varde. Helle er barnebarn af Kristian Munksgaard, som var lærer på Skærbæk Kommuneskole i mere end 40 år.
  Vi kan glæde os til en spændende og interessant caféeftermiddag.

  Billet til caféen

   


     Her kommer en grundig fortælling om Helles baggrund:
  Helle er opvokset i Skærbæk og gik på Skærbæk Kommuneskole fra 1979-1988. Fritidsinteresserne var både musik (klaver, blokfløjte og kor) samt sport (badminton, basketball, og svømning). Helle blev musik-sproglig student fra Ribe Katedralskole i 1991.
  Efter studentereksamen i 1991 rejste Helle til England for at studere musik ved universiteterne i Nottingham, York og Cambridge. Hun blev uddannet Cand. Mag. i Musik med et pædagogikum som kvalificerer til folkeskole- og gymnasielærer i musik.
  Hun underviste først i 3 år som musikskolelærer i klaver og keyboard i Lincolnshire, og blev derefter ansat som musiklærer i 5.-9.klasse på en offentlig skole i nærheden af Birmingham. I 2002 blev hun ansat som musikleder ved Robert Smyth School, en offentlig skole med gymnasieoverbygning, hvor hun blev i 15 år til 2017. Her underviste Helle fra 5.klasse til 3.g i musik og fik opbygget en meget succesfuld musikafdeling med høj kvalitet i undervisningen, som blev et eksempel for andre skoler i amtet. Musik blev et meget populært fag både som valgfag i 9.klasse og gymnasiet, og mange af skolens elever er fortsat af musikkens vej, bl.a. trommeslageren i One Direction, Josh Devine.
  På Robert Smyth School startede Helle mange bands og orkestre, bl.a. et jazzband, big band, samt et soulband. De turnerede en uge hver sommer fra 2005-2017 i Europa, bl.a. 4 gange i Danmark med optræden i Tivoli, Bakken, Rådhuspladsen, Riverboat Jazz Festival og Fredericia Jazz Festival. Begge bands har indspillet tre CD’er og blev i 2010 inviteret til at repræsenterer England ved en verdenskonference i Kina. De har optrådt på mange store scener i England, bl.a. Royal Albert Hall i London og Symphony Hall i Birmingham. Helle modtog i 2013 to priser i England for sin dedikation til musikundervisning af børn og unge.
  I 2017 gik turen hjem til Danmark efter 26 år i England, og Helle blev ansat på Musik & Billedskolen i Varde som folkeskole- og talentkoordinator samt underviser i folkeskoleklasser og klaver. Ambitionen er at løfte musikfaget i den danske folkeskole, bl.a. ved at give alle børn mulighed for at lære at spille et instrument gennem den obligatoriske musik i folkeskolen, samt at musik som valgfag bliver et eksamensfag. Helle har således været primus motor i at oprette musikvalghold og orkesterklasser i Varde Kommune samt overføre undervisningsmetoder fra England til klasseundervisning i instrumenter. Helle har deltaget i høringer og politiske debatter med undervisningsordførerne omkring det nye eksamensmusikvalgfag i 7.-8.klasse og blev inviteret både til Christiansborg samt Undervisningsministeriet i 2018 for at dele sine erfaringer fra England og Varde. For at udbrede sine ideer og tanker til et løft af musikfaget laver Helle kurser, seminarer og oplæg for lektorer, lærere og studerende, og har bl.a. været på UC Syd, Syddansk Musikkonservatorium, Kolding Musikskole, Læreruddannelsens Musiklærerforening, samt til EAS/ISME europæisk konference i Malmø i 2019.
  Privat bor Helle i Ribe sammen med sin mand, som er englænder. I sin fritid spiller Helle bl.a. klaver i Big Band Ribe.

  Vis detaljer