Skip to content

Aktivitetskalender

Aktivitetskalenderen viser aktiviteter lang tid frem – og den bliver løbende opdateret.

Der er for mange aktiviteters vedkommende forsalg af billetter på hjemmesiden under fanebladet kontakt/billetsalg.
Her kan du også kontakte os, hvis der er noget, du er i tvivl om.
 
Parkering v Emanuel på linket kan du se forslag til parkeringsmuligheder ved Emanuel.
 
Læs om den ugentlige sangaktivitet Fællessang her: Oplysninger om Fællessang

 • tors
  15
  sep
  2016
  Spisning Kl. 18.30. Koncert kl. 20Pris: 150 kr. / Chilli con Carne 90 kr.

  Hele historien om

  “The man in Black”

  Som publikum kan man se frem til en berigende aften, hvor omdrejningspunktet bogstaveligt talt er Johnny Cash’ liv og musik.

  Dennis Lydom spiller og synger simpelthen, essentielle Johnny Cash sange, mellem de spændende fortællinger og anekdoter fra mandens liv. Det betyder ikke blot, at historien bliver fortalt fra ende til anden, men også at musikken tager udgangspunkt i hele Johnny Cash’ karriere fra 1955 frem til efter hans død i 2003.

  Koncertforedraget varer 80 min. og appellerer til unge såvel som ældre.

  johnny_cash_koncertforedrag1Johnny Cash' livret var Chilli Con Carne. Vi får lavet retten efter hans helt specielle opskrift, og den serveres kl. 18.30 - dørene til koncerten åbnes kl. 19.30 med koncertstart kl. 20.


  Vis detaljer
 • søn
  02
  okt
  2016
  ca. kl. 11-12.Sponser en cykelrytter og støt Emanuel

  Sponsor cykelløb til fordel for nyt køkken i Kultur og Forsamlingshuset Emanuel

  Kultur og Forsamlingshuset Emanuel har i år 30 års jubilæum. Det kan ikke undgås at sætte sine spor og kan bl.a. ses på køkkenet, som efterhånden trænger til en kraftig renovering/fornyelse.

  Bestyrelsen for Emanuel har i længere tid arbejdet med en ide om en kraftig renovering/fornyelse af køkkenet i Emanuel, og går nu efter en løsning, hvor der etableres et helt nyt køkken i grusområdet vest for huset. Dermed bliver det nuværende lokale med køkkenet frigjort til andre ting, og kan bruges som f.eks. en lille sal - noget som mange har efterspurgt.

  En sådan løsning er dyr, og derfor har bestyrelsen besluttet at afholde et spon­sor cykelløb søndag den 2. oktober med start kl. 11.00, og hvor al overskud går til hjælp for etablering af et nyt køkken.

  Sponsorcykelløbet gennemføres på den nye cykelsti ved Gesingvej; dvs. ruten slutter mod vest ved Hjemstedvej, og i den østlige ende går ruten rundt om Plejecenter Mosbølparken. Cykelløbet gennemføres i umiddelbar forlængelse af Tønder Kommunes officielle indvielse af cykelstien, og i skrivende stund har 27 cyklister sagt ja til at deltage.

  De 27 cyklister har den seneste tid været i fuld gang med at tegne sponsorater – dvs. indgå en aftale om et bestemt beløb pr. kørt km eller antal kørte om­gange – eller alternativt et fast beløb, uanset hvor langt man cykler.

  For­manden for Kultur og Forsamlingshuset Emanuel, Tove Tersbøl, håber me­get, at alle har taget eller vil tage godt imod de 27 cyklister, når de i denne uge er i gang med slutspurten med tegning af sponsorater.

  Ved evt. spørgsmål om cykelløbet eller sponsorater er man meget velkommen til at kontakte Børge Pedersen, 20710416

  Vis detaljer
 • man
  03
  okt
  2016
  Kl. 15-16Alle kan lade sig influenzavaccinere uden tidsbestilling

  Influenzavaccination

  Fra 1. oktober er influenzavaccination GRATIS for borgere over 65 år samt førtidspensionister, kronisk syge og
  gravide i 2. og 3. trimester.

  Fra d. 1. oktober afholder Danske lægers Vaccinations Service
  åbent hus vaccinationsarrangementer og i løbet af oktober måned afholdes mere end 1.000 arrangementer over hele Danmark.

  Alle er velkomne til at blive vaccineret mod influenza på åbent hus arrangementerne.

  Prisen for borgere som ikke falder ind under gratisordningen er kr. 160 som betales på dagen.

  Når du bliver vaccineret hos Danske Lægers Vaccinations Service donerer vi en vaccine til UNICEF

  UNICEF gør en forskel Læs mere om vores samarbejde med UNICEF på UNICEFS hjemmeside.

  Hver dag dør flere end 600 børn af sygdomme, som kan forebygges gennem vaccination. UNICEF arbejder kontinuerligt på at udbrede og gennemføre vaccinationsprogrammer i så mange lande som muligt. Målet er at alle børn bliver vaccineret.

  Dette arbejde har Danske Lægers Vaccinations Service valgt at støtte op om.  Derfor donerer vi en vaccine, hver gang vi vaccinerer en person i Danmark. Målet er årligt at donere mere end 200.000 vacciner til UNICEFs børnevaccinationsprogrammer.

  Din støtte er gratis!

  Når du bliver vaccineret ved en af vores ca. 1.000 vaccinationsarrangementer rundt om i landet, donerer vi en vaccine til UNICEF. Der er ingen udgifter forbundet med det for dig, da vi betaler donationen.

  Vis detaljer
 • tors
  06
  okt
  2016
  AFLYST

  K1600_henrik_peteI samarbejde med ”Vadehavsmusik” holder Emanuel koncert med Henrik Strube og Pete Repete. Henrik Strube har i over 40 år været en markant profil på den danske musikscene.
  Både som medlem af orkestrene No Name og Røde Mor, men også med en solokarriere, fordelt over mange forskellige stilarter og konstellationer.

  Strube helliger sig nu helt arbejdet med at skrive sange og give koncerter i alle afkroge af landet, senest i duoform med vennen, keyboardspilleren Pete Repete, som han indspillede seneste album, EN HÅBEFULD MAND, sammen med i maj 2015.

  I Emanuel får vi en herlig intimkoncert med de to kunstnere på keyboard, guitar og sang.

  Det var efter en af Strubes talrige koncerter, at næstformand i skolelederforbundet Bo Fredsøe skrev følgende anmeldelse:

  “Med nærvær overfor sit publikum lancerede Henrik Strube poetiske sange og underholdende indslag. Barokke og ustyrligt humoristiske fortællinger fra et hverdagsliv, hvor livet analyseres fra en undrende og satirisk vinkel, som i enhver betragtning kalder smilet og latteren frem. Det er på samme tid dybsindigt og let, lyrisk og menneskeligt - krydret med Henriks lyriske sange, der giver hans optræden en spændende variation med tid til at slappe af i lattermusklerne.
  Det er uforligneligt! Det er sjovt! Det er livsbekræftende og fyldt med indhold fra det levede liv med en humor, der er helt Henriks Strubes!”

  Vis detaljer
 • søn
  09
  okt
  2016
  Kl. 14.30Pris: 60 kr. inkl. kaffebord.

  RigmorRigmor Madvig Sørensen har oplevet meget i sit liv - det giver hun nu videre i sin erindringsbog og i et foredrag i Caféen i Emanuel søndag d. 9. okt. kl. 14.30.

  Den 12. april 2015 udkom erindringsbogen ”Min rejse gennem livet – en mosaik af minder” af Rigmor Madvig Sørensen.

  Rigmor Madvig Sørensen har beskrevet ikke blot sit eget liv, men hun har også gennem breve og optegnelser givet et indblik i sine forældres og bedsteforældres samt øvrige familiemedlemmers tanker, liv og levned.

  Rigmor Madvig Sørensen blev født for 78 år siden i Rejsby. Hun levede sin ungdom i Skærbæk, hvor hun tjente hos forskellige handlende.

  Bogen er rig på oplysninger og detaljer af lokalhistorisk interesse fra området, hvor hendes fars familie har boet i generationer.

  "Min far, Søren Sørensen, var kendt under navnet ”Lille Søren Sanger”, da han havde en fantastisk flot sangstemme, som han gerne luftede. Han var også kendt som handelsmand, der købte og solgte stort set alt," fortæller Rigmor Madvig Sørensen, som er glad for, at kunne give det videre, som hun har oplevet i sit eget liv.

  Rigmor ser i bogen tilbage på en barndom præget af økonomisk utryghed og faderens hang til de våde varer. Barndommen er dog også rig på gode minder om fisketure, udflugter og moderens flid. Bogen henvender sig især til folk, der har lokal tilknytning til Skærbæk-Rejsby-Ribe-Varde-området, hvorfra Rigmor deler tildragelser og oplevelser fra sit liv. Alt er krydret med fine beskrivelser af lokale folk og særlinge samt Rigmors dagligdag.

  Rigmor glæder sig til at holde foredraget i Skærbæk, hvor hun havde sin grønne ungdom.

  Bogen kan lånes på biblioteket og den kan købes hos landets boghandlere - den vejledende udsalgspris er kr. 200,-Rigmor 2

  Vis detaljer
 • tors
  27
  okt
  2016
  Kl. 19.00

  I de seneste år har aktivitetsniveauet i Emanuel været støt stigende, og det betyder naturligvis, at der er brug for flere hænder. Huset drives udelukkende ved frivillig arbejdskraft.

  For øjeblikket tæller den frivillige stab ca. 40 personer, men vi søger flere frivillige.

  Det er vort mål at få så mange på vores frivilligliste, at der altid er plads til, at du som frivillig med ro i sindet kan sige nej til en opgave. Det lader sig kun gøre, hvis du ved, at der er andre til at trække læsset, hvis du skulle være forhindret.
  Derfor holder vi et infomøde i Emanuel

  Torsdag d. 27. oktober kl. 19 i Emanuel

  hvor der vil blive orienteret om de forskellige opgaver vi søger hjælpere til.

  Det er vort håb, at rigtig mange vil møde op! – Vi vil gerne se både nuværende hjælpere og nye folk, som kunne tænke sig at hjælpe til.
  Tag gerne en ven under armen og kom til mødet. Måske kender du en, der gerne vil være med i et spændende samarbejde om byens kulturhus.
  Alle er velkomne, vi har mange forskelligartede opgaver og vi har plads til alle!

  Som frivillig i Emanuel får du mulighed for at bruge dine evner, gøre det, du er god til, men har du lyst til at udvikle nye arbejdsområder, vil der også være mulighed for det. Måske kunne du tænke dig som nuværende hjælper at skifte område, og hjælpe til med nye og anderledes opgaver.

  Kunne du tænke dig at komme på hjælperlisten – men forhindret i at være med torsdag d. 27. oktober, så vil vi meget gerne i kontakt med dig.

  Du kan kontakte os på forskellige måder:
  Kontakt Tove Tersbøl, Skolegade 20, 6780 Skærbæk
  Telefonsamtale eller sms 2070 5728
  Mail: tersboel@pc.dk
  Emanuels Facebookside
  Kontakt via Emanuels hjemmeside: www.kulturhus-emanuel.dk
  Det skal altid være sjovt at være frivillig i Emanuel
  og fællesnævneren hedder ”arbejdsglæde”.

  Vis detaljer
 • søn
  30
  okt
  2016
  Kl. 14.30Pris 40 kr.

  Børneteater med Comedievognen
  For børn fra 4 - 10 år – og deres forældre.
  Mis med de blå øjne

  Egon Mathisens børnebogsklassiker fra 40'erne i Comedievognens humoristiske og stemningsfyldte dramatisering. Dristigt iscenesat, til akkompagnement af Django Reinhardts jazzede musik.
  Pressen skrev: Berlingske: "Underfuld, lun og overskudsfyldt"
  Politiken: "Forestillingen er en sand perle"
  Ekstrabladet: "Magisk kattepoesi"

  Billetter á 40 kr. sælges i forsalg
  i Paletten v./ Lis Jønsson 7475 1172 (kontant) eller på Billetsalg/Kontakt her på hjemmesiden.

  Vis detaljer
 • søn
  13
  nov
  2016
  Kl. 14.30Pris: 60 kr. inkl. kaffebord.

  Willy Egmose holder sangcaféeftermiddag, som arrangeres i et samarbejde mellem Sing'n Swing, Skærbæk Egnskor og Café-emanuel.

  Når Willy Egmose søndag d. 13. november gæster Emanuel, vil han holde sangtime, hvor vi skal synge et væld af hans dejlige og kendte melodier. – men det er ganske vist, at han også har et par nye sange med i baglommen.

  Han er som komponist repræsenteret både i Den danske Salmebog og Højskolesangbogen - eksempler herfra: ”Lyset springer pluds’lig ud” - ”Menneske din egen magt” - ”Gud vi er i gode hænder” og ”Solen begynder at gløde”.

  Willy Egmose er om man så må sige – legendarisk. Han er kendt, som den ”blinde organist fra Skjern” Han stoppede som organist som 70-årig for to år siden – men hans musikalske virke i øvrigt er heldigvis ikke stoppet.

  Ud over at lede sangen med fine kommentarer og dejligt klaverspil, har han bedt Johs. Tersbøl om at tage klarinetten med, så mon ikke de to gi’r et par numre?

  willy-egmose

  Willy Egmose er født den 1. maj 1944 i Snøde på Langeland. Han er født blind og kom som treårig til Refsnæsskolen i Kalundborg. Senere blev han på Blindeinstituttet uddannet klaverstemmer og tog en kirkemusikalsk eksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

  Blev i 1968 ansat som organist ved Skjern Kirke og leder af  Skjern Pigekor.

  Komponist til flere salmemelodier. Har samarbejdet med salmedigteren Lars Busk Sørensen.

  Vandt i 1964 Danmarks Radios jazzkonkurrence. Flere pladeudgivelser og en lang karriere som jazzmusiker.

   

  Vis detaljer
 • tors
  17
  nov
  2016
  Kl. 19.30Pris inkl. kaffebord: Historisk Forenings medlemmer 50 kr. ellers 80 kr.

  peter-kamadulaPeter Kamedula voksede op i Skærbæk, hvor hans forældre bestyrede Landbohjemmet.

  Vi glæder os til at høre om hans erindringer fra Skærbæk og om, hvordan hans liv har formet sig.

  Vis detaljer
 • lør
  19
  nov
  2016
  Kl. 18.30Pris: 250 kr.

  julenisse

   

   

  Traditionen tro holder Emanuel en hyggelig julefrokost sidste lørdag før første adventslørdag.

  I år serverer vi en buffet bestående af:

  Christiansø-pigens sild med karrysalat.
  Fiskefilet med dildmayonnaise og marinerede rejer.
  Røget laksetårn med flødecreme.
  Små frikadeller med surt og marineret kartoffel.
  Mørbradbøf á la creme.
  Langtidsstegt kalveculotte på glaserede perleløg.
  Kanelstegt andebryst med rødkålsalat.
  5 udvalgte oste med forskelligt tilbehør.
  Hjemmebagt brød og smør.
  Traditionel ris á la mande med kirsebærsauce.
  Kaffe med hjemmebagte småkager.

  Billetter á 250 kr. sælges i forsalg i Paletten v./ Lis Jønsson 7475 1172 (kontant) eller på Billetsalg/Kontakt her på hjemmesiden. Sidste frist for køb er onsdag d. 16. november.

  juletrae

  Vis detaljer
 • søn
  20
  nov
  2016
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  Louise Schouw Teater
  For børn fra 4 - 10 år – og deres forældre.
  Den store nisseprøve
  I "Den store Nisseprøve" skal de to nisser Niller og Nisse Sisse i skole, for det er nemlig sådan at alle nisser hvert 100 år skal til Nisseprøve for at få lov til at beholde deres røde nissehuer. Dumper de, må de i stedet bære den grønne nissehue, og det er enhver nisses skræk at skulle ende sine dage som grøn havenisse.

  Niller og Nisse Sisse får en dårlig start på prøven fordi de kommer for sent, men Nisse Sisse får hurtigt indhentet det forsømte fordi hun er en god og dygtig elev med stor respekt for lærerinden Frøken Grankogle. Niller har imidlertid problemer. Som alle unge drenge-nisser har han svært ved at sidde stille og holde koncentrationen i skolen og han kommer til at lave helt om på nogle af julesangene. Han er en rigtig drillenisse som får stor sympati hos børnene.

  En sjov, interaktiv og hyggelig juleforestilling proppet med skønne julesange. En rigtig opvarmer til julen for børn og deres forældre.

  Billetter á 40 kr. sælges i forsalg
  i Paletten v./ Lis Jønsson 7475 1172 (kontant) eller på Billetsalg/Kontakt her på hjemmesiden.

  Vis detaljer
 • ons
  14
  dec
  2016
  Kl. 19.30Pris: 60 kr. Arrangør: Skærbæk Egnskor

  ”Hvad er det, der gør jul til noget særligt?”

  Ovenstående overskrift er titlen på en af de sange, som Skærbæk Egnskor vil fremføre til årets traditionelle julekoncert i Emanuel, og måske kan den koncert være med til at gøre ”jul til noget særligt” for dig.

  Koret vil i hvert fald gerne gøre et forsøg og byde dig velkommen til dets julekoncert onsdag den 14. december klokken 19:30 i et festligt pyntet Emanuel.

  Årets repertoire er danske og udenlandske sange og salmer. Bl.a. vil koret igen prøve kræfter med nogle engelske Christmas Carols, og to nye danske julesange fra 2015, så publikum kan forvente en varieret koncert, der som vanligt styres af korets kompetente dirigent, Tove Tersbøl. Udover sange af koret vil der blive lejlighed til, at publikum kan synge med på nogle fællessange.

  Efter korets koncert bliver der serveret kaffe og kage, og derefter vil der være ”ønskekoncert”, hvor det er publikum, der bestemmer, hvilke sange, der skal synges som fællessang.

  Kom og nyd musikken og find ud af, om det er i Skærbæk Egnskor, du skal være sanger i det nye år.

  Vis detaljer
 • søn
  08
  jan
  2017
  Kl. 14.30Pris: 60 kr. inkl. kaffebord.

  MUSIKKEN FRA MATADOR med mere…

  2017 markerer 100-året for journalisten og forfatteren Lise Nørgaard, af mange kendt som ”Matadors” mor. I den legendariske danske TV-føljeton, der følger livet i Korsbæk fra 1929 til 1947, er lydsiden fyldt med masser af tidens toner, enten spillet på grammofon, radio eller ligefrem ”live” ved forskellige lejligheder.

  Mange vil nikke genkendende til en del af musikken fra serien, men der er helt sikkert også melodier man måske ikke husker – for eksempel spillet i tjener Boldts radio på Jernbanerestauranten, eller ved en festlig lejlighed i bankdirektør Varnæs’ hjem.

  Datidens populære sangere og skuespillere som Karen Jønsson, Ib Schønberg, Marguerite Viby og Valdemar Davids, jazzkunstnerne Louis Armstrong, Mills Brothers og vores egne koryfæer Leo Mathisen og Svend Asmussen kan høres i serien, ganske som flere kendte navne fra operettescenen og den klassiske musik.

  Al denne musik blev oprindeligt udsendt på lakplader, de såkaldte 78’ere, og gerne afspillet på rejsegrammofon – den tids svar på ghetto-blasteren, walkmanen eller Ipaden.

  Lars

  2017 markerer ligeledes et personligt jubilæum, da jeg begyndte at samle på 78-plader for præcis 40 år siden. Dette lydmedie var eneherskende på markedet i mere end et halvt århundrede. I Danmark, fra de første optagelser på Hotel Bristol i København i 1903 til 78’eren udgik af produktion omkring 1960.

  I foredraget vil jeg derfor også fortælle lidt om hvordan det er at samle på disse kulturskatte, samt præsentere et par plader der ligger uden for Matador-temaet. Alle pladerne bliver afspillet på en rejsegrammofon fra 1930’erne med håndsving og stålstifter, så den autentiske lyd forbliver intakt.

  Til daglig arbejder jeg på en lokalradio i Roskilde som studievært og lydtekniker, med flere udsendelser om måneden om de gamle lakplader.

  Vis detaljer
 • søn
  29
  jan
  2017
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  Den tårnhøjeBørneteatergruppen præsenterer Børneteatret med forestillingen "Den tårnhøje hund" for de 3-9 årige.

  Børneteatret har før spillet forestillingen ”Den tårnhøje hund” i Emanuel. Da børneteatergruppen opdagede, at forestillingen igen var på plakaten, så var vi ikke sene til at få bestilt, før den blev udsolgt. Det er historien om manden, der bliver venner med en ikke helt almindelig hund.

  En dag han gik tur, mødte han en mærkelig.... ja, det lignede nærmest en hund. Men den løb ikke rundt og snusede og tissede op af træerne som andre hunde. Næh, den satte sig lige så stille ned og spiste kiks og drak saftevand.Da fik han Danmarks bedste idé.

  Børneteatrets forestilling opnåede nærmest kultstatus i starten af halvfemserne bland de mere end 100.000 børn og voksne, som oplevede historierne. En humoristisk forestilling for både børn og forældre.

  Vis detaljer
 • søn
  05
  feb
  2017
  Kl. 14.30Pris: 60 kr. inkl. kaffebord.

  Hver sæson har vi i cafeeftermiddagene en foredragsholder, som er født og opvokset her i området, og som vender tilbage og fortæller om sit liv.

  I år er det en glæde at kunne præsentere Ellen Dahl. Ellen er datter af Inger Marie og Paul Dahl, og hun er vokset op i Skærbæk Præstegård.

  Ellen fortæller om sit foredrag:

  Er der langt fra Skærbæk til Tivoli?

  Jeg arbejder på 23. år i Tivoli, Danmarks største seværdighed, et nationalt ikon og en stor oplevelsesvirksomhed med mange tusinde ansatte.

  Tivoli er en virksomhed, der spreder sig over mange aktiviteter, fra spil over forlystelser, kultur og restaurant til store byggeprojekter. I mit job kommer jeg i berøring med det meste. Jeg ”sælger” historier til medierne og tager i mod tv- og filmhold. Jeg beskæftiger mig med Tivoli som virksomhed, med årsregnskaber, samfundsansvar og billedrettigheder. Det mig, der har styr på Tivolis historie, og så er det også tit mig, der svarer, når Tivoli får kritik for sin adfærd.

  Ellen DahlI Tivoli har jeg kontor i H.C. Andersen-Slottet, en bygning fra 1893, i rød tegl med skifertag og tårn, ikke ulig Skærbæk Præstegård, hvor jeg voksede op. Måske er vejen ikke så lang fra præstedatteren med en drøm om at blive lærer til ’Ellen Dahl, der ved alt om Tivoli’ – mit ry her i biksen.

  Vis detaljer
 • fre
  10
  feb
  2017
  Kl. 18.30Pris: 150 kr. inkl. mad og kaffe.

  Afstemningsfesten arrangeres i et samarbejde mellem Foreningen Norden, Historisk Forening, Grænseforeningen og Foreningen Emanuel.

  Aftenen starter med fællesspisning, hvor der serveres karbonader med ærter og gulerødder.
  Dirk Andresen

  Dirk Andresen fra Tønder holder festtalen -han vil fortælle om sin opvækst i det tyske mindretal i Tønder.

  Foruden fællessang vil der være optræden af det rytmiske kor Sing'n Swing.

  Aftenen slutter med kaffe og "brø'tårt"

  Køb billet senest mandag d. 6. februar!

   

  Vis detaljer
 • søn
  05
  mar
  2017
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  To skuespillere kæmper om rollen som Robin. Hun vinder, og han må tage alle de andre roller – som Lille John, Sheriffen af Nottingham og ikke mindst som Lady Marion.Sir_Guy

  De fægter og slås med stokke, kårder og sværd, så publikum jubler – og de kysser, så der skriges i frydefuld afsky.

  En hurtig, spændende og forførende fortælling om Robin Hood og hans muntre svende. Forestillingen rammer totalt plet hos børn fra 5 til 10 år.

  Teatret lover, at det er en sjov og anderledes Robin Hood og, at det ikke er Disney! Robin_Lillejohn

  Vis detaljer
 • man
  20
  mar
  2017
  Kl.19.30Gratis. Foreningen Norden er vært ved kaffe og kage.

  Vi hører nærmere om de smukke, verdensberømte Skærbæk-Tæpper fra omkring år 1900 ved museumsinspektør Anne Marie Overgaard.

  TæpperSkærbæk Museums hjemmeside fortæller:
  I 1896 grundlagde Skærbæks driftige mand, pastor Jacobsen, Skærbæk Væveskole på initiativ fra den tyske museumsmand Justus Brinckmann samt dennes assistent Friedrich Deneken, der begge var meget optagede af at genoplive den tyske vævekunst.

  Udgangspunktet var nordiske vævetraditioner, men kontakt til den nye jugendstils foregangsmænd betød, at der hurtigt blev vævet efter motiver fremstillet af kendte jugendstilkunstnere som Otto Ubbelohde, Heinrich Vogeler og Hans Christiansen.

  Tæpperne blev hurtigt berømte på udstillinger i Tyskland, Østrig-Ungarn samt verdensudstillingerne i New York, Paris og Torino og blev solgt i hele Europa.

  Men succesen fik en brat ende, da pastor Jacobsen gik konkurs i 1904.

  Væversken Marie Luebke førte fra 1907 væveskolen videre frem til Genforeningen, hvorefter Skærbæk Væveskole lukkede endeligt ned.tæpper 1

  Vis detaljer
 • søn
  26
  mar
  2017
  Kl. 14.30Pris: 60 kr. inkl. synnejysk kaffebord.

  Vi snakke synnejysk fra vi komme te vi geer - ja ål di, der ka, o di anne snakke djer ejt språch, men vi forstær enaan.

  Vi ska ha en stoe dejle synnejysk kaffeboe.

  Æ foredragsholler er Ingolf Haase. Han ka snak om alwerdens ting, å jet er sekke - han ka snak synnejysk!

  Ingolf har skrewen manne histårisk bøgger, han har køe mæ æ boghbus, han har væt pedel i Tynne Kultuehus, å han er en keen mann fra fra manne anne ting i synnejylland.

  (Teksten er oversat til rigsdansk nedenunder)

   

  index

  Vi snakker sønderjysk fra vi kommer til vi går -ja, alle de, der kan, og de andre snakker deres eget sprog, men vi forstår hinanden.

  Vi skal have et stort dejligt sønderjysk kaffebord.

  Foredragsholderen er Ingolf Haase. Han kan snakke om alverdens ting, og et er sikkert - han kan tale sønderjysk!

  Ingolf har skrevet mange historiske bøger, har har været bogbuschauffør, han har været pedel i Tønder Kulturhus, og han er kendt fra mange andre ting i Sønderjylland.

  Ingolf 1

   

  Vis detaljer
 • man
  03
  apr
  2017
 • fre
  05
  maj
  2017
  Kl. 11.30Gratis arrangement

  skaerbaekPå mindetavlen foran genforeningsstenen står:

  Skærbæk Sogn satte dette minde for Johan Nielsen og Hermann Svendsen, der faldt i frihedskampen 5. maj 1945.

  Ære være deres minde.

  Hvert år er der her en højtidelighed kl. 11.30, som var det tidspunkt, de to blev skudt.

  I år er borgmester Henrik Frandsen årets taler, og han indleder med at lægge en buket ved mindetavlen. Der vil være fanevagt under højtideligheden. Der synges "Altid frejdig, når du går", hvorefter de fremmødte går over i Emanuel.

  Under talen serveres en kop kaffe og en småkage, og forsamlingen synger "En lærke letted" og "I Danmark er jeg født".

  Hele arrangementet tager en lille times tid. Deltagelse er gratis - Historisk Forening er vært.

  Vis detaljer
 • tors
  18
  maj
  2017
  Kl.19.30Gratis for medlemmer

  Foredragsholder efter generalforsamlingen er Birgitte Thomsen fra Tønder Lokalhistoriske Arkiv.

  Hun er vejleder for Skærbæk Historiske Forening, ved opstarten af arkivet i det gamle museum, og hendes indlæg handler om opstart og drift af arkivet.

   

  Vis detaljer
 • søn
  27
  aug
  2017
  Kl. 13-17Gratis arrangement, hvor vi præsenterer dine muligheder for at leje huset.

  Åbent hus, hvor vi fremviser huset - både med henblik på leje og arrangementer.

  Vores samarbejdspartner "Mad og Hjælp" v. Suzanne Staael, Toftlund

  viser, hvad hun kan tilbyde, når man lejer Emanuel til fest- og derudover vil

  Henrik Schouw fra "Schouw Digital Piano House i Tønder" traktere klaveret.

   

   

   

  GRATIS INDGANG , SMAGSPRØVER OG LIDT KOLDT / VARMT AT DRIKKE.

  "Mad og Hjælp" er vært med lidt lækkerier, og vi præsenterer vort fine og flotte festhus med masser af muligheder..

  VIND-VIND - VIND
  Kl. 16.00 trækker vi lod om 2 gourmetmiddage inkl. vinmenu til en værdi af 1498,00
  Menuen serveres på vores gourmetaften i huset Emanuel Fredag d 6/10 kl 18.30.
  Gevinstværdi for 2 gourmetmiddage er fem retter, inkl. vinmenu kr. 1498,00 - og desuden vil I også kunne opleve underholdning. Der vil være små gourmet-kulturelle-retter mellem de fem retter.
  Vinderen skal være på stedet kl 16.00, ellers udtrækkes ny vinder.

  Kom til "Åbent Hus" og få en snak om, hvilke muligheder du har i forbindelse med at leje Emanuel, som er velegnet til:
  familiesammenkomster, julefrokost, rund fødselsdag, bryllup, konfirmation, dåbsfest og meget andet.

  Du kan medbringe egne drikkevarer, selv opdække borde, levere egen serveringshjælp m.v.
  Du kan også vælge at bestille alt til festen, hos Mad og Hjælp Toftlund .

  Sæt allerede X i kalenderen i dag, kig ind .

  Hilsen Bestyrelsen i Emanuel kultur- og forsamlingshus.
  & Mad og Hjælp Toftlund.

  Vis detaljer
 • søn
  03
  sep
  2017
  Kl. 15Gratis arrangement for integrationsborgere.

  I samarbejde med Tønder Kommune arbejder Emanuel på at få et samarbejde med integrationsborgere i Skærbæk. Vi udsender nedenstående invitation i håb om at få en god og interessant eftermiddag.

  Som det også fremgår af nedenstående, er det vort håb, at vi på længere sigt kan fremme samarbejde og samvær med hinanden i Skærbæk.

  Kære integrationsborger i Skærbæk.

  Hele familien inviteres hermed til et kulturelt arrangement i Kultur- og Forsamlingshuset Emanuel, Tøndervej 38, Skærbæk søndag den 3. sep­tember 2017 kl. 15.00, hvor vi serverer kaffe og kage.

  Herefter vil der være lidt sang og musik, og desuden vil Tove Tersbøl (formand for Emanuel) fortælle lidt om Kulturhuset Emanuel.

  Hensigten med arrangementet er at finde ud af om der er interesse for at lave en spis-sammen aften i Skærbæk, hvor borgere med oprindelse udenfor Danmark, laver deres traditionelle mad til ”gammel-danskere”.

  Vis detaljer
 • lør
  09
  sep
  2017
  Spisning Kl. 18.30. Koncert kl. 20Pris: 150 kr. for koncert / 250 kr. for koncert inkl. mad (Chilli con Carne)

    Hvornår har du sidst været til koncert med Johnny Cash? Mange nåede desværre ikke at opleve Johnny Cash inden hans død i 2003.

  Endnu færre mennesker oplevede ham i 1950 og 60’erne hvor myten om ”manden i sort” blev skabt.

  Johnny Horsepower inviterer dig til netop denne særlige oplevelse – så hvis du blot lukkede øjnene…..Johnny Horsepower er de eneste i kongeriget der dedikeret KUN fortolker Johnny Cash.

  Udgangspunktet er sounden og instrumenteringen fra 1955 da Johnny Cash & The Tennessee Two slog igennem. Trioen er ikke blot kendt for deres indlevende sceneoptræden og intense stemning men også for deres gengivelse af den lyd der kendertegner Johnny Cash.

  Dette har ikke kun gjort dem efterspurgte i Danmark men også i resten af Europa - hvor de bl.a. turnerer flittigt i Sverige, England, Tyskland, Frankrig, Belgien, Schweiz, Italien og Spanien.

  Johnny Horsepower har som det eneste Johnny Cash Cover i Europa spillet Shows med Johnny Cash’ ENESTE Trommeslager WS ”Fluke” Holland(1960-2000).

  WS Holland er kendt som ” The Father Of Drums” og var inden sin tid med Johnny Cash Trommeslager for Carl Perkins

  I Februar 2016 inspillede Johnny Horsepower med WS Holland i netop det legendariske Sun Studio i Memphis. Et par dage senere fejrede trioen også Johnny Cash’ fødseldag på Johnny Cash Museet i Nashville sammen med Johnny Cash’ nære familie ved et lukket arrangement.

  Trioen har ved flere lejligheder arbejdet sammen med Jørgen de Mylius og Tamra Rosanes.

   

  Bandet har udgivet Fire albums og er for nuværende signet på Spanske El Toro Records.

  Johnny Horsepower fortolker primært materialet fra Johnny Cash’s ”Gyldne” periode fra 1955-1972 dog med afstikkere fra senere udgivelser.

  Oplev hits, som Ring of Fire, Folsom Prison Blues, I Walk the Line, San Quentin og mange flere.

  Johnny Horsepower (Cash Cover) er et absolut must for Johnny Cash fans og det tætteste du kommer på en koncert med The Man in Black på dansk jord.

  I

  Vis detaljer
 • man
  18
  sep
  2017
  Kl. 19.30

  H.E. Sørensen vil fortælle om Historisk Forenings historie fra den spæde start i 1967 - altså et - 50 års jubilæums-foredrag.

  Vis detaljer
 • tors
  05
  okt
  2017
  Kl. 10.00-15.00Pris: 20 kr.

  Fra klokken 10-15 synger vi fra Højskolesangbogen under ledelse af Tove Tersbøl. Hun har valgt en buket vingesusende sange, som hun fortæller om.
  Du skal blot komme og nyde at synge sammen med en masse andre, som også nyder at synge fællessang.
  Ingen krav - ingen forventninger - ren og skær sangglæde!!

  Vis detaljer
 • tors
  05
  okt
  2017
  Kl. 16.45Voksne 60 kr./børn mellem 3-12 år 30 kr./ under 3 år gratis

  I anledning af kulturugen arrangerer vi en kulturel oplevelse for børn og voksne i alle aldre - TRYLLEKUNST - og derefter fællesspisning.

   

  Der er ikke mange kulturelle aktiviteter for børn i kulturugen, og det ønsker Emanuel råde bod på.

  Denne spiseaften henvender sig til alle aldre - børn, forældre, bedsteforældre og de, der ikke har familie i nærheden, men som synes, det ville være hyggeligt at være med.

  I anledning af kulturugen tilbyder Skærbæk kirke en koncert kl. 19.30 - så man kan afslutte en vingesusende trylleaften med en vingesusende koncert i kirken.

  Vis detaljer
 • fre
  06
  okt
  2017
  Kl. 18.30 Pris: 749 kr. pr. kuvert alt incl.

  Sædvanligvis har Skærbæk jo ikke nogen gourmetrestaurant, men i anledning af Tønder Kommunes kulturuge, omdanner vi fredag d. 6. okt. kulturhuset Emanuel til et vingesusende gourmetsted med gourmet-kulturelle oplevelser.

  Kokken – Claus Ostenfeldt - kan fortælle vingesusende oplevelser fra sin tid som restaurantchef på verdens største krydstogtsskib Queen Elizabeth, og han har valgt at servere en 5-retters menu med vine:

  Carpaccio af råmarineret inderlår med revet trøffel.

  ------------------------------------------------

  Pasta pappardelle med safransauce og ristede jomfruhummer.

  -------------------------------------------------

  Tornedos Rossini med  fondantkartoffel

  -------------------------------------------------

  3 italienske oste med nødder og kvæde.

  -------------------------------------------------

  Skovbærmousse med vanillezabaione

  -------------------------------------------------

  Mellem retterne serverer Emanuel spændende gourmet-kulturelle overraskelser, så det bliver en vingesusende aften for alle sanser.

  For at aftenen skal være helt i top på alle måder sælges kun et begrænset antal billetter.

  Skal der tages specielle hensyn angående mad eller drikke?

  Der kan være tale om, at man gerne vil have specialøl i stedet for vin, allergier, diabetes, at man ikke ønsker alkohol eller……. Vi vil gerne tage specielle hensyn, men vi skal vide det i forvejen. Skriv til os i beskedfeltet på hjemmesiden, når du har købt din billet.

  Vis detaljer
 • søn
  08
  okt
  2017
  Kl. 14.30Pris:60 kr. inkl. kaffebord

  Brødrene Flemming og Albert Pedersen er født og opvokset på en gård i Søndernæs ved Brøns.

  Albert er født i 1951, Flemming er født i 1962.

  Brødrene holder sammen et foredrag i Emanuels café, hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål og debattere emner i forbindelse med det at have en uhelbredelig og livstruende sygdom.

  I 1993 fik Albert konstateret Dilateret Kardiomyopati. I 1995 blev han hjertetransplanteret, og i 2003 blev han også nyretransplanteret.

  I 2010 fik Flemming også konstateret Dilateret Kardiomyopati og kom i behandling. Og selv om Flemming har nedsat hjertefunktion står han ikke overfor en transplantation, da lægerne foreløbig kan styre forløbet rent medicinsk.

  Albert blev i sin tid uddannet i Skærbæk Bank, rejste til København og arbejdede med EDB i 17 år, hvorefter han kom hjem og købte Emmerlev Klev Strandhotel.

  Flemming tog en uddannelse ved landbruget. Flemming arbejdede forskellige steder før han overtog gården efter sin far, selvfølgelig ved forskellige landbrug i forbindelse med sin uddannelse, men også bl. a. på Hydro og Ecco, ligesom han kørte taxa hos Skærbæk Taxa i mange år.

  De to brødre er kendte ansigter i området, hvor de er  opvokset og har boet i mange år, så vi venter mange tilhørere den eftermiddag, hvor et væsentligt emne er på tapetet og til debat.

  Som et ekstra krydderi på eftermiddagen, er dette arrangement et støttearrangement for en ung knægt - Magnus Kjeldbjerg. Hans mor fik pludselig en hjerneblødning, som dermed ændrede hele familiens dagligdag. Magnus' store passion er at spille guitar - og Flemming satte sig det mål at indsamle penge til køb for en god guitar og et anlæg til Magnus for, at der også kom noget ind på Magnus' "pluskonto".

  Flemming og Albert donerer dagens hyre til dette formål - og Magnus takker ved for første gang at give en koncert på det nye grej efter arrangementet. Med sig har han både trommeslager og guitarister - så for de, der har lyst til at lytte, slutter eftermiddagen med en spændende "premiere-koncert".

  Vis detaljer
 • tors
  12
  okt
  2017
  Kl. 19.30

  Børge Pedersen, Skærbæk, fortæller om EASV´s historie.
   

  Vis detaljer
 • søn
  29
  okt
  2017
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  Bytte, bytte købmand er en herlig børneteaterforestilling frit efter H.C. Andersens "Hvad fatter gør, er altid det rigtige."

  bytte

  Om dit og mit og vort, om at bytte og gi’ bort.

  Om at låne eller dele - det halve og det hele.

   

  Et stykke med remser og vers

  og glad musik på kryds og tværs.

   

  Bearbejdet og dramatiseret af

  Staffan Björklund og Erik Olsen

  Tekst og sang af Signe Birkbøll

  Dukker og scenografi af Enid Björklund

  Musik af Lars Fjeldmose

  Vis detaljer
 • lør
  11
  nov
  2017
  Kl. 9.30

  René Rasmusssen vil på våbenstilstandsdagen for 1. verdenskrigs afslutning holde foredraget "Frontliv, Faneflugt og Fangelejr" med fokus på de indkaldte sønderjyske soldaters liv.

  Vis detaljer
 • søn
  12
  nov
  2017
  Kl. 14.30Pris: 60 kr. inkl. kaffebord

  Vi holder en sangcafé - eller sangtime, hvor 4 tidligere lærere fra Skærbæk Kommuneskole vælger sange og begrunder deres valg af sange, som vi så alle skal synge sammen.
  Det bliver en festlig eftermiddag, hvor der bliver fortalt gode og sjove historier om de sange, som vi alle kender.

  Lisbeth Jefsen, Aase Rehmeier, H.E. Sørensen, og Johs. Tersbøl har hver især samlet en buket sange, og de vil fortælle os, hvorfor de netop har valgt disse sange. Kom og mød din eller dine børns "gamle lærer" i et hyggeligt selskab.

  Vis detaljer
 • lør
  18
  nov
  2017
  Kl. 18.30Pris: 250 kr.

  Emanuels julefrokost har i de senere år udviklet sig til noget af et tilløbsstykke med god mad og drikke, fin musik, en munter julehistorie og hyggeligt samvær.

  I år serverer vi en buffet bestående af:

  Marinerede sild med karrysalat
  Den sønderjyske specialitet - Solæg
  Fiskefilet med remoulade og citron
  Røget landskinke med æggestand
  Lun leverpostej med bacon og champignon
  Frikadeller, hamburgerryg, kålpølser med grønkål og brunede kartofler
  Sylte med rødbeder og sennep
  Ris a la mande med kirsebærsauce
  Brieost med druer og kiks.
  Kaffe med hjemmebagte småkager.

  Musikken leveres af Ivan Falk fra Døstrup. Han har en bred erfaring med at spille musik til fester, og han kan på sit medbragte anlæg spille lige den musik, publikum ønsker.

   

  Billetter á 250 kr. sælges i forsalg i Paletten v./ Lis Jønsson 7475 1172 (kontant) eller på Billetsalg/Kontakt her på hjemmesiden.

  Sidste frist for køb af billetter er fredag d. 10 november..

  Vis detaljer
 • søn
  26
  nov
  2017
  Kl. 14.30Pris 40 kr.

  Julemanden har lovet at komme på besøg, men har lidt juletravlt, så han har sendt gøglernissen Zap og Mimenissen Zip i forvejen.pd0008958_1415_105050_445x234px

  Er der noget de er gode til, er det at få tiden til at gå….

   

   

  Bare julemanden og Rudolf ( ham med den røde tud ) nu kan finde vej?

  Et rigtigt Jule Show for hele familien, krydret med gøgl og julens sange. julebaladen-1-150x150

  Ny Musikalsk, artistisk og sjov juleteater-forestilling fra Zapshowteater og Mimeteatret for tilskuere fra 2 år og opad.Zap-kikker-på-Hat

  Vis detaljer
 • tors
  18
  jan
  2018
  Kl. 19.30

  Erik Toft vil fortælle om det preussiske matrikelsystem, som blev i Sønderjylland fra 1867-2004.

  Vis detaljer
 • søn
  21
  jan
  2018
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  Spørge Jørgen
  Børneteater for de 3-8-årige
  Nu skal jeg fortælle dig om Jørgen!
  Jørgen var en temmelig artig dreng
  men han plaged’ alle med sin spørgen
  fra han vågned’ til han gik i seng.
  Nysgerrighed og børn hænger sammen som strømpe og fod og hånd i handske. Nysgerrighed er menneskets medfødte trang til at undersøge ting nærmere, som samtidig betyder, at vi lærer, udvider vores horisonter og bliver klogere på os selv, andre og verden som sådan.
  Hos børnene udløser nysgerrigheden i en årrække en næsten endeløs række af spørgsmål om stort og småt. Spørgsmål det er nemt at svare på, og spørgsmål, der selv for meget kloge voksne, er ganske komplicerede. Spørgsmål, hvor forestillingerne om svarmulighederne er det sjoveste og spørgsmål, hvor selve svaret er et spørgsmål i sig selv.
  hvorfor har en mu ko ingen vinger
  hvorfor siger den mu, og ikke vov
  hvorfor sidder neglen på min finger,
  hvis den sad på næsen var det sjovt
  hvorfor sidder øjet ikke i nakken
  hvorfor er jeg ikke blevet en kat
  hvorfor kan min støvle ikke snakke
  hvorfor hvorfor dit og hvorfor dat.
  Spørge Jørgen er en forestilling for børn mellem 3-8 år og deres voksne. Den kredser om de mange finurlige spørgsmål, børn kan stille deres forældre, men også om de mindst lige så finurlige spørgsmål vi voksne kan stille til vores børn.
  En forestilling om nysgerrighed, opdagertrang og om livets store spørgsmål i børnehøjde.
  Medvirkende: Signe Barfoed & Anders Cornelius Zoffmann

  Vis detaljer
 • søn
  28
  jan
  2018
  Kl. 14.30Pris: 60 kr. inkl. kaffebord

  Wickie Iversen er 32 år og født og opvokset her i Skærbæk.

  Hun har gået på Skærbæk Kommuneskole efterfulgt af Realskolen, og gymnasietiden blev tilbragt i Tønder.

   

  I 2004 modtog hun Dronning Ingrids Rejselegat samt et Rotary stipendiat, som gjorde det muligt at rejse et år til Georgia i USA og studere på universitetet der.

  Det lagde kimen til en umættelig rejselyst, der blandt andet har bragt hende til størstedelen af Mellem- og Sydamerika, Haiti og Iran.

  I 2006 startede hun på Danmark Journalisthøjskole i Aarhus og her stod det hurtigt klart, at det var tv-mediet hun brændte for.

  I 2007 fik hun en praktikplads på TV2 Nyhederne i Odense.

  De seneste 10 år har hun arbejdet som tv-reporter på henholdsvis DR og TV2 - både foran og bagved kameraet. Senest på TV2 Nyhederne og TV2 NEWS i København.

  Her har hun dækket alt lige fra snestorm til statsbesøg og folketingsvalg.

  Hun bor idag i Brønshøj i udkanten af København med sin kæreste og 9 måneder gamle datter, Vilde.

  Til caféeftermiddagen vil hun fortælle om livet som tv-reporter i hovedstaden og hvad det har betydet at komme fra en 'lille' by i det sønderjyske. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål.

   

   

  Vis detaljer
 • man
  29
  jan
  2018
  Kl. 16.45 - 18.30Pris: Voksne: 60 kr. Børn 3-12 år: 30 kr. Under 3 år: gratis

  ”Spis-sammen” er et begreb, der specielt henvender sig til børnefamilier - MEN alle er velkomne.

  I mindre sogne er der flere steder tradition for at styrke sammenholdet ved at spise sammen.

  I Emanuel vil vi gerne styrke sammenholdet og samvær ved at arrangere ”Spis-sammen-aftener”.

  Vi holdt den første aften i oktober 2016, og det var en stor succes, som samlede flere generationer – børn, forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Den aften blev afsæt til, at vi i 2018 arrangerer 8 ”Spis-sammen-arrangementer”.

  Idéen er, at man starter med at få en oplevelse, og derefter er der spisning, så børnene kan komme hjem i seng i ordentlig tid. Denne aften skal man ikke lave mad – vaske op og rydde væk – men blot nyde det sammen i ro og mag.

  Oplevelserne er meget forskelligartede – og på denne årets  første Spis-Sammen leder Tove Tersbøl musik, sang og dans.

  Tidsplan for aftenerne:

  16.45 – ca. 17.30 - En kulturel oplevelse

  17.30 – 18.30 - Man bespises med almindelig god mad.

  Prisen er: 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn mellem 3 og 12 år – børn under 3 år er gratis.

  Køb billet på hjemmesiden senest 3 dage før "Spis-sammen-aftenen"

  Vis detaljer
 • tors
  01
  feb
  2018
  19:30Pris: 150 kr.

  For fire år siden spillede Drones & Bellows i Emanuel. Det var en forrygende fejende og festlig aften, som vi ikke har glemt. Desværre kom der ikke mange gæster den aften – men de, der kom, fik en meget stor oplevelse. Derfor har Emanuel i samarbejde med Vadehavsmusik igen inviteret dette fantastiske orkester – og denne gang forventer vi mange gæster.

  Drones & Bellows kommer fra Tønder, og orkesterets store styrke ligger i at formidle en næsten uudtømmelig spillelyst til publikum. Drones & Bellows skaber lydbilleder gennem ved at blande forskellige instrumenter, og det er betagende at se, hvor mange instrumenter hvert enkelt bandmedlem mestrer. Lydbilledet ændrer sig ikke kun imellem numrene men også i de forskellige numre, blandt andet gennem brugen af de mange forskellige instrumenter.

  Drones & Bellows inspiration er hentet i den keltiske tradition og her fortrinsvis den skotske, men bandet spiller også en række egne kompositioner og er heller ikke bleg for at hente inspiration i både Finland og Spanien

  Danmark og Skotland har altid været nære naboer. Tilbage i tiden før motorvejene, da det var havet der bragte folk sammen, var der en livlig trafik imellem Skotland og Danmark. Den danske salmeskriver Thomas Kingo’s far var en skotsk væver fra Crail på halvøen Fife. Bothwells tur til Danmark var ingen undtagelse.

  Thomas Riis skrev en bog med titlen Should auld Acquantance be forgot hvori han massivt beskriver den tætte kontakt imellem Skotland og Danmark før i tiden. Skotter har altid følt sig hjemme i Danmark og danskere har ofte følt det samme. Drones & Bellows følger blot dette slægtsskab.

  En god cocktail af traditionel skotsk musik og melodier komponeret sidste år blandet på med skandinaviske harmonier og rytmer giver deres musik en umiskendelig nordisk feel.

  Folk har fødder ikke rødder sagde Salman Rusdie. Og folk bevæger sig. Og finder nye rødder.

  Drones & Bellows musik er et levende bevis på den kreativitet, som bevægelse kan medføre.

  Vis detaljer
 • søn
  04
  feb
  2018
  Kl. 15.30Pris: Voksne: 40 kr. Børn til og med 14 år: 20 kr.

  plakat

  Kresten har trådt sine barnesko i præstegården i Brøns, men de sko er han for længst vokset ud af, og de er udskiftet med fodboldstøvler.

  Et ødelagt knæ skulle ikke få lov til at sætte en stopper for Krestens vilje til fodbolden.

  Viljen bragte ham i mål –bogstaveligt talt!

  Danmark var et af de første lande til at deltage i den UEFA certificerede uddannelse for målmandstrænere, og Kresten var med på det første hold.

  Hør Kresten Vestesen fortælle om sit job, krydret med anekdoter fra sin hverdag blandt de store fodboldspillere i ind-og udland.

  Vis detaljer
 • lør
  10
  feb
  2018
  Kl. 18.30Pris: 150 kr. alt inkl.

  Aftenen starter med fællessang og fællesspisning, hvor der serveres karbonader med ærter og gulerødder.

   

  Aftenens festtaler er Lis Mikkelsen, som vil tale under overskriften: "Et grænseland i forandring"

  Lis Mikkelsen er uddannet lærer og har arbejdet som sådan ind til hun gik på pension.

  Hun er en meget flittig skribent, kronikør, foredragsholder m.m. ligesom hun er forfatter til flere bøger om forhold i Sønderjylland. Aftenens festtale vil uden tvivl blive interessant med Lis Mikkelsen på podiet.

  Foruden fællessang vil der være optræden af Skærbæk Egnskor.

  Aftenen slutter med kaffe og "brø'tårt"

  Billetter skal købes  senest mandag d. 6. februar! Der var udsolgt til afstemningsfesten 2017 - og vi glæder os til at se lige så mange til afstemningsfesten 2018.

  Afstemningsfesten arrangeres i et samarbejde mellem Foreningen Norden, Historisk Forening, Grænseforeningen og Foreningen Emanuel.

  Vis detaljer
 • søn
  11
  feb
  2018
  14:30Pris: 40 kr.
  Kim E. Jensen og Casper Joel hygger sig både med hinanden og tilskuerne i 'Den tårnhøje hund 2'. Foto: Børneteatret

  Klovnerier for de 3 - 8 årige.

  Der er både charme og sødt samvær mellem mand og hund i opfølgning på 'Den tårnhøje hund', som vi viste i Emanuels børneteater sidste år.

  'Den Tårnhøje Hund 2' er en hyggelig og sjov forestilling, hvor store dele af teksten er indspillet af Poul Dissing, som er med til at skabe den underfundige stemning.

  Manden nusser rundt i de stumpede bukser i det gamle sommerhus. Der skal saves brænde, og der skal vaskes op. Men hvem gider lige det, når man er taget væk fra storbyen for at dovne den. Manden gider selvfølgelig ikke, for pligter er sure.

  Med de praktiske gøremål bliver der mulighed for at optræde med klassiske klovnerier i en lind strøm, hvor ting ryger ind og ud af væggene igen og igen. Vandet vil ikke komme ud af vandkanden, kyllingen steges, til den er på størrelse med en valnød og videre i den dur.

  Det er cirkus-humor, og Kim E. Jensen har en fin, direkte kontakt med tilskuerne, som griner og morer sig.

  Casper Joel spiller den store og glade fjoget-sød vovse, klodset og klumset. Det er skægt, at det lådne kæmpedyr er bange for børn, når vi nu ved, at det plejer at være omvendt.

  Samværet mellem mand og hund er sødt ikke mindst i slutningens happy end, når manden til slut forbarmer sig og tager hunden med sig til byen.

  Vis detaljer
 • søn
  18
  feb
  2018
  Kl. 15-19Pris: Voksne - fra 14 år: 50 kr. Under 14 år: gratis


  Alle inviteres til fastelavnsfest og efterfølgende ”spis-sammen”.

  Vi starter kl. 15.00 med fastelavnsboller, hvor vi får en lille fortælling om, hvad fastelavn i Danmark er for noget. Vi har specielt inviteret integrationsborgere i Skærbæk denne dag. Vi tror, at alle gerne vil starte med at høre om, hvorfor vi egentlig fejrer fastelavn.
  Herefter går vi udenfor og slår ”katten af tønden” – opdelt i 3 grupper (mindre børn, mellemstore børn og voksne)

  Kl. ca. 17.00 er der fællesspisning, hvor vi skal have typisk dansk mad – tilberedt for alle, og vi forventer, at vi er færdige ca. kl. 19.00
  Hele arrangementet koster 50 kroner pr. voksen og er gratis for børn, men der SKAL købes billetter - også de gratis, så vi ved hvor mange, vi bliver.
  Billetter købes i Paletten v/Lis Jønsson, Nissumsgade 6, 6780 Skærbæk, 74751172 (kun kontant) eller her på hjemmesiden under punktet "billetsalg".
  Vi håber at se jer alle til et hyggeligt arrangement – gerne udklædt - denne søndag eftermiddag.

  Vis detaljer
 • søn
  25
  feb
  2018
  Kl. 09.30 - 16.30Pris: 350 kr. alt inkl. (foredrag, mad og drikkelse)

  Fem foreninger: Emanuels Café, Grænseforeningen, Historisk Forening, Foreningen Norden og Tidens Kvinder er gået sammen om at afholde en højskoledag med emnet "HUMOR"

  Det er vort mål at gøre højskoledagen til en årlig tradition.

  Kl. 09.30 Kaffe og rundstykker

  Kl. 10.00 Velkomst og morgensang v. Tove Tersbøl

  Kl. 10.30 Erik Lindsø - Humor som medicin.

  Om livsmod, livslyst og livsglæde
  Ved forfatter og kulturjournalist Erik Lindsø

  ”Det handler om at ændre mismod til livsmod, og jeg gør det ved at tage fra de muntre og give til de skuffede,” siger Erik Lindsø -  Der venter et muntert og livsbekræftende indslag i højskoledagen, hvor lattermusklerne bliver rørt, når Erik Lindsø holder foredrag.
  ”Humoren er en elastik af solidaritet og tilgivelse,” forklarer Erik Lindsø, der i foredraget anvender netop humoren til at give en kærlig opsang til dem, som han kalder de langtidsskuffede, bekymringsparate levebrødspessimister – dem, der gør verden til et alvorstungt, livstrættende sted at være.
  ”Jeg har hørt en af dem sige: ’Hvad hjælper det at være en hestehoved foran, hvis det går ned ad bakke?’ – Det er sådan et livssyn, vi må vaccinere imod.
  Erik Lindsø kommer med vaccinen.
  “Humor er det bedste værn mod stress. Med humor når vi det samme, men for nedsat tempo – vi bliver langsomme i vendingen, men hurtige i replikken,” siger Erik Lindsø.
  “Vi kan være i dårligt humør eller ikke i humør til noget, men med humor kommer vi i godt humør. Med humor kan vi vende mismod til livsmod.
  "Humoren fornyr og forynger vores livssyn. Humoren gør os finurlige og eventyrlige,” forklarer Erik Lindsø
  “Med humor får vi overskud til at drage virkeligheden i tvivl. Som Peter Plys siger: ”Folk siger ingenting er umuligt, men jeg laver ingenting hver dag.”

  Erik Lindsøs arbejdsfelt er højskolen og journalistikken. Han har været forstander på Rønshoved Højskole. De seneste ti år har han været tilknyttet Rødding Højskole. Han har endvidere været redaktør af Højskolebladet og Grænseforeningens kulturmagasin Grænsen. I flere omgange har han været tilknyttet Danmarks Radio. I dag ernærer han sig som foredragsholder og forfatter. Senest har han udgivet bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og ”Livet er i det mindste en historie værd.” Han er på vej med en bog om den danske sang.

  Kl. 12.00 Frokost

  Kl. 13.00 Hospitalsklovnen frk. Lakrids - humor i hospitalsklovnens arbejde

  Hospitalsklovnen frk. Lakrids arbejder på sygehuse i region Syddanmark.

  Hospitalsklovnen kan spejle barnets følelser såsom angst, vrede og magtesløshed og derved gøre dem acceptable. Hospitalsklovnen kan lave sjov med os andre – autoriteterne – og herigennem gøre dagligdagen på hospitalet mere menneskelig og overkommelig.

  Hospitalsklovnen kan, i hvert fald for en stund, lette sorgen og ubehaget og give plads til livsglæden.

  Hospitalsklovnen er ofte en kikset person, som barnet kan grine af eller skælde ud på. Men hospitalsklovnen er også en ven, som barnet kan stole på og måske tale med om emner, der kan være svære at tale om.

  Kl. 14.30 Kaffe og kage

  Kl. 15.00 Mette og Børge Solkær med Søren Iversen giver en munter og festlig koncert som afslutning på en fin dag

  Mette og Børge Solkær er kendt som fine fortolkere af nordiske, irske og skotske sange og viser, og ikke mindst er de kendt for deres livsværk Cafe Ellegaard i Stursbøl, som hver sommer for fulde huse danner rammen om en perlerække af musikoplevelser. Cafe Ellegaard blev nomineret som ”Årets Spillested” ved DMA-folk 2012.

  Mange vil kende parret fra deres optræden mange forskellige steder, bl.a. i Visemøllen på Tønder Festivalen gennem en årrække, og fra deres anmelderroste CD ”Onsdag 19.30”. Søren Iversen er en af landets fineste spillemænd. Med sit inspirerende violinspil tilfører Søren gruppens sange en ekstra dimension.

  Mette Solkær synger og spiller bas. Seminarielærer ved UC Syd Aabenraa. Driver sammen med Børge Solkær Cafe Ellegaard som spillested, hærvejsherberg og cafe/forsamlingshus.

  Børge Solkær synger, fortæller og spiller guitar. Fhv. højskolelærer på Rødding Højskole i en lang årrække.

  Søren Iversen spiller violin og fungerer som instruktør og lærer/censor ved Folkemusikuddannelsen på konservatoriet i Esbjerg. Han er 1. violinist i Iversens Kvartet og arbejder til daglig som indkøber Region Syddanmark.

  Kl. 16.30 Tak for i dag og på gensyn til næste år.

  Vis detaljer
 • søn
  11
  mar
  2018
  Kl. 14.30Pris: 60 kr. inkl. kaffebord

  Marskens Guld
  Sønderjyske sange og klange

  Gruppen spiller og synger nye og gamle sange fra Tønder Marsken.
  Her er både glade og sørgmodige sange om alt fra krig og kærlighed til natur og arbejdsliv. Ind imellem krydres det hele med friske og iørefaldende instrumentalstykker, som fortrinsvis er selvkomponerede og dermed selvfølgelig sønderjyske.

  En del af sangene er af kendte forfattere, såsom Jens Rosendal, Hansigne Lorenzen, Andreas Egebjerg Jensen og Mikael Falck fra det sønderjyske. Nogle er fra digte uden kendt melodi, hvortil gruppen har komponeret ny musik.
  Nogle sange er velkendte for mange i det sønderjyske men en hel del sange og digte er mere eller mindre glemte kulturskatte, som nu ser dagens lys igen.
  Det er alle disse sange og digte vi kalder for Marskens Guld – og derfor helt naturligt også er gruppens navn.

  Sangene spænder vidt i alder (1880-2014), i indhold og klang. Til hver sang er der en lille anekdote eller historie, som er med til at gøre sangene nærværende og er med til, at man får digtenes indhold helt ind under huden. Nogle sange har et dejligt omkvæd, som publikum naturligvis kan synge med på.

  Her er dækket op til en rigtig hyggelig café - en god musikalsk oplevelse.
  Marskens Guld består af:
  Maja Bogh: Sang og guitar
  Halvor Bogh: Sang, guitar, 2-radet harmonika og andre strengeinstrumenter
  Jörgen Ehlers: Kontrabas, Cello, Guitar og kor.

  Eftermiddagen er støttet af Jens Thode Jensens Mindelegat. Mange tak.

  Vis detaljer
 • tors
  15
  mar
  2018
  Kl. 16.45 - 18.30Pris: Voksne: 60 kr. Børn 3-12 år: 30 kr. Under 3 år: gratis

  Denne ”Spis-Sammen” denne aften starter med at vi skal opleve jazzorkesteret Syncopators. Vi skal se og høre instrumenterne hver for sig, og vi skal have en lille jazzkoncert, før vi går over til at spise sammen.

  "Spis-Sammen" henvender sig specielt til børnefamilier - MEN alle er velkomne - og denne aften, hvor der er jazz på programmet, er der måske en særlig anledning til at invitere bedste- og oldeforældre, naboer, venner og bekendte til en hyggelig Spis-Sammen.

  I mindre sogne er der flere steder tradition for at styrke sammenholdet ved at spise sammen, og i  Emanuel vil vi gerne styrke sammenholdet og samvær i Skærbæk og omegn ved at arrangere disse ”Spis-sammen-aftener”.

  En Spis-Sammen starter med, at vi får en oplevelse, og derefter er der spisning, så børnene kan komme hjem i seng i ordentlig tid. Denne aften skal man ikke lave mad – vaske op og rydde væk – men blot nyde det sammen i ro og mag.

  Tidsplan for aftenerne:

  16.45 – ca. 17.30 - En kulturel oplevelse - meget forskelligartet - musik, sang, teater, fortællinger, oplevelser m.m.

  17.30 – 18.30 - Man bespises med almindelig god mad.

  Prisen er: 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn mellem 3 og 12 år – børn under 3 år er gratis.

  Køb billet på hjemmesiden senest 3 dage før "Spis-sammen-aftenen"

  Vis detaljer
 • fre
  23
  mar
  2018
  Kl. 19.30Pris: 275 kr. inkl. lille traktement

  WHISKY FOR ALLE inviterer denne aften til whiskysmagning.

  Vi er tre whiskyentusiaster fra Ribe, som gerne vil udbrede kendskabet til god whisky. Ved smagningen i Emanuel præsenterer vi 6 gode kvalitetswhisky, som man normalt ikke finder i supermarkedet.

  Undervejs i smagningen kommer vi ind på særpræg og oprindelse i de skotske whiskyregioner fra det blide Speyside over højlandet til cambletown og vi slutter på Islay med fadstyrke, kraftig røg, salt, tørv og tjære. Samtidig kommer vi også med festen og det gode humør. Der er lagt op til en hyggelig aften med livets vand.

  Der serveres et mindre traktement undervejs i smagningen.

  Billetter kan købes her på hjemmesiden under punktet: billetsalg.

  Vis detaljer
 • søn
  15
  apr
  2018
  Kl. 16.45 - 18.30Pris: Voksne: 60 kr. Børn 3-12 år: 30 kr. Under 3 år: gratis

  ”Spis-sammen” er et begreb, der specielt henvender sig til børnefamilier - MEN alle er velkomne.

  Hunden - menneskets bedste ven, vil være i fokus ved denne Spis-Sammen.

  Vi er nemlig så heldige at få besøg af både to- og firbenede venner fra DCH, hvor formand Christel Gassner Poulsen vil fortælle lidt om hvad klubben tilbyder, samt de fordele der er ved at deltage i træning med sin hund - også selvom den ikke længere er hvalp.
  Som sædvanligt spiser vi sammen
  fra kl.17.30 - 18.30.
  Voksne: 60 kr.- 3-12 år: 30 kr.- under 3 år: gratis.

   

  I Emanuel vil vi gerne styrke sammenhold og samvær ved at arrangere ”Spis-sammen-aftener”.

  Vi holdt den første aften i oktober 2016, og det var en stor succes, som samlede flere generationer – børn, forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Den aften blev afsæt til, at vi i 2018 arrangerer 8 ”Spis-sammen-arrangementer”.

  Idéen er, at man starter med at få en oplevelse, og derefter er der spisning, så børnene kan komme hjem i seng i ordentlig tid. Denne aften skal man ikke lave mad – vaske op og rydde væk – men blot nyde det sammen i ro og mag.

  Oplevelserne er meget forskelligartede – musik, sang, teater, fortællinger, oplevelser m.m.

  Tidsplan for aftenerne:

  16.45 – ca. 17.30 - En kulturel oplevelse

  17.30 – 18.30 - Man bespises med almindelig god mad.

  Prisen er: 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn mellem 3 og 12 år – børn under 3 år er gratis.

  Køb billet på hjemmesiden senest 3 dage før "Spis-sammen-aftenen"

  Vis detaljer
 • man
  16
  apr
  2018
  Kl. 19.00

  Foreningen Emanuel og Emanuels Støtteforening inviterer til generalforsamling.

  Gennem de senere år har foreningens medlemmer støttet talstærkt op om generalforsamlingen. Det er så fantasktisk for bestyrelsen at mærke denne opbakning, og vi glæder os til at se mindst lige så mange til generalforsamlingen 2018 - hvor vi, foruden at afholde generalforsamling, skal overvære overrækkelse af Emanuels Kulturpris, synge fællessange, lytte til små musikalske indslag og se en lille billedkavalkade.

  Og sidst - men ikke mindst - skal vi have det legendariske pølsebord, hvor foreningen er vært ved mad og drikke.

  Vis detaljer
 • tors
  19
  apr
  2018
  Kl. 19.30

  Historisk Forening holder generalforsamling - foredragsholderen er endnu ikke fastlagt.

  Vis detaljer
 • lør
  05
  maj
  2018
  kl. 11.30Gratis arrangement - Historisk Forening er arrangør og vært ved en kop kaffe og en småkage.

  På mindetavlen foran genforeningsstenen står:

  Skærbæk Sogn satte dette minde for Johan Nielsen og Hermann Svendsen, der faldt i frihedskampen 5. maj 1945. Ære være deres minde.

  Hvert år holder Historisk forening en højtidelighed ved mindebrønden kl. 11.30 - det tidspunkt, de to blev skudt.

  Årets taler, som i 2018 er Tove Tersbøl, lægger en buket ved mindetavlen, og vi synger "Altid frejdig, når du går".

  Under højtideligheden er der fanevagt.

  Herefter går de fremmødte i Emanuel for at høre årets tale og drikke en kop kaffe med en småkage til.

  Vi synger "En lærke letted" og "I Danmark er jeg født".

  Arrangementet tager en lille times tid.

  I 2017 talte borgmester Henrik Frandsen.

   

  Vis detaljer
 • ons
  06
  jun
  2018
  Kl. 16.45 - 18.30Pris: Voksne: 60 kr. Børn 3-12 år: 30 kr. Under 3 år: gratis

  ”Spis-sammen” er et begreb, der specielt henvender sig til børnefamilier - MEN alle er velkomne.

  Idéen er, at man starter med at få en oplevelse kl. 16.45, og derefter er der spisning. Man tager hjem, når det passer en - de fleste vil gerne hjem, så børnene kan komme i seng i ordentlig tid.
  Denne aften skal man ikke lave mad – vaske op og rydde væk – men blot nyde det sammen i ro og mag.

  Ved denne Spis-Sammen er det kulturelle indslag lagt i hænderne på Flemming Pedersen. Han tager sin guitar med, så vi skal synge, danse og spille. Storesøster Tove Tersbøl har også fået lov til at give en hjælpende hånd med musikken, og vi glæder os til at superhyggelig og sjov musikoplevelse.

  Derefter står menuen på Pitabrød. En fin sommerspise, hvor hver især fylder sit pitabrød med det, man bedst kan lide.

  Prisen er: 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn mellem 3 og 12 år – børn under 3 år er gratis.

  Køb billet på hjemmesiden senest 3 dage før "Spis-sammen-aftenen"

  Vis detaljer
 • tors
  05
  jul
  2018
  kl. 14.30-16.30Pris: Gratis for pensionister - men tilmelding nødvendig.

  Klik på ordet Plakat, og du får alle oplysninger om dagen:

  Plakat

  Vis detaljer
 • tirs
  14
  aug
  2018
  Kl. 16.45 - 18.30Pris: Småbørn (0-2 år): gratis - men tilmeldes. Børn (3 - 11 år): 30 kr. Voksne (12 - 100 år): 60 kr.

  ”Spis-sammen” er et begreb, der specielt henvender sig til børnefamilier - MEN alle er velkomne.

  På denne Spis-Sammen starter vi med at se "Kejserens nye Klæder" med Andersens Kuffert Teater,

  og derefter står menyen på "Koteletter i fad".

  Køb billetter her senest fredag d. 10. august Spis-Sammen
  I Emanuel vil vi gerne styrke sammenholdet og samvær i vort område ved at arrangere ”Spis-sammen-aftener”.

  Vi holdt den første aften i oktober 2017, og det var en stor succes, som samlede flere generationer – børn, forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Den aften blev afsæt til, at vi i 2018 arrangerer 8 ”Spis-sammen-arrangementer”.

  Idéen er, at man starter med at få en oplevelse, og derefter er der spisning, så børnene kan komme hjem i seng i ordentlig tid. Denne aften skal man ikke lave mad – vaske op og rydde væk – men blot nyde det sammen i ro og mag.

  Oplevelserne er meget forskelligartede – musik, sang, teater, fortællinger, oplevelser m.m.

  Tidsplan for aftenerne:

  16.45 – ca. 17.30 - En kulturel oplevelse

  17.30 – 18.30 - Man bespises med almindelig god mad.

  Prisen er - inkl. vand/saftevand:
  0-2 år: gratis - men tilmeldes
  3-11 år: 30 kr.
  12-100 år: 60 kr.

   

  Vis detaljer
 • tors
  13
  sep
  2018
  Kl. 16.45 - 18.30Pris: Voksne: Småbørn (0-2 år): gratis - men tilmeldes. Børn (3 - 11 år): 30 kr. Voksne (12 - 100 år): 60 kr.

  ”Spis-sammen” er et begreb, der specielt henvender sig til børnefamilier - MEN alle er velkomne.

  På denne Spis-Sammen starter vi med at se skuespil med Stjernens børneskuespillere
  og derefter står menyen på "Boller i karry".

  Køb billetter her til en fin "børn-spiller-teater-for-børn-aften" senest søndag d. 9. sept. Spis-Sammen
  I Emanuel vil vi gerne styrke sammenholdet og samvær i vort område ved at arrangere ”Spis-sammen-aftener”.

  Idéen er, at man starter med at få en oplevelse, og derefter er der spisning, så børnene kan komme hjem i seng i ordentlig tid. Denne aften skal man ikke lave mad – vaske op og rydde væk – men blot nyde det sammen i ro og mag.

  Oplevelserne er meget forskelligartede – musik, sang, teater, fortællinger, oplevelser m.m.

  Tidsplan for aftenerne:

  16.45 – ca. 17.30 - En kulturel oplevelse

  17.30 – 18.30 - Man bespises med almindelig god mad

  Prisen er - inkl. vand/saftevand:
  0-2 år: gratis - men tilmeldes
  3-11 år: 30 kr.
  12-100 år: 60 kr.

  Vis detaljer
 • søn
  30
  sep
  2018
  Kl. 14.30Pris inkl. kaffebord: 60 kr.

  Malene Beck er født og opvokset i Vinum ved Døstrup - datter af Ingeborg og Michael Beck. Hun er arkæolog og museumsinspektør for Østfyns Museer. Malene er den næste i rækken af "gamle skærbækkere", som vender tilbage og fortæller om oplevelser og arbejdsliv siden de forlod fødeegnen.
  Foredraget er også en del af Tønder Kulturuge, som har overskriften "Fællesskaber" og Malene har kaldt sit foredrag: I fællesskab med fortiden.
  Køb billetter her: Malene Beck

  Vis detaljer
 • man
  01
  okt
  2018
  19:00Pris: 295 inkl. velkomstbobler og efterfølgende vadehavstapas

  Lad os i fællesskab nyde en god oplevelse! På første hylde i vores "fællesskab" står et forfriskende glas bobler. På anden hylde i skabet står Alberte Winding og Andreas Fuglebæk klar til at give os en fortryllende koncert. På tredje hylde står en dejlig let Vadehavstapas. På fjerde hylde er en bar fyldt med forfriskende lokale drikkevarer. Vi åbner skabslågerne kl. 19.00 og vi lukker dem igen, når alle hylder er tømt for bobler, musik og mad, som er udskiftet med latter, lune, og glade smil.

  En duo koncert skal helst mærkes som en fortrolig samtale, eller som gamle venner i en velkendt stue, et sted at blive set og holdt af. Alberte Winding og Andreas Fuglebæk evner at spille sig ind på den del af livet, der er poetisk, og man går aldrig fra en intim koncert med det musikalske makkerpar, uden at mærke hjertet banke på ny. Med sange om barndom, ungdom og det voksne hjertets vildveje, bundet sammen med en hel del sjove anekdoter, er en duo koncert med Winding og Fuglebæk proppet med varme og genkendelig erfaring med livets ned- og især - opture. Alberte Winding – Sang Andreas Fuglebæk – Guitar & kor
  Køb billetter her - senest tirsdag d. 25. sept. Alberte Winding og Andreas Fuglebæk

  Vis detaljer
 • tirs
  02
  okt
  2018
  Kl. 19Pris: gratis.

  Vi glæder os til at byde dig indenfor til korprøve.
  Klik her for yderligere oplysninger:
  Åben korprøve med Sing'n Swing

  Vis detaljer
 • ons
  03
  okt
  2018
  Kl. 19Pris: gratis

  Sang skaber FÆLLESSKABER
  At synge under bruseren er sikkert meget rart, men hvorfor ikke bruge din stemme sammen med andre i et kor?
  Det er sundt at synge, det giver ny energi og derudover er det smaddersjovt.

  Vi vil gerne invitere alle, som har lyst til at synge, til åben korprøve, hvor du kan få lejlighed til at opleve, hvad det vil sige at synge i et korfællesskab.

  Vis detaljer
 • tors
  04
  okt
  2018
  Kl. 9 - 17Pris: 20 kr. - for at synge, så længe du har tid og lyst

  Der er tradition for at samles om Maratonsang i Emanuel kulturugen, og aldrig har kulturugens overskrift - "Fællesskaber" - passet så godt som i år, for fællessang er virkelig fællesskabsskabende.
  ALLE kan være med - både den gode sangstemme og den helt uøvede og utrænede.
  Er du usikker bliver du løftet af alle de andre, så kom og vær med i dette forrygende fællesskab.

  Du kan hverken være for ung, for gammel eller forkert på nogen måde - alle er velkomne.
  Kom - sæt dig ned og syng af hjertens lyst - vi glæder os til en fyldt sangsal.

  Vis detaljer
 • fre
  05
  okt
  2018
  Kl. 17.30Pris: 279 kr.

  Kultur- og Forsamlingshuset Emanuel inviterer til Running Dinner i kulturugen – en aften fyldt med fællesskab og overraskelser.

  Et gammelt udtryk hedder, at der skal ”arbejdes for føden”, men skal der mon nu ”løbes efter føden”? Nej, der skal ikke løbes, men vi skal bevæge os rundt i området og spise sammen denne spændende aften.

  Alle mødes d. 5. okt. i Emanuel kl. 17.30 til velkomstdrink. Her afgør en lodtrækning, hvor du skal spise forret og med hvem. Når forretten er spist får du at vide hvem, der glæder sig til at servere hovedret for dig og derefter, hvor du skal have din dessert. Når desserten er indtaget, mødes alle deltagere til sidst i Emanuel til kaffe, kage og almindelig hygge.
  Arrangørerne har lavet aftale med forskellige værtspar om at åbne deres hjem og stå for tilberedning og servering af mad for de gæster, der kommer. De forskellige gæster bliver sendt rundt til værtsparrene og spiser på den måde tre forskellige steder, og hver ret indtages sammen med forskellige gæster.
  Så overraskelsen ligger i, at man ikke ved, hvem man skal spise hos, hvad man skal spise – og heller hvem man skal spise med.
  Det er altså Emanuels bud på, hvordan man samler sig i nye fællesskaber.
  Par spiser naturligvis sammen hele aftenen.
  Running Dinner er ikke en idé Emanuel har fostret – idéen er overtaget fra andre forsamlingshuse, som har aktiviteten som en årligt tilbagevendende aktivitet med stor succes.
  Spændende er det, om Running Dinner nu også skal slå rod i Skærbæk.
  Køb billet senest d. 29. sept.: Running Dinner

  Vis detaljer
 • lør
  06
  okt
  2018
  Kl. 15Pris: 300 kr.

  Se plakaten: SKÆRBÆK POWER CLUB og køb billetten: Billetkøb
  Vi inviterer jer hermed til fernisering af udstillingen om Skærbæk Power Club på Lokalhistorisk Arkiv,
  tidligere Skærbæk Museum, Storegade 47, Skærbæk og efterfølgende komsammen/afslutningskoncert i Emanuel,
  Tøndervej 38a, Skærbæk
  Lørdag den 6. oktober 2018
  Program
  Kl. 15.00: Fernisering af udstillingen på Historisk Arkiv, Storegade 47
  Kl. 17.00: Emanuel: Indslag og anekdoter fra tidl. bestyrelsesmedlemmer i Skærbæk Power Club
  Kl.18.00: Spisning: Menu:
  Helstegt pattegris, salatbar, pastasalat, flødekartofler, krydderkartofler, 2 slags dressing
  Kl. 20-24.00: Tommyguns spiller op til alletiders aften
  Alt dette for kun 300,- pr. person, incl. spisning og musik, excl. drikkevarer
  Billetter kan bestilles på www.kulturhus-emanuel.dk og sælges efter ”først til mølle”.
  Max 2 billetter pr. husstand.
  Kom og vær med til en nostalgisk aften hvor minderne har frit spil.
  Hilsen
  Arbejdsgruppen/Skærbæk Power Club

  Vis detaljer
 • man
  08
  okt
  2018
  Kl. 16.45 - 18.30Pris: Småbørn (0-2 år): gratis - men tilmeldes. Børn (3 - 11 år): 30 kr. Voksne (12 - 100 år): 60 kr.

  ”Spis-sammen” er et begreb, der specielt henvender sig til børnefamilier - MEN alle er velkomne.

  På denne Spis-Sammen starter vi med papegøjebesøg fra Papegøjeland i Ballum.

  Der vil komme papegøjer, som man må røre ved og fodre, og der vil nogle, som man "kun" må kigge på.

   

  Efter oplevelsen med papegøjer står menyen står på "Chili con Carne".

   

  Køb billetter her på hjemmesiden senest torsdag d. 4. okt. Spis-Sammen

   

  I Emanuel vil vi gerne styrke sammenholdet og samvær i vort område ved at arrangere ”Spis-sammen-aftener”.

  Idéen er, at man starter med at få en oplevelse, og derefter er der spisning, så børnene kan komme hjem i seng i ordentlig tid. Denne aften skal man ikke lave mad – vaske op og rydde væk – men blot nyde det sammen i ro og mag.

  Oplevelserne er meget forskelligartede – musik, sang, teater, fortællinger, oplevelser m.m.

  Tidsplan for aftenerne:

  16.45 – ca. 17.30 - En kulturel oplevelse

  17.30 – 18.30 - Man bespises med almindelig god mad.

  Prisen er - inkl. vand/saftevand:
  0-2 år: gratis - men tilmeldes
  3-11 år: 30 kr.
  12-100 år: 60 kr.

  Vis detaljer
 • tors
  25
  okt
  2018
  Kl. 19Pris: 50 kr. inkl. et lille traktement til slut.


  Hvornår har du sidst fået et rigtig godt grin? Hvornår har du sidst leet, så tårerne trillede?

  Hvis du synes, det er længe siden sidst, og hvis du synes, at det er skønt at have det sjovt sammen med andre, så er latteraftenen lige noget for dig.
  Måske spørger du: ”Hvad er et latterarrangement?”
  Den indiske læge, Madan Kataria fik ideen til i 1995, da han arbejdede på artikler som f.eks. "Humor, den bedste medicin". Han fik lyst til at se, hvordan daglig latter kunne give bedre sundhed og psykisk velvære. Derfor gik han over i den lokale park, hvor mange indere laver deres morgengymnastik, og han samlede 10-20 i en rundkreds, og de begyndte at fortælle hinanden vittigheder for at skabe latter.
  Hans mål var at få folk til at le i 15-20 minutter hver dag.
  De løb dog hurtigt tør for vittigheder og det var svært for folk at le rigtigt og længe nok.
  Derfor var bevægelsen ved at dø efter blot 14 dages latter!

  Men så faldt Madan Kataria over en slags latter, som man bruger i yogakredse. Her ler man uden grund, og det er denne latterform, der nu bruges i Den Internationale Latterklub. Latter åbner og er et signal om social accept og fællesskab. Latter smitter og kroppen belønner os, når vi ler, ved at producere endorfiner, der giver en euforiserende oplevelse af lykke - man bliver ligesom høj.
  Vi ved alle, at det er godt at le. Latter er et udtryk for livsglæde, den forbedrer sundheden, og latter træner immunforsvaret ved at øge iltmængden i blodet. Latter udvider blodkarrene så blodcirkulationen øges, og latterudbrud øger lungekapaciteten. Latter gør kroppen mindre udsat for infektioner. Latter får os til at slappe af og forbedrer vores evne til at rumme hændelser i hverdagen, som vi ikke har kontrol over. Latter er den bedste medicin mod stress.
  Vores bekymringer føles mindre når vi ler, vi bliver mindre selvhøjtidelige, latter fører til et lettere og sundere liv, og så er det sjovt at le.
  Et minuts latter, giver op til 45 minutters følelse af velvære.Der er således rigtig mange grunde til at le, og dermed lige så mange grunde til at give sig selv, familie, venner, kollegaer og andre en dejlig oplevelse ved at deltage i arrangementet.
  Bemærk at der ikke er plads til kritik af andre eller til selvkritik, når man ler sammen.

  Der er lagt op til en latterrig og sjov aften i selskab med Heine Hansen - en af Danmarks dygtige latterinstruktører.

  Køb dine billetter her:

  Latteraften

   

  Le til verden - og verden ler til dig. Smilet er den korteste afstand mellem to mennesker.

  Vis detaljer
 • søn
  28
  okt
  2018
  14:30Pris: 40 kr. - køb billet i "Vis detaljer" herunder

  Plakat Indeni

  Der er tradition for, at vi har børneteater i Emanuel den søndag, hvor vi får den hengemte sommertidstime tilbage igen.
  Det bliver en lang dag for mange børn, så da er det godt at se børneteater.
  "Indeni" er en forestilling for de 2 - 6 årige om at kunne gennemskue hvad der er bag noget andet. Vi ser det vi ser, særligt hvis vi ikke er så store, men tit er der noget bag.

  Det sker, at ting ligner noget vi kender; men indeholder noget helt andet, og andre gange ser vi noget helt nyt, som indeholder noget gammelkendt.

  Det er fantastisk at tage denne ”rejse” med et medlevende publikum. En åben forestilling hvor der er plads til at publikum blander sig.

  Ofte spilles forestillingerne af teatre, som hører til på Sjælland, Fyn eller Nordjylland.
  Barkentins Teater kommer fra Ribe, og det er Ole Barkentin selv, der står på scenen.

  Køb billet her: Indeni

  Vis detaljer
 • søn
  04
  nov
  2018
  Kl. 14.30Pris: 60 kr. inkl. kaffebord

   

   

  Leder af "Danernes Verden" - den tidligere "Hjemsted Oldtidspark" -Karsten Eskildsen - gæster caféen med sangforedraget:

  ”Den musikalske Danmarkshistorie”

  Selvom hovedparten af sangene i Højskolesangbogen er mindre end 200 år gamle, repræsenterer tekster, toner og komponister alligevel størstedelen af Danmarks historie. Med  sange og fortællinger kommer vi på et muntert strejftog gennem Højskolesangbogen, der på flere måder sætter historien om Danmark i nyt perspektiv.

  Denne café arrangeres af Emanuels cafégruppe i et samarbejde med korene Sing'n Swing og Skærbæk Egnskor som et debatskabende arrangement.

  Der er ingen tvivl om, at Karsten Eskildsen, med sin store viden og indsigt såvel i historien som i Højskolesangbogen, vil danne grundlag for en god og spændende debat ud fra overskriften.

  Vis detaljer
 • tors
  08
  nov
  2018
  Kl. 19Pris: 120 kr. inkl. kaffe og kage

  Sabine Sørensen har arrangeret flere stuekoncerter, men denne gang har hun lejet Emanuel til en koncert med

  Paul Eastham & Finlay Wells fra bandet COAST
  torsdag den 8.11.2018. kl. 19,00
  vær med til hygge og god musik
  Billetten koster 120.- kr. incl. kaffe og kage
  der kan købes drikkevarer
  første mølle princip, tilmelding på
  41444396

  Vis detaljer
 • søn
  11
  nov
  2018
  ca. 11:30Pris: 75 kr. alt inkl.

  Historisk Forening Skærbæk holder i anledning af våbenstilstandsdagen dette møde.

  Kl. ca. 11.30 starter vi med at spise 3 snitter - inkluderet i prisen (75 kr.) er en øl, et glas vin eller en vand pr. person samt kaffe/the og småkager.
  Herefter holder historiker og forfatter Claus Bundgård Christensen sit foredrag om afslutningen af 1. verdenskrig.
  Claus Bundgård Christensen (f.1968) er lektor i historie ved RUC.
  Som forfatter har Claus Bundgaard Christensen skrevet en lang række bøger og artikler om begge verdenskrige.
  Blandt andet er han forfatter til ”Danskere på Vestfronten 1914-1918”, som blev kåret som årets historiebog i 2009.

  Billetter kan købes her senest 9. nov.: Afslutning af 1. Verdenskrig

  Vis detaljer
 • fre
  16
  nov
  2018
  Kl. 18.30Pris: 250 kr. eks. drikkevarer


  Emanuels julefrokost er blevet en herlig tradition med god mad og drikke, fin musik, en munter julehistorie og hyggeligt samvær for alle.

  Menuen er lige som i 2017 lagt i hænderne på køkkenchef Claus Ostenfeldt, der vil fremtrylle en traditionel julefrokost med kendte retter. Sidste år fik vi solæg, og det var så stor en succes, at det må vi gentage.

  Som sædvanligt vil det smukke rum vil være pyntet fint op, og de mange levende lys vil spejle sig i glassene.

  Midnight Music spiller, mens vi spiser, og senere vil de give os mulighed for en dans.

  Billetter til denne festlige og hyggelige aften koster 250 kr. ekskl. drikkevarer og kan købes hos Paletten v/Lis Jønsson, under på punktet "Billetsalg" på Emanuels hjemmeside eller her: Julefrokost
  Sidste frist for køb af billetter er fredag den 9. november 2018.


  Vi holder i år julefrokosten fredag, da lørdag d. 17. nov. er en historisk dag - nemlig hundredårsdagen for H.P.Hanssens store tale på Folkehjem i Aabenraa. Vi ved, at det bliver festligholdt på Folkehjem, og det har vi bestemt os for ikke at blokere for.

  Vis detaljer
 • søn
  02
  dec
  2018
  Kl. 14.30Pris: 40 kr. - køb billet i "Vis detaljer" herunder

   
  Emanuels børneteater-juleforestilling er altid velbesøgt, så et råd er at købe billet på forhånd for at være sikker på at komme ind:

  Ida er flyttet for sig selv, og der er rod over det hele. Nyt hus og fyldte kasser, der kun venter på at blive pakket ud. Så julen bliver sprunget over i år. Men pyt med det, for det bedste er, at fra nu af er der ingen, der skal bestemme, hverken om der skal holdes jul, eller hvor tingene skal stå. Og dog – i det nye hus bor en nisse – en RIGTIG nisse. Den elsker risengrød og er glad for, at der er flyttet et rigtigt menneske ind, så den igen kan få sin grød. Den leder, roder i tingene, flytter kasser, leder og i det hele taget rumsterer, så man skulle tro, der var mus eller rotter overalt. Men der er ingen grød! Så nu må den, med nisselist få Ida til at lave julegrød så der kan komme julestemning
  Nissetryllerier og forvekslinger driver historien frem – og Ida må se i øjnene, at man ikke bare sådan kan springe julen over.
  Køb billet her: En rigtig Nisse

  Vis detaljer
 • ons
  12
  dec
  2018
  Kl. 19.30Pris: 75 kr. inkl. kaffebord.

  Der er nogen, der siger, at det slet ikke bliver rigtig jul, hvis ikke man har været til Skærbæk Egnskors julekoncert i Emanuel.
  Om det er sandt, skal vi ikke sige, men det er sandt, at rigtig mange har det som en god tradition at komme til korets årlige koncert.
  Og det siges, at derefter er man i julehumør!!!!
  Billetter á 75 kr. inkl. kaffebord købes ved døren.

  Vis detaljer
 • tirs
  01
  jan
  2019
  Så der er delvist lukket i de tre måneder.
 • søn
  10
  feb
  2019
  14:30Pris: 100 kr.

  Det er H.E. Sørensen, der i år skal holde tale ved årets afstemningsfest. Han er kendt som en spændende foredragsholder, har udgivet en et stort antal bøger især om historiske emner, var leder af Skærbæk Museum og mangeårig formand for Historisk Forening i Skærbæk - og af denne forening udnævnt som æresmedlem.

  Foruden et dejligt kaffebord bydes der på fællessang og på korsang v./ Sing'n Swing.

  Kom og bak op om en god sønderjysk tradition - afstemningsfest.

  Køb billetter her senest fredag d. 8. februar Afstemningsfest

  Afstemningsfesten arrangeres i et samarbejde mellem Foreningen Norden, Historisk Forening, Grænseforeningen og Emanuel.

  Vis detaljer
 • søn
  31
  mar
  2019
  Kl. 09.30 - 16.30Pris. 350 kr. inkl. mad og drikkelse

  Brug en billet til Højskoledagen som gave!
  Hvis du printer plakaten ud og køber en billet, har du en superfin gave!

  Se plakaten her: Højskoledag 2019

  Køb billetter her: Højskoledag

  Vis detaljer
 • tors
  11
  apr
  2019
  19:00

  Vi glæder os til at se alle vore medlemmer og vise vores nye tilbygning og renovering frem.
  Som sædvanligt er foreningen vært ved et pølsebord og vi står også som sædvanligt klar med en spændende generalforsamling med kulturelle oplevelser i form af sang og musik.

  Vis detaljer
 • tors
  25
  apr
  2019
  Kl. 19Enré: 50 kr. for ikke-medlemmer / gratis for medlemmer kaffe: 50 kr.

  “Herregårde i Vestjylland - Fra Limfjorden til Vadehavet”

  Velkommen til en spændende aften - med Mikael Frausing, PH.d og tidligere forsker ved Dansk Center for Herregårdsforskning Gl. Estrup, som vil fortælle om herregårde i Vestjylland fra Limfjorden til Vadehavet.
  Det er beretningen om adel, studehandlere og spekulanter. Men det er også fortællingen om storslåede herregårdsbygninger og mere beskedne herregårde i vestjysk stil.

  I øvrigt vil Mikael Frausing i sit foredrag komme ind på fortællingen om internationale forbindelser, vedrørende handel og uddannelse, der påvirkede herregårdenes daglige drift.

   

   

   

   

   

   

  Medlemmer gratis adgang - kaffe 50 kr.
  Ikke medlemmer betaler 100 kr. for entre’ og kaffe.

   

  Vis detaljer
 • lør
  27
  apr
  2019
  19:00Entré: 50 kr. Burger m. ovnbagte kartofler 89 kr. Stjerneskud 92 kr.

  Emanuels Koncertgruppe debuterede med en koncert i september sidste år, og nu er den klar med næste koncertarrangement - en superfin sømandsaften.

  Koncertgruppen fortæller, at kabyssen serverer Stjerneskud og Burgere m. ovnbagte kartofler, at skibsprovianten er fyldt op med våde varer og, at dækket er nylakeret til dansen -

  Havnens Fristelser spiller, og vi er klar til at synge med på alle de kendte sange fra livet til søs?‍♂️???⚓️Koncert 50,-
  Stjerneskud 92,-
  Burger m/ ovnbagte kartofler 89,-

   

  Frem til 22. april kan der købes madbilletter, hvorefter der fortsat kan købes koncertbilletter.

  Billetter her: Havnens Fristelser

   

  Vis detaljer
 • søn
  28
  apr
  2019
  14:30Pris: 40 kr.

  Børneteater ”HOV HOV ….NÅ”

  Hvor stor er lille? Er det altid bedst at få det, der er størst? Eller kan man også få noget ud af det, som er småt? Hvem narrer hvem? Er det den kloge, der narrer den mindre kloge – eller er det omvendt?
  Disse og andre problemstillinger er, hvad der på en sjov, musikalsk og til tider artistisk måde vil blive taget hånd om, når Asguer Zap Showteater opfører forestillingen ”Hov Hov … Nå”.

  Her er klovneteater om stort og småt, højt og lavt, misundelse og fællesskab. To enfoldige, men også snarrådige klovne udforsker verden i et musikalsk univers, stort set uden ord. Alt er nyt og skal opdages og udforskes og tages stilling til. En forestilling hvor der også er poesi midt i klovneriet: Verden er mærkværdig og stor og indholdsrig. Bolde flyver i luften, og andre sjove overraskelser venter børnene.

  Forestillingen er af og med Nils Gugge Sørensen og Asger Gomez Frøskov, som optræder med masser af morsom mimik og sjove grimasser.

  Den egner sig for børn fra 3 år og op

  Billetter kan købes her: Hov-Hov...Nå

  Vis detaljer
 • lør
  04
  maj
  2019
  Kl. 17.30Pris: 279 kr.

  Efter en kæmpestor succes med Emanuels første Running Dinner i oktober 2018, er vi klar igen 4. maj til at løbe rundt i byen og spise sammen med hinanden.

  Alt gik lige netop, som det skulle, så vi laver faktisk ikke ændringer.

  Alle mødes d. 4. maj i Emanuel kl. 17.30 til velkomstdrink. Her afgør en lodtrækning, hvor du skal spise forret og med hvem. Når forretten er spist får du at vide hvem, der glæder sig til at servere hovedret for dig og derefter, hvor du skal have din dessert. Når desserten er indtaget, mødes alle deltagere til sidst i Emanuel til kaffe, kage og almindelig hygge.
  Arrangørerne har lavet aftale med forskellige værtspar om at åbne deres hjem og stå for tilberedning og servering af mad for de gæster, der kommer. De forskellige gæster bliver sendt rundt til værtsparrene og spiser på den måde tre forskellige steder, og hver ret indtages sammen med forskellige gæster.
  Så overraskelsen ligger i, at man ikke ved, hvem man skal spise hos, hvad man skal spise – og heller hvem man skal spise med.

  Par spiser naturligvis sammen hele aftenen.
  Running Dinner er ikke en idé Emanuel har fostret – idéen er overtaget fra andre forsamlingshuse, som har aktiviteten som en årligt tilbagevendende aktivitet med stor succes. Efter vores første Running Dinner var der ingen tvivl om stemningen: Det skal vi prøve igen - og det gør vi så den 4. maj.

  Der er 60 billetter til salg - køb her: Running Dinner

  Vis detaljer
 • søn
  05
  maj
  2019
  Kl. 11.30Gratis arrangement - Historisk Forening er arrangør og vært ved en kop kaffe og en småkage.

   

  På mindetavlen foran genforeningsstenen står:

  Skærbæk Sogn satte dette minde for Johan Nielsen og Hermann Svendsen, der faldt i frihedskampen 5. maj 1945. Ære være deres minde.

  Hvert år holder Historisk forening en højtidelighed ved mindebrønden kl. 11.30 - det tidspunkt, de to blev skudt.

  Årets taler, som i 2019 er Lis Mikkelsen, lægger en buket ved mindetavlen, og vi synger "Altid frejdig, når du går".

  Under højtideligheden er der fanevagt.

  Herefter går de fremmødte i Emanuel for at høre Lis Mikkelsens tale og drikke en kop kaffe med en småkage til. Vi synger "En lærke letted" og "I Danmark er jeg født".  Arrangementet tager en lille times tid.

   

  Tove Tersbøl, lagde blomster og holdt talen i 2018

  Vis detaljer
 • man
  10
  jun
  2019
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  En varm velkomst møder os på svanen-dukketeater.dk: ”Både store og små har glæde af teateroplevelser – og for børn i alle aldre er dukketeater af høj kvalitet en god indgang til teatrets verden.”

  Og det er, hvad vi skal opleve i Emanuel, når Svanen Dansk – Tjekkisk Dukketeater opfører Eventyret om dronning Dagmar. Det er ”Eventyret om en prinsesse der blev giftet bort til en konge fra et land højt mod nord. Et land fyldt med eventyr, fare og forhindringer men også kærlighed. En musikalsk og humoristisk fortælling med dukker om dronning Dagmar og kong Valdemar Sejr.”

  Teatret fortæller, at forestillingen har fået 5 stjerner i Børneteater-avisen, som blandt andet skrev: ”Med livligt dukkespil og god musik gør Svanen danmarkshistorien til nærværende teater. -  Rammen er en drejelig dukketeaterscene forklædt som middelalderligt slot med tårne og tykke mure, der er lavet af gulnede landkort. Så er stemningen slået an til en rejse tilbage i tiden og ned gennem Europa og tilbage igen.”

  Forestillingen egner sig for børn fra 4 år og op, men også for voksne, der her får en kærkommen lejlighed til at få genopfrisket Danmarkshistorien.

   
  Billetter kan købes her: Dronning Dagmar

  De medvirkende i forestillingen er Patricie Homolová og Kim Westi, og scenografi og dukker har Patricie Homolová stået for. Nikolaj Westi har komponeret musikken.
   

  Vis detaljer
 • ons
  03
  jul
  2019
  Kl. 14Pris: 30 kr. inkl. kaffebord.

  Jytte Sørensen vil sætte fokus på sit instrument harmonikaen. Hun vil spille musik, som de fleste forbinder med harmonikaen.
  Rigtig mange spiller harmonika, men de fleste spiller på instrumentet uden at have fået undervisning.
  Jytte er uddannet på konservatoriet, og hun vil fortælle om, hvorfor det blev harmonikaen, der blev hendes instrument, og hvordan hun "landede" på konservatoriet.
  Jytte Sørensen er souschef på Tønder Kulturskole. Hun har undervist i diverse musikskoler i Sønderjylland, været leder af Løgumkloster Musikskole og i aftenskolen.

  Tove Tersbøl vil fortælle på sønderjysk - det er efterhånden blevet hendes speciale at fortælle på sin dialekt. Desuden vil Tove lede fællessangen såvel alene som sammen med Jytte.

  Vi glæder os til at byde velkommen til denne Emanuel-Eftermiddag, hvor vi skal nyde god musik, en morsom fortælling, fællessang og et dejligt kaffebord.

  Eftermiddagen er støttet af Fonden Jens Thode Jensens Mindelegat.

  Vis detaljer
 • tirs
  20
  aug
  2019
  Kl. 18 entré og 2-retters menu - døre åbnes kl. 17.30. Kl. 20.30 Koncert - døre åbnes kl. 20Pris: Entré 175 kr. inkl. Wienerschnitzel og Ellens dessert fra Brøns kro: 375 kr.

  The Grandfætters

  Anders’ farmor er søster til Allans morfar der er bror til Christians farmor der er søster til Kesses morfars kone. Sådan er historien. Den korte: Vi har samme oldeforældre. Og derfor hedder vi naturligvis ”The Grandfætters”.

  Vi har spillet lige så længe, vi kan huske. Så det er vel godt og vel ti år… Og med en bunke meget forskellige selvskrevne og velskrevne (som vores mødre ville sige) sange i bagagen rammer vi bredt. Vi har en god portion egne numre med på scenen, og fylder hullerne ud med historier og anekdoter fra livet i det vestjyske.

  The Granfætters udkom i marts 2019 med deres andet album ”den blo” (læs: den blå), og bandet holdt noget så utraditionelt som en fiskeauktionshalsreleasetour, hvor de spillede koncert i 6 danske fiskeauktionshaller iført Thybohabitter, instrumenter og god nordjysk humor.

  Deres hjemegn betyder tydeligvis meget for dem – på godt og ondt – og det er herfra de tager deres udgangspunkt i tekst og musik – tydeligt inspireret af navne som rfisk, Johnny Madsen, og Lars Lilholt Band.

  Førstnævnte band er da heller ikke lige sådan til at komme uden om. Alle fire medlemmer af The Grandfætters har nemlig spor i retning af Tørfisk, idet alles fædre har været med i eller omkring bandet.
  Billetter kan købes her: THE GRANDFÆTTERS

  Vis detaljer
 • lør
  14
  sep
  2019
  Kl. 18 entré med 2-retters menu Døre åbnes kl. 17.30. Kl. 20 koncert - døre åbnes kl. 19.30.Pris: Entré 250 kr. - inkl. 2 retters menu 475 kr.

  Emanuels Koncertgruppe Præsenter:

  Søs Fenger i topform, én af vore bedste vokalister i landet, kendt og elsket af de fleste danskere gennem flere generationer, kommer snart og spiller i Emanuel. Oplev Søs Fenger nærværende og helt tæt på med sit altid fantastiske band bestående af nogle af landets bedste musikere.

  Med Emanuel som stemningsfuld ramme vil vi få en uforglemmelig koncert i selskab med Søs Fenger og hendes kæmpe hits. Hør sangene som f.eks., ”Holder Øje Med Dig”, ”Inderst Inde”, ”Sidste Time”, ”Hvor end jeg går hen”, nogle af de nyere radiohits ”Kun Et Liv” og ”Er Det Så Forbi”(fra Toppen af poppen). News hits som ”Du Er” og ”Jeg Elsker dig” og så selvfølgelig ”Den Jeg Elsker” er også med sammen med alle de hits Søs har samlet sig fra NEWS, henover en flot solokarriere til nu.

  Søs vil især i Emanuel komme i tæt kontakt med publikum, og hun vil personligt og ærligt øse ud af sine mange oplevelser fra et begivenhedsrigt liv som sangerinde. Hun er en kvinde med stort socialt engagement og passion - hun ønsker at gøre en forskel i samfundet. Søs Fenger startede sin karriere som popidol i News og har siden som solist bevæget sig sikkert rundt i mange genrer – pop, rock, jazz, viser, disco - og det både på dansk, svensk og engelsk.

  På én gang har Søs Fenger, således på forunderlig vis, formået at forvalte både sine musikalske interesser og sit store talent - og holdt fast i den svære kunst, at have sig selv og publikum med hele vejen.

  Koncerten i Kulturhus Emanuel kan bedst betegnes som en rock-pop koncert med én af vores dygtigste sangerinder i landet.

  Søs Fenger forstår at forene sødme og styrke og det er måske forklaringen på, at hun er blevet rollemodel i flere generationer. Søs samler et bredt publikum: hele familier; døtre, brødre, mødre, fædre, de unge teenagere, bedstemødre, svigerforældre, kærester, ægtepar som vil høre ”deres” sange.
  Billetter kan købes her: SØS FENGER

  Vis detaljer
 • søn
  15
  sep
  2019
  Kl. 14Pris inkl. kaffebord: 60 kr.

  Vi glæder os til at byde Søren Eskildsen velkommen i Emanuels café.
  Han er den næste i rækken af gamle skærbækkere, der kommer og fortæller om sit liv og arbejdsliv.
  Det er vort håb, at hans gamle venner og kammerater vil mødes denne søndag og høre Søren fortælle bl. a. om sit arbejde som ordførende direktør for Smukfest.
  Flere oplysninger følger snarest.

   

  Vis detaljer
 • søn
  29
  sep
  2019
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  Vi skal opleve forestillingen ”Emil og Træmand nr. 100”, som fortæller nogle af de kendte og elskede historier om Emil fra Lønneberg. Det er fortællingen om den dag, hvor Emils far får storetåen i en musefælde, hvor Emil ustandselig må i værkstedet og hvor han har jubilæum, for han snitter nu sin træmand nr.100.
  Aspendos har lavet en intim og nærværende fortælle-forestilling om Emil og livet på Katholt i Lønneberg i gamle dage. Forestillingen med dens veloplagte nyfortolkning af den kendte børnebogsklassiker er beregnet for børn fra ca. 4 til 10-års alderen, men kan også nydes af voksne.

  Stykket ”Emil og Træmand nr. 100”, som er blevet beskrevet som ”sprællevende”, ”tryllebandt publikum” og ”fantastisk mimik”,  er af og med Steffen Sommerstedt efter historie af Astrid Lindgren

  Billetter kan købes her: Emil og træmand nr. 100

  Teatret Aspendos har eksisteret siden 2001 som et lille turnerende børneteater. Teatret er stiftet og ledes af skuespiller Steffen Sommerstedt.

  Vis detaljer
 • man
  30
  sep
  2019
  Kl. 20Pris: 120 kr. i forsalg / 150 kr. i døren

  Lokale musikere og solister hylder Kim Larsen på 1-årsdagen for hans død. En enorm sangskat står tilbage og vil denne aften blive fortolket i Emanuels intime og stemningsfyldte rum af lokale stemmer, forenet i hyldestsang og musik. Danmarks rebelske nationalskjald levede livet vildt og formåede at fange folkets opmærksomhed i fortællinger fra vores fælles kulturarv.

  Koncerten er udsolgt men gentages torsdag d. 10. okt. Køb billet til ekstrakoncerten her: Hyldestkoncert - Kim Larsen - ekstrakoncert d. 10. okt.

  Vis detaljer
 • tors
  03
  okt
  2019
  9 - 1720 kr. for sang, så længe du lyster

  Det er herligt og "vildt" dejligt, at der er tradition for at mødes til Emanuels Maratonsang med Tove Tersbøl om torsdagen i kulturugen. Alle aldre - både børn og voksne - mødes om sangens fællesskab til stor glæde og berigelse. Alle er velkomne - uanset sangevne - og i år glæder vi os til at synge de "vilde" sange i Højskolesangbogen.

  Vis detaljer
 • lør
  05
  okt
  2019
  17 - 21.30275 kr. inkl. Tapasmenu

  Gå ikke glip af denne spændende aften med et væld af oplevelser både på det kulinariske, det kulturelle og mange andre måder.

  Skærbæk står klar med en fantastisk aften, hvor et væld af kulturaktører vil give os en særlig aften, for alle sanser i Vildskabens tegn.

  Køb din billet her:  Kulturugeafslutning

   

   

  Vis detaljer
 • tors
  10
  okt
  2019
  Kl. 20Pris: 120 kr. i forsalg / 150 kr. i døren

  Koncerten d. 30. sept. - på 1-årsdagen for Kim Larsens død - blev hurtigt udsolgt, så denne aften er en ekstraforestilling.

  Lokale musikere og solister hylder Kim Larsen. En enorm sangskat står tilbage og vil denne aften blive fortolket i Emanuels intime og stemningsfyldte rum af lokale stemmer, forenet i hyldestsang og musik. Danmarks rebelske nationalskjald levede livet vildt og formåede at fange folkets opmærksomhed i fortællinger fra vores fælles kulturarv. Køb billet her: Hyldestkoncert - Kim Larsen - d. 10. okt.

  Vis detaljer
 • søn
  27
  okt
  2019
  Kl. 14Pris: 60 kr. inkl. kaffebord

  Sidst, vi holdt sangcafé, var der fire lærere på podiet

  Denne gang har vi aftale med 4 sygeplejersker, der har haft deres virke i Skærbæk  Kommune.

  I skal møde Gerda Carl, Birthe Sonne Ravn, Helene Ehlers og Inggrid Johnsen, som vælger sange. Sange de holder af og som har haft en særlig betydning for dem. De fortæller lidt om hvorfor det netop blev de sange der fik betydning.

  Det bliver en festlig eftermiddag, hvor der bliver fortalt gode og sjove historier om de sange, som vi alle kender.

  Køb billet her: Sangcafé

   

   

   

   

   

  Vis detaljer
 • tors
  14
  nov
  2019
  Kl. 19Pris: 100 kr. inkl. kaffe/te.

  "Hvem er du?

  Ja, hvem er du egentlig, set med dine egne øjne?

  Og hvad fortæller du dermed både dig selv og andre, om dig? Hvem er du som nabo, kollega, forælder?

  Følger du din mavefornemmelse, dit gode hjerte og din intuition, eller tillader du din omverden og samfundet at påvirke dig i en retning, der måske ikke altid føles helt rigtig for dig?

  Alternativ behandler, Line Sommer afholder et muntert og tankevækkende foredrag der zoomer ind på styrken af tankens kraft og går i dybden med betydningen af vores eget selvbillede og tankemønstre.

  Hvilke konsekvenser har det alt sammen for vores generelle velbefindende? Hun omdanner almindelige talemåder til konkret adfærd, og hun fortæller hudløst ærligt om, hvordan hun selv bliver provokeret til, løbende at tage meget bevidste valg både i jobbet som zoneterapeut og i privaten."

  Billetter købes her: Line Sommer 

  Vis detaljer
 • søn
  17
  nov
  2019
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  ”Nissemor og Kanelia er igen i år kommet på besøg for at sige glædelig jul og synge julesange, da Julemanden pludselig ringer til Nissemors telefon. Han fortæller, at alle nisserne på legetøjsværkstedet er gået i stå som ved et trylleslag. Det er den drilagtige julenøds-fortryllelse, der har forhekset alle nisserne. Julen må aflyses. Der bliver ingen julegaver i år.
  Julemanden låser sig inde i knirkerummet af bare ked-af-det-hed, og Nissemor og Kanelia må i aktion. Nissemor ved, at der findes en kur mod julenøden, - men hun kan ikke rigtig huske den, så der er brug for hjælp!”
  Tør vi mon tro på, at det også bliver jul i år? Et glædeligt gensyn med de to nisser, Nissemor og Kanelia. Forestillingen er sjov og eventyrlig, fyldt med skøre påfund, iørefaldende sange og julehygge.
  Louise Schouw Teater har eksisteret i 18 år. Teatret ledes af Louise Schouw, som er uddannet skuespiller og teaterinstruktør.
  Hun instruerer også forestillinger for andre teatre, heriblandt Det Kongelige Teater, og i 2019 er det hende, der står for instruktionen af Jels Vikingespil.

  Køb billetter her: Nissemor og Kanelia i julenød

  ”Nissemor og Kanelia i julenød” er af og med Nina Christrup og Judith Rothenborg.
  Lars Fjeldmose har komponeret musikken.
  Stykket er egnet for børn fra ca. 3 til 7 år og for deres voksne.

  Vis detaljer
 • fre
  22
  nov
  2019
  Kl. 18.30

  Vi ses til Emanuels traditionsrige julefrokost.

  Menuen består af
  Hvide sild med karrysalat
  Stegte sild med rødløg og kapers
  Tarteletter med høns i asparges
  Frikadeller med hvidkål
  Andebryst med grønkålssalat
  Pastasalat med kylling
  Mørbradbøf a la creme
  Frugtsalat
  Brød og smør
  Kaffe, te og småkager

  Det smukke rum vil være pyntet fint op, og de mange levende lys vil give en dejlig stemning. Som sidste år vil Midnight Music spille mens vi spiser, og senere vil de give os mulighed for en dans.

  Der vil være mulighed for at købe hvid- og rødvin, rosé, øl, vand og snaps.

  Billetter til denne festlige og hyggelige aften koster 250 kr. ekskl. drikkevarer og kan købes hos Paletten v/Lis Jønsson eller her: Julefrokost

  Bemærk, at sidste frist for køb af billetter er mandag den 18. november 2019 kl. 12.00.

  Vis detaljer
 • tors
  09
  jan
  2020
  19:30Entré ikke medlemmer: 50 kr. Medlemmer: gratis. Kaffe m. kage: 50 kr. for alle.

  Gunnar Vind fortæller om sit virke og liv indenfor sparekasse-og bankverdenen i Skærbæk. Fra den spæde start som elev i 1964, til titlen som sparekassedirektør i Sparekassen Bredebro, hvor han sluttede sin karriere i 2013.
  Kom og hør en levende og spændende fortælling med billeder, fra en mand, som stadig er aktiv og VIL Skærbæk, om livet i Skærbæk, fra da byen og egnen blomstrede overalt til hvordan det hele ser ud i dag. Gunnar er en fantastisk fortæller og et kæmpe aktiv for byen, så gå ikke glip af denne enestående begivenhed.
  Allerede nu er der rift om billetterne, så det er med tilmelding til formand Jørn Otto Dahlmann på 61756913 eller næstformand Robert R Lauritzen på 51302449.
  For medlemmer er det gratis og for ikke-medlemmer koster entréen 50 kr.
  Kaffe og kage koster 50 kr for alle.

  Så hvorfor ikke melde sig ind i Historisk Forening for 100 kr årligt og få et fantastisk foredrag         “gratis“ 😉

  Vis detaljer
 • fre
  10
  jan
  2020
  Kl. 19.30275 kr. alt inkl.

  Her kan du købe billetter til en herlig romsmagningsaften med musik på sønderjysk!

   

  Hvis du ikke er til rom, så er det også muligt at købe billet udelukkende til koncerten.

  Benyt følgende link i begge tilfælde:

  Billetter - rom med musik.

  Vi kommer med en romsmagning som byder på 6 dejlige flasker, som er særlige og, som du ikke lige kan købe i dagligvarebutikken.

  Med os har vi den lokale Kenny Peter, som vil fremføre sine sange "å synnejysk"

  Vis detaljer
 • søn
  12
  jan
  2020
  Kl. 14Pris inkl. kaffebord: 60 kr.

  Kan musikken nå ind bag murene og de barske facader hos de indsatte i det lukkede, topsikre fængsel, Enner Mark, ved Horsens?
  - Det kan den, mener Kirsten Saurus Mehlsen og Søren Rønnehøj, som begge har været i fængslet. Rønnehøj som indsat, Mehlsen som musikmedarbejder. De fortæller i foredraget om, hvad musik kan
  betyde, når man sidder i fængsel.

  Kirsten Saurus Mehlsen har i syv år arbejdet som musikmedarbejder på
  fængslet. Hun fortæller om at være sammen med fanger, som afsoner
  straffe fra et par år til livstid og forvaring. Hvordan det er at manøvrere
  på en arbejdsplads med maksimal sikkerhed, hvor fangerne er inddelt i
  grupperinger, der ikke må være sammen med hinanden.
  Om at dirigere tre forskellige fangekor, at få bandekriminelle til at sidde
  stille i fængslets kirke og lytte til musik, at styre et band, hvor de fleste,
  som udgangspunkt, ikke kan spille.

  At "så små frø" og opleve de slår rod, og hvordan musikken kan være med til at lette afsoningen. Kirsten er uddannet musikpædagog og musikterapeut og har før sit
  fængselsarbejde undervist på musik-, efter-, fri- og højskoler, haft eget
  firma og været musikterapeut i socialpsykiatrien.

  Søren Rønnehøj har haft flere små domme, som for det meste er afsonet i åbne fængsler. Med den sidste dom, som blev afsonet i Enner Mark fængsel, har Søren tilbragt ialt syv år bag tremmer.
  Han blev løsladt i september 2014.
  Han fortæller bl. a. om værdien af at have mulighed for at deltage i kor og musik, mens man afsoner. At være frihedsberøvet, om dagligdagen blandt alle typer mennesker, indsatte såvel som ansatte.
  Søren er uddannet maskinarbejder og har arbejdet som sådan før, imellem og efter sine fængselsophold.
  Foredraget varer halvanden til to timer og ledsages af billeder og musiklydklip. Mehlsen vil spille og Rønnehøj synge for til fællessange undervejs. Sangene er udvalgt blandt favoritterne i fængslets fangekor.
  Der afsættes tid til spørgsmål.

  Vis detaljer
 • lør
  25
  jan
  2020
  Kl. 20Pris: 325 kr.
   ALLAN OLSEN KOMMER TIL BYEN!!

   Emanuels første koncert i 2020!

    

   Allan Olsen siger selv om sin tour OLSEN PÅ AFVEJE

   ”Jeg har tilbragt det meste af livet med at passere igennem og forbi. På vej til Næstved fra Slagelse,
   på vej fra Ribe til Flensborg, eller fra Fåborg til
   Nyborg. Gennem små landsbyer og flækker, men som regel bare igennem og forbi. Et ’Velkommen’ skilt, og øjeblikket efter, et skilt med ’Tak for besøget’. Og tit, når farten lovpligtigt er sænket, har vi sagt: – Wow, se det fine lille forsamlingshus dér.
   – Der ku’ man måske …”

   Nu kan og nu vil man…...
   og vi er stolte over, at Allan Olsen rammer lige netop vores hus på sin tour!
   Billetter på:
    ticketmaster.dk/allanolsen

  Vis detaljer
 • man
  10
  feb
  2020
  18:30Pris: 180 kr. alt inkl.

  Aftenen starter med fællessang og fællesspisning, hvor der serveres karbonader med ærter og gulerødder.
  I anledning af 100-års jubilæet for genforeningen, entrerer vi med Den danske Salmeduo. Hans Esbjerg og Christian Vuust holder et hav af fine koncerter rundt i landets kirker, og vi er meget glade for at kunne præsentere duoen denne aften med en helt særlig koncert specielt dediceret genforeningsjubilæet.
  Det er også en stor glæde for os at præsentere
  Generalsekretær for Grænseforeningen Knud Erik Therkelsen, som årets jubilæumstaler.

   
  Aftenen slutter med kaffe og "brø'tårt" og forventes afsluttet kl. 21.45.
  Billetter skal købes senest torsdag d. 6. februar!
  Vi tror og håber på udsolgt hus til denne jubilæumsaften, så vil du være sikker på en billet, så køb her: Afstemningsfest

  Afstemningsfesten arrangeres i et samarbejde mellem Foreningen Norden, Historisk Forening, Grænseforeningen og Foreningen Emanuel ---- og den er støttet af Tønder Kommune.

  Vis detaljer
 • søn
  23
  feb
  2020
  Kl. 14Pris inkl. kaffebord: 60 kr.

  Helle Munksgaard Petersen er født og opvokset i Skærbæk og efter skoletiden på Skærbæk Kommuneskole tog hun studentereksamen i Ribe.
  Ved caféen vil Helle bl. a. fortælle om sin tid i England, hvordan det var at vende tilbage til Danmark og om sit arbejde på musikskolen i Varde. Helle er barnebarn af Kristian Munksgaard, som var lærer på Skærbæk Kommuneskole i mere end 40 år.
  Vi kan glæde os til en spændende og interessant caféeftermiddag.

  Billet til caféen

   


     Her kommer en grundig fortælling om Helles baggrund:
  Helle er opvokset i Skærbæk og gik på Skærbæk Kommuneskole fra 1979-1988. Fritidsinteresserne var både musik (klaver, blokfløjte og kor) samt sport (badminton, basketball, og svømning). Helle blev musik-sproglig student fra Ribe Katedralskole i 1991.
  Efter studentereksamen i 1991 rejste Helle til England for at studere musik ved universiteterne i Nottingham, York og Cambridge. Hun blev uddannet Cand. Mag. i Musik med et pædagogikum som kvalificerer til folkeskole- og gymnasielærer i musik.
  Hun underviste først i 3 år som musikskolelærer i klaver og keyboard i Lincolnshire, og blev derefter ansat som musiklærer i 5.-9.klasse på en offentlig skole i nærheden af Birmingham. I 2002 blev hun ansat som musikleder ved Robert Smyth School, en offentlig skole med gymnasieoverbygning, hvor hun blev i 15 år til 2017. Her underviste Helle fra 5.klasse til 3.g i musik og fik opbygget en meget succesfuld musikafdeling med høj kvalitet i undervisningen, som blev et eksempel for andre skoler i amtet. Musik blev et meget populært fag både som valgfag i 9.klasse og gymnasiet, og mange af skolens elever er fortsat af musikkens vej, bl.a. trommeslageren i One Direction, Josh Devine.
  På Robert Smyth School startede Helle mange bands og orkestre, bl.a. et jazzband, big band, samt et soulband. De turnerede en uge hver sommer fra 2005-2017 i Europa, bl.a. 4 gange i Danmark med optræden i Tivoli, Bakken, Rådhuspladsen, Riverboat Jazz Festival og Fredericia Jazz Festival. Begge bands har indspillet tre CD’er og blev i 2010 inviteret til at repræsenterer England ved en verdenskonference i Kina. De har optrådt på mange store scener i England, bl.a. Royal Albert Hall i London og Symphony Hall i Birmingham. Helle modtog i 2013 to priser i England for sin dedikation til musikundervisning af børn og unge.
  I 2017 gik turen hjem til Danmark efter 26 år i England, og Helle blev ansat på Musik & Billedskolen i Varde som folkeskole- og talentkoordinator samt underviser i folkeskoleklasser og klaver. Ambitionen er at løfte musikfaget i den danske folkeskole, bl.a. ved at give alle børn mulighed for at lære at spille et instrument gennem den obligatoriske musik i folkeskolen, samt at musik som valgfag bliver et eksamensfag. Helle har således været primus motor i at oprette musikvalghold og orkesterklasser i Varde Kommune samt overføre undervisningsmetoder fra England til klasseundervisning i instrumenter. Helle har deltaget i høringer og politiske debatter med undervisningsordførerne omkring det nye eksamensmusikvalgfag i 7.-8.klasse og blev inviteret både til Christiansborg samt Undervisningsministeriet i 2018 for at dele sine erfaringer fra England og Varde. For at udbrede sine ideer og tanker til et løft af musikfaget laver Helle kurser, seminarer og oplæg for lektorer, lærere og studerende, og har bl.a. været på UC Syd, Syddansk Musikkonservatorium, Kolding Musikskole, Læreruddannelsens Musiklærerforening, samt til EAS/ISME europæisk konference i Malmø i 2019.
  Privat bor Helle i Ribe sammen med sin mand, som er englænder. I sin fritid spiller Helle bl.a. klaver i Big Band Ribe.

  Vis detaljer
 • man
  02
  mar
  2020
  Kl. 19-2175 kr. inkl. kaffe m. brød

   

  Om hundrede år – en sønderjysk familiekrønike
  Anna Elisabeth Jessen fortæller om sin roman "Om Hundrede år" og om, hvordan det er at skifte spor fra journalistikken og dokumentarismen til fiktion.

  Om hundrede år begynder i 1914, da første verdenskrig bryder ud. Soldaten Hans, der som dansk sønderjyde må kæmpe på tysk side, vender aldrig hjem til slægtsgården. I stedet overtager svogeren Marius og søsteren Helene gården. De får fem børn hvis liv præges voldsomt af deres døve far og de spor som den store krig trækker helt op til 2014. Et medrivende tidsbillede med grumme skæbner og et skarpt blik for det usagtes evne til at forme og forkludre livet for en familie. Hundrede års danmarkshistorie i et sønderjysk perspektiv.

  Det er danmarkshistorie, landbrugshistorie og kvindehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede korte nedslag fra 1914-2014, et for hvert år.
  Arrangementet laves i samarbejde med Skærbæk bibliotek, Foreningen Norden, Sprogforeningen og Grænseforeningen.
  Billetter købes her: Om hundrede år

  Vis detaljer
 • fre
  20
  mar
  2020
  Kl. 17.30279 kr. alt inkl.

  Her køber du billet til: Running Dinner

  Som i tidligere år er princippet i Running Dinner, at der er lavet en aftale med værtsfamilier, som serverer en tre-retters menu i deres hjem. Denne gang er der mulighed for, at 60 gæster parvis kan melde sig til en tur rundt til 10 værtsfamilier.
  Alle mødes den 20. marts kl. 17.30 i Emanuel til velkomstdrink og lodtrækning, der afgør, hvor man skal spise. Hver af de 10 værtsfamilier får på skift besøg af tre par, som ved, hvor de skal spise – men de ved ikke hvad og med hvem. Efter hovedretten bevæger gæsterne sig videre til næste værtsfamilie – igen uden at vide, hvad menuen er og hvem der skal spises sammen med.
  Tilsvarende sker i forbindelse med desserten, og til sidst mødes alle gæster og værter i Emanuel til fælles hygge.
  Gæsterne skal tilmelde sig parvis og følges ad hele aftenen, men bestemmer selv, om det er en ægtefælle, nabo, søster, ven eller andet. Prisen er 279 kr. pr. person for velkomstdrink, forret, hovedret, dessert - alt med drikkevarer - og afslutning i Emanuel.

  Vis detaljer
 • søn
  22
  mar
  2020
  9.30-16.00Pris -inkl. mad og drikke - 375 kr.

   

  Klik her for at se planen for hele dagen:
  Højskoledag 2020

  Klik her for billetkøb:Højskoledag billetter

  Vis detaljer
 • tors
  26
  mar
  2020
  Kl. 19Gratis arrangement

  Er du ikke allerede medlem af foreningen Emanuel, henvend dig til bestyrelsen om et medlemsskab. Du kan vælge et almindeligt medlemsskab til 100 kr. om året eller et livsvarigt medlemsskab til 1.000 kr. - vi vil glæde os til at byde dig velkommen i foreningen.

  Der er tradition for, at vores medlemmer bakker talstærkt op om generalforsamlingen. Det er en fin og festlig aften med beretning og regnskab, der viser, hvordan det står til med Skærbæks kultur- og forsamlingshus. Vi kan allerede nu løfte sløret for, at det går virkelig godt efter tilbygning af nyt køkken, indgang og handikaptoilet, samt renovering af lille sal.

  Som sædvanligt er foreningen vært ved et pølsebord og vi står også som sædvanligt klar med en spændende generalforsamling med kulturprisoverrækkelse, kulturelle oplevelser i form af sang og musik m.m.m.

  Tilmeld dig generalforsamlingen ved at købe en gratis billet her: Tilmelding for medlemmer.

   

  Du behøver ikke printe billetten ud.

   

   

   

  .

  Vis detaljer
 • søn
  05
  apr
  2020
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  EN BØRNEFORESTILLING OM VREDE
  ALDERSGRUPPE: FRA 3-8 ÅR

  Jeg er sur i dag! Vred! Rasende! Det hele er bare dumt-dumt-dumt!!! I en sjov, nonverbal stil inspireret af børnenes eget univers undersøger vi vredens væsen. Hvorfor bliver man vred? Er det okay at blive vred? Kan man bruge vrede til noget, og hvordan bliver man glad igen? Forestillingen, der er opbygget af flere forskellige sekvenser, udspiller sig i en på én gang enkel og magisk verden, hvor alt er muligt - det sjove, det poetiske, det overraskende, det stille, det voldsomme, det musikalske og det legende. Der bliver masser at snakke om efterfølgende for børn i alle aldre.                                                                                                Køb billetter her: Vred

   

  Vis detaljer
 • tirs
  05
  maj
  2020
  Kl. 11.30Gratis arrangement - Historisk Forening er arrangør og vært ved en kop kaffe og en småkage.

  På mindetavlen foran genforeningsstenen står: Skærbæk Sogn satte dette minde for Johan Nielsen og Hermann Svendsen, der faldt i frihedskampen 5. maj 1945. Ære være deres minde.

  Hvert år holder Historisk forening en højtidelighed ved mindebrønden kl. 11.30 - det tidspunkt, de to blev skudt.

  Årets taler, som i 2020 er (endnu ikke fastlagt), lægger en buket ved mindetavlen, og vi synger "Altid frejdig, når du går".

  Under højtideligheden er der fanevagt.

  Herefter går de fremmødte i Emanuel for at høre tale og drikke en kop kaffe med en småkage til. Vi synger "En lærke letted" og "I Danmark er jeg født".  Arrangementet tager en lille times tid.

  Vis detaljer
 • ons
  01
  jul
  2020
  Kl. 14 - 16.Pris: 30 kr. inkl. kaffebord.

   

  På årets Emanuel-Eftermiddag skal vi foruden hyggeligt samvær og et herligt kaffebord høre bakkesangerindesang.

  Syngepigerne, Lene, Berit, Vibeke, Lone og Lise, serverer de gamle danske bakkeviser: Gå med i lunden, Halvfemserne, Islands Brygge, Hængepilen m.m.

  De kan også finde på at fremføre de lidt mere vovede bakkeviser som f. eks. "Der sker sgu altid noget", "Ska vi sove eller hva?" og "Smedens vise".

  Showet bliver krydret med vittigheder og muntre kommentarer,- og publikum er selvfølgelig velkomne til at synge med, så pensionister i den Tidligere Skærbæk Kommune igen får en hyggelig Emanuel-Eftermiddag.

  Arrangementet er støttet af Fonden Jens Thode Jensens Mindelegat.

   


  Vis detaljer
 • man
  10
  aug
  2020
  kl. 16Pris: 50 kr. inkl. et lille glas

  AFLYST!!

   

   

   

   

  Signe Pallisgaards nye roman er en fin og rørende fortælling om venskab, sygdom og sorg, som rammer lige i hjertekulen.

  Alle de liv… der kunne have været. Romanen handler om det tætte venskab mellem to veninder og hvordan livet ændrer sig uigenkaldeligt, da sygdom rammer den ene. Emilie og Solveig har kendt hinanden fra barns ben og er det nærmeste, man kommer på at have en søster. Solveig er den eventyrlystne og sorgfri type, Emilie den tænksomme og forsigtige. Da Solveig får beskeden om, at hun lider af ALS (Amyotrofisk lateral sklerose), som ingen overlever, ændrer alt sig med et: ”Sygdommen er en stejl trappe, som hun skal gå hele vejen op ad. Hun ved ikke, hvor lang den er, og hun ved ikke hvor hårdt det bliver, men hun ved, hvor den ender, og hun ved, at der ikke er nogen vej udenom”.

  Veninderne beslutter sig for at tage på en sidste rejse sammen, en bilferie i Californien, hvor Solveig har været udvekslingsstudent. Rejsen byder på mødet med mange forskellige mennesker og kulturer og bliver samtidig en rundrejse i erindringer om deres barndom og venskab. Solveig vil sjældent snakke om sin sygdom og på rejsen vil hun også helst glemme, at hun er syg, for når folk får nys om hendes sygdom, ændrer alt sig i deres væremåde overfor hende. Så veninderne snakker ikke meget om sygdommen, men den er hele tiden med som en tavs passager.

  Det værste ved sygdommen er for Solveig, at hun ikke får at vide, hvordan resten af hendes liv ville være blevet. Derfor beder hun Emilie skrive, hvordan hun tror, det kunne være blevet. Emilie er i vildrede for: ”Skal jeg skrive tingene, som jeg tror, de ville være blevet, eller som jeg håber? Eller skal jeg i virkeligheden skrive det, jeg tror, hun håber? Jeg ved hverken hvor jeg skal begynde eller slutte. Ingen af os ved, hvordan det hele ender, eller hvordan det ville være endt, hvis hun ikke var blevet syg, men jeg ved, hvordan det begyndte.” Men Emilie tager opgaven på sig og digter ”Alle de liv”, der kunne have været for Solveig.

  Romanen er fortalt i en blanding af Emilies egne dagbogsnotater på deres rejse med tilbageblik på barndommen og de opdigtede afsnit om Solveigs fremtidige liv. Fortællemæssigt fungerer dette rigtig godt og især de fiktive afsnit om Solveigs fremtidige liv er romanens genistreg. Jeg var skeptisk på forhånd (ligesom Emilie er), men må sige, at det er noget af det, der står stærkest i romanen.

  ’Alle de liv’ byder på et studie i sorg og hvordan man håndterer en livstruende sygdom og døden både som den sygdomsramte og den pårørende. Pallisgaard udviser en særlig fin sans for alle de følelser, der er forbundet med emnet og man bliver klogere på hvordan, det er at være pårørende med alle de faldgrupper, der er. Man kommer virkelig til at holde af Emilie. Sikke en veninde! Her er en rørende fortælling, der rammer lige i hjertekulen ligesom Pallisgaards debut Et andet sted også gjorde det.

   

  Vis detaljer
 • fre
  18
  sep
  2020
  Kl. 17.30279 kr. alt inkl.

  Så er vi klar til Running Dinner fredag den 18. september 2020 med start kl. 17.30 i Emanuel!

  Her byder vi på en velkomstdrink, hvorefter gæsterne trækker lod om, hvor de parvis skal spise forret, hovedret og dessert. 10 værtspar fordelt over hele byen står klar til at byde deres gæster velkommen. Ligesom gæsterne ikke ved, hvor de skal spise, ved værterne heller ikke, hvem de får besøg af!

  Efter forretten bevæger gæsterne sig videre til næste værtsfamilie – igen uden at vide, hvad menuen er og hvem, der skal spises sammen med.
  Tilsvarende sker i forbindelse med desserten, og til sidst mødes alle gæster og værter i Emanuel til fælles hygge.
  Prisen er 279 kr. pr. person for velkomstdrink, forret, hovedret, dessert - alt med drikkevarer - og afslutning i Emanuel.

  Tilmelding til dette hyggelige arrangementer foregår parvis, og parret følges ad hele aftenen. Man bestemmer selv, hvem man vil danne par med - en ægtefælle, nabo, søster, ven eller andet.

  Der er alene 12 billetter til salg, idet de øvrige 48 billetter blev solgt i forbindelse med, at arrangementet skulle have fundet sted i marts - men så kom Corona....

  Tøv derfor ikke for længe med at købe billetter!
  Link til billetkøb: Running Dinner

  Vis detaljer
 • søn
  20
  sep
  2020
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  En danseakrobatisk leg med det omvendte for de 3-6-årige og deres familier. Der var en, og der var en anden. Så der var to. Nej, der var to, og de var en og en – eller var det omvendt? En står på hænder. En er inde i en kasse. To kasser, to kroppe, oppe og nede, inde og ude. De er ens. Og omvendte.

  To håndstandsartister skaber et fantasiunivers med overraskende koreografier og finurlige bevægelser, der bytter rundt på perspektiver og inviterer publikum ind i begejstringen for det omvendte.

  Omvendt er en elegant og legende nycirkusforestilling og en eftertænksom fortælling om at være menneske. Vi dykker ned i den barnlige og umiddelbare fascination af det omvendte.
  Køb billetter her:
  OMVENDT

  Vis detaljer
 • søn
  27
  sep
  2020
  Kl. 18 snitter kl. 19 forestillingPris: 50 kr. for forestillingen og 100 kr. inkl. snitter

  Billetter til forestillingen koster 50 kr. og man starter kl. 19
  Billetter inkl. 3 snitter koster 100 kr. og man starter kl. 18.
  Køb billetter her: Her går grænsen

  Teaterstykket »Her går grænsen«
  Forfatter: Kaj Nissen, Sønderhav
  Teaterstykke opført af "Det lille Teater", Gråsten
  Instruktør: Svend Aage Wolff
  Skuespillere:
  Dorte Uth Brodersen
  Merete Fog Jensen
  Søren Vandkær Thomsen
  Jørn Nielsen
  Mikkel Vandkær Thomsen
  Svend Aage Wolff
  Kostumer: Alice Wollsen

  Teaterstykkets handling
  Scene 1:
  Teaterstykket, starter - og slutter - med to mennesker,
  der står der, hvor grænsen efter den enes mening
  engang skal gå - nede i Kruså langs Skelbækken.
  Og her slutter stykket også, når grænsen er på plads.
  Scene 2:
  Hos »de to derhjemme«. De skal have besøg på dagen før
  selve afstemningen, gæsterne er naboerne som er overbeviste
  tyskere. Men konen ser vi aldrig, hun ville ikke med.
  Hun vidste måske, hvem der ville gå sejrrigt ud af kampen.
  Scene 3, 4 & 5:
  Aften - nat - og morgen - på selve afstemningsdagen. Den
  tyske nabo dukker igen op, han blev næsten smidt ud hjemmefra,
  men han har været henne og stemme. De fortsætter
  måltidet fra i går, senere kommer sønnen forbi med resultaterne,
  og glæden indfinder sig. Tyskeren er dog ikke glad.
  Scene 6:
  Igen med de to ved grænsen
  Scene 7:
  Sønnen skifter nu skilte ud på Tondern Station,
  nu står der Tønder.

  Vis detaljer
 • tors
  01
  okt
  2020
  Kl. 9 - 17Pris: 20 kr. for sang så længe, man har lyst.

  Traditionen tro holder vi Maratonsang i kulturugen.

  Vis detaljer
 • fre
  02
  okt
  2020
  Kl. 19.30Pris: 100 kr.

  Folkemusikere, Jeppe Brixvold (tv), Peter Uhrbrand, Jørgen Bjørslev (th), FOTO: OLE JOERN / RED STAR PHOTO

  Oplev en dejlig aften med "Det Yderste Hav".
  Trioen ”Det Yderste Hav” kommer fra Fanø og spiller den traditionelle
  musik fra øen og dens naboøer i en unik ny version.
  Med Peter Uhrbrands violin, der bevæger sig fra den traditionelle fidels stærke puls til frie eksperimenter, den klassiske guitarist Jørgen Bjørslev,
  som også kan sin jazz, blues og rock'n’roll, og forfatteren Jeppe Brixvold som tekstskriver og ekspressiv sanger, skaber Det Yderste Hav et udtryk,
  der ikke ligner noget andet.
  Her kommer en lille smagsprøve:

  Vis detaljer
 • man
  05
  okt
  2020
 • lør
  10
  okt
  2020

  Koncert med Mallemuk.

   

  Flere oplysninger følger snarest.

  Vis detaljer
 • søn
  15
  nov
  2020
  Kl. 14

  Præsentation af den nye højskolesangbog

  Vis detaljer
 • fre
  20
  nov
  2020
  Kl. 18.30

  Sæt allerede nu kryds i kalenderen - nærmere oplysninger følger.

  Vis detaljer
 • ons
  10
  feb
  2021
  Kl. 18.30

  Svend Erik Ravn holder festtalen og Skærbæk Egnskor synger bl. a. "Forbudte sange"

  Vis detaljer
 • søn
  21
  mar
  2021
  Kl. 9.30 - 16.00Pris -inkl. mad og drikke - 375 kr.

   

   

   

   

   

   

  HØJSKOLEDAG
  Søndag d. 21. marts 2021 kl. 9.30 - 16.00
  med temaet ”Genforening”

  09.30 Kaffe og rundstykke
  10.00 Morgensang- De forbudte sange v./ Tove Tersbøl
  Højskolesangbogen vil blive flittigt brugt dagen igennem

  10.30 Henriette Jessen, formand for Den Nordslesvigske
  Kvindeforening – den attende i rækken - fortæller om
  foreningens spændende historie siden dannelsen i 1907.
  12.00 Frokost
  13.00 Frode Sørensen er født og opvokset i Toftlund. Han er
  fmd. f. Sprogforeningen, tidl. skatteminister og tidl.
  byrådsmedlem i Sønderborg m.m. En glimrende fortæller
  holder foredraget: ”Krig – Fred – Genforening”
  14.30 Kaffe
  15.00 Koncert på en gammel grammofon fra 1920
  Lars Bang Andersen, som arbejder på Roskilde Dampradio,
  spiller tidens musik på den gamle grammofon. Desuden fortæller han om,
  hvordan den sønderjyske genforening prægede Roskildes foreningsliv. Sin viden
  har han fra læsning af gamle Roskilde Dagblade fra genforeningsårene.
  16.00 Farvel og på gensyn til næste år.

  Billetkøb til Højskoledagen

  Dagen arrangeres i et samarbejde mellem:
  Emanuels Café
  Foreningen Norden TST
  Grænseforeningen
  Historisk Forening
  Tidens Kvinder

  Vis detaljer
 • ons
  05
  maj
  2021
  Kl. 11.30

  På mindetavlen foran genforeningsstenen står: 

  Skærbæk Sogn satte dette minde for Johan Nielsen og Hermann Svendsen, der faldt i frihedskampen 5. maj 1945. Æret være deres minde.

  Hvert år holder Historisk forening en højtidelighed ved mindebrønden kl. 11.30 - det tidspunkt, de to blev skudt.

  Årets taler, som i 2021 er kommunalbestyrelsesmedlem Anette Abildgaard Larsen fra Lydersholm, lægger en buket ved mindetavlen, og vi synger "Altid frejdig, når du går".

  Under højtideligheden er der fanevagt.

  Herefter går de fremmødte i Emanuel for at høre tale og drikke en kop kaffe med en småkage til. Vi synger "En lærke letted" og "I Danmark er jeg født".  Arrangementet tager en lille times tid.

  På grund af Coronasituationen blev der holdt mindehøjtidelighed for en mindre gruppe i 2020. Arrangementet blev optaget på video af Tommy B. Nielsen og lagt ud på Facebook, hvor det blev delt over 500 gange. Her følger videooptagelsen. Video fra mindehøjtideligheden i 2020

  Vis detaljer