Skip to content

Aktivitetskalender

Aktivitetskalenderen viser aktiviteter lang tid frem – og den bliver løbende opdateret.

Der er for mange aktiviteters vedkommende forsalg af billetter på hjemmesiden under fanebladet kontakt/billetsalg.
Her kan du også kontakte os, hvis der er noget, du er i tvivl om.
 
Parkering v Emanuel på linket kan du se forslag til parkeringsmuligheder ved Emanuel.
 
Læs om den ugentlige sangaktivitet Fællessang her: Oplysninger om Fællessang

 • tirs
  01
  jan
  2019
  Så der er delvist lukket i de tre måneder.
 • søn
  10
  feb
  2019
  14:30Pris: 100 kr.

  Det er H.E. Sørensen, der i år skal holde tale ved årets afstemningsfest. Han er kendt som en spændende foredragsholder, har udgivet en et stort antal bøger især om historiske emner, var leder af Skærbæk Museum og mangeårig formand for Historisk Forening i Skærbæk - og af denne forening udnævnt som æresmedlem.

  Foruden et dejligt kaffebord bydes der på fællessang og på korsang v./ Sing'n Swing.

  Kom og bak op om en god sønderjysk tradition - afstemningsfest.

  Køb billetter her senest fredag d. 8. februar Afstemningsfest

  Afstemningsfesten arrangeres i et samarbejde mellem Foreningen Norden, Historisk Forening, Grænseforeningen og Emanuel.

  Vis detaljer
 • søn
  31
  mar
  2019
  Kl. 09.30 - 16.30Pris. 350 kr. inkl. mad og drikkelse

  Brug en billet til Højskoledagen som gave!
  Hvis du printer plakaten ud og køber en billet, har du en superfin gave!

  Se plakaten her: Højskoledag 2019

  Køb billetter her: Højskoledag

  Vis detaljer
 • tors
  11
  apr
  2019
  19:00

  Vi glæder os til at se alle vore medlemmer og vise vores nye tilbygning og renovering frem.
  Som sædvanligt er foreningen vært ved et pølsebord og vi står også som sædvanligt klar med en spændende generalforsamling med kulturelle oplevelser i form af sang og musik.

  Vis detaljer
 • tors
  25
  apr
  2019
  Kl. 19Enré: 50 kr. for ikke-medlemmer / gratis for medlemmer kaffe: 50 kr.

  “Herregårde i Vestjylland - Fra Limfjorden til Vadehavet”

  Velkommen til en spændende aften - med Mikael Frausing, PH.d og tidligere forsker ved Dansk Center for Herregårdsforskning Gl. Estrup, som vil fortælle om herregårde i Vestjylland fra Limfjorden til Vadehavet.
  Det er beretningen om adel, studehandlere og spekulanter. Men det er også fortællingen om storslåede herregårdsbygninger og mere beskedne herregårde i vestjysk stil.

  I øvrigt vil Mikael Frausing i sit foredrag komme ind på fortællingen om internationale forbindelser, vedrørende handel og uddannelse, der påvirkede herregårdenes daglige drift.

   

   

   

   

   

   

  Medlemmer gratis adgang - kaffe 50 kr.
  Ikke medlemmer betaler 100 kr. for entre’ og kaffe.

   

  Vis detaljer
 • lør
  27
  apr
  2019
  19:00Entré: 50 kr. Burger m. ovnbagte kartofler 89 kr. Stjerneskud 92 kr.

  Emanuels Koncertgruppe debuterede med en koncert i september sidste år, og nu er den klar med næste koncertarrangement - en superfin sømandsaften.

  Koncertgruppen fortæller, at kabyssen serverer Stjerneskud og Burgere m. ovnbagte kartofler, at skibsprovianten er fyldt op med våde varer og, at dækket er nylakeret til dansen -

  Havnens Fristelser spiller, og vi er klar til at synge med på alle de kendte sange fra livet til søs?‍♂️???⚓️Koncert 50,-
  Stjerneskud 92,-
  Burger m/ ovnbagte kartofler 89,-

   

  Frem til 22. april kan der købes madbilletter, hvorefter der fortsat kan købes koncertbilletter.

  Billetter her: Havnens Fristelser

   

  Vis detaljer
 • søn
  28
  apr
  2019
  14:30Pris: 40 kr.

  Børneteater ”HOV HOV ….NÅ”

  Hvor stor er lille? Er det altid bedst at få det, der er størst? Eller kan man også få noget ud af det, som er småt? Hvem narrer hvem? Er det den kloge, der narrer den mindre kloge – eller er det omvendt?
  Disse og andre problemstillinger er, hvad der på en sjov, musikalsk og til tider artistisk måde vil blive taget hånd om, når Asguer Zap Showteater opfører forestillingen ”Hov Hov … Nå”.

  Her er klovneteater om stort og småt, højt og lavt, misundelse og fællesskab. To enfoldige, men også snarrådige klovne udforsker verden i et musikalsk univers, stort set uden ord. Alt er nyt og skal opdages og udforskes og tages stilling til. En forestilling hvor der også er poesi midt i klovneriet: Verden er mærkværdig og stor og indholdsrig. Bolde flyver i luften, og andre sjove overraskelser venter børnene.

  Forestillingen er af og med Nils Gugge Sørensen og Asger Gomez Frøskov, som optræder med masser af morsom mimik og sjove grimasser.

  Den egner sig for børn fra 3 år og op

  Billetter kan købes her: Hov-Hov...Nå

  Vis detaljer
 • lør
  04
  maj
  2019
  Kl. 17.30Pris: 279 kr.

  Efter en kæmpestor succes med Emanuels første Running Dinner i oktober 2018, er vi klar igen 4. maj til at løbe rundt i byen og spise sammen med hinanden.

  Alt gik lige netop, som det skulle, så vi laver faktisk ikke ændringer.

  Alle mødes d. 4. maj i Emanuel kl. 17.30 til velkomstdrink. Her afgør en lodtrækning, hvor du skal spise forret og med hvem. Når forretten er spist får du at vide hvem, der glæder sig til at servere hovedret for dig og derefter, hvor du skal have din dessert. Når desserten er indtaget, mødes alle deltagere til sidst i Emanuel til kaffe, kage og almindelig hygge.
  Arrangørerne har lavet aftale med forskellige værtspar om at åbne deres hjem og stå for tilberedning og servering af mad for de gæster, der kommer. De forskellige gæster bliver sendt rundt til værtsparrene og spiser på den måde tre forskellige steder, og hver ret indtages sammen med forskellige gæster.
  Så overraskelsen ligger i, at man ikke ved, hvem man skal spise hos, hvad man skal spise – og heller hvem man skal spise med.

  Par spiser naturligvis sammen hele aftenen.
  Running Dinner er ikke en idé Emanuel har fostret – idéen er overtaget fra andre forsamlingshuse, som har aktiviteten som en årligt tilbagevendende aktivitet med stor succes. Efter vores første Running Dinner var der ingen tvivl om stemningen: Det skal vi prøve igen - og det gør vi så den 4. maj.

  Der er 60 billetter til salg - køb her: Running Dinner

  Vis detaljer
 • søn
  05
  maj
  2019
  Kl. 11.30Gratis arrangement - Historisk Forening er arrangør og vært ved en kop kaffe og en småkage.

   

  På mindetavlen foran genforeningsstenen står:

  Skærbæk Sogn satte dette minde for Johan Nielsen og Hermann Svendsen, der faldt i frihedskampen 5. maj 1945. Ære være deres minde.

  Hvert år holder Historisk forening en højtidelighed ved mindebrønden kl. 11.30 - det tidspunkt, de to blev skudt.

  Årets taler, som i 2019 er Lis Mikkelsen, lægger en buket ved mindetavlen, og vi synger "Altid frejdig, når du går".

  Under højtideligheden er der fanevagt.

  Herefter går de fremmødte i Emanuel for at høre Lis Mikkelsens tale og drikke en kop kaffe med en småkage til. Vi synger "En lærke letted" og "I Danmark er jeg født".  Arrangementet tager en lille times tid.

   

  Tove Tersbøl, lagde blomster og holdt talen i 2018

  Vis detaljer
 • man
  10
  jun
  2019
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  En varm velkomst møder os på svanen-dukketeater.dk: ”Både store og små har glæde af teateroplevelser – og for børn i alle aldre er dukketeater af høj kvalitet en god indgang til teatrets verden.”

  Og det er, hvad vi skal opleve i Emanuel, når Svanen Dansk – Tjekkisk Dukketeater opfører Eventyret om dronning Dagmar. Det er ”Eventyret om en prinsesse der blev giftet bort til en konge fra et land højt mod nord. Et land fyldt med eventyr, fare og forhindringer men også kærlighed. En musikalsk og humoristisk fortælling med dukker om dronning Dagmar og kong Valdemar Sejr.”

  Teatret fortæller, at forestillingen har fået 5 stjerner i Børneteater-avisen, som blandt andet skrev: ”Med livligt dukkespil og god musik gør Svanen danmarkshistorien til nærværende teater. -  Rammen er en drejelig dukketeaterscene forklædt som middelalderligt slot med tårne og tykke mure, der er lavet af gulnede landkort. Så er stemningen slået an til en rejse tilbage i tiden og ned gennem Europa og tilbage igen.”

  Forestillingen egner sig for børn fra 4 år og op, men også for voksne, der her får en kærkommen lejlighed til at få genopfrisket Danmarkshistorien.

   
  Billetter kan købes her: Dronning Dagmar

  De medvirkende i forestillingen er Patricie Homolová og Kim Westi, og scenografi og dukker har Patricie Homolová stået for. Nikolaj Westi har komponeret musikken.
   

  Vis detaljer
 • ons
  03
  jul
  2019
  Kl. 14Pris: 30 kr. inkl. kaffebord.

  Jytte Sørensen vil sætte fokus på sit instrument harmonikaen. Hun vil spille musik, som de fleste forbinder med harmonikaen.
  Rigtig mange spiller harmonika, men de fleste spiller på instrumentet uden at have fået undervisning.
  Jytte er uddannet på konservatoriet, og hun vil fortælle om, hvorfor det blev harmonikaen, der blev hendes instrument, og hvordan hun "landede" på konservatoriet.
  Jytte Sørensen er souschef på Tønder Kulturskole. Hun har undervist i diverse musikskoler i Sønderjylland, været leder af Løgumkloster Musikskole og i aftenskolen.

  Tove Tersbøl vil fortælle på sønderjysk - det er efterhånden blevet hendes speciale at fortælle på sin dialekt. Desuden vil Tove lede fællessangen såvel alene som sammen med Jytte.

  Vi glæder os til at byde velkommen til denne Emanuel-Eftermiddag, hvor vi skal nyde god musik, en morsom fortælling, fællessang og et dejligt kaffebord.

  Eftermiddagen er støttet af Fonden Jens Thode Jensens Mindelegat.

  Vis detaljer
 • tirs
  20
  aug
  2019
  Kl. 18 entré og 2-retters menu - døre åbnes kl. 17.30. Kl. 20.30 Koncert - døre åbnes kl. 20Pris: Entré 175 kr. inkl. Wienerschnitzel og Ellens dessert fra Brøns kro: 375 kr.

  The Grandfætters

  Anders’ farmor er søster til Allans morfar der er bror til Christians farmor der er søster til Kesses morfars kone. Sådan er historien. Den korte: Vi har samme oldeforældre. Og derfor hedder vi naturligvis ”The Grandfætters”.

  Vi har spillet lige så længe, vi kan huske. Så det er vel godt og vel ti år… Og med en bunke meget forskellige selvskrevne og velskrevne (som vores mødre ville sige) sange i bagagen rammer vi bredt. Vi har en god portion egne numre med på scenen, og fylder hullerne ud med historier og anekdoter fra livet i det vestjyske.

  The Granfætters udkom i marts 2019 med deres andet album ”den blo” (læs: den blå), og bandet holdt noget så utraditionelt som en fiskeauktionshalsreleasetour, hvor de spillede koncert i 6 danske fiskeauktionshaller iført Thybohabitter, instrumenter og god nordjysk humor.

  Deres hjemegn betyder tydeligvis meget for dem – på godt og ondt – og det er herfra de tager deres udgangspunkt i tekst og musik – tydeligt inspireret af navne som rfisk, Johnny Madsen, og Lars Lilholt Band.

  Førstnævnte band er da heller ikke lige sådan til at komme uden om. Alle fire medlemmer af The Grandfætters har nemlig spor i retning af Tørfisk, idet alles fædre har været med i eller omkring bandet.
  Billetter kan købes her: THE GRANDFÆTTERS

  Vis detaljer
 • lør
  14
  sep
  2019
  Kl. 18 entré med 2-retters menu Døre åbnes kl. 17.30. Kl. 20 koncert - døre åbnes kl. 19.30.Pris: Entré 250 kr. - inkl. 2 retters menu 475 kr.

  Emanuels Koncertgruppe Præsenter:

  Søs Fenger i topform, én af vore bedste vokalister i landet, kendt og elsket af de fleste danskere gennem flere generationer, kommer snart og spiller i Emanuel. Oplev Søs Fenger nærværende og helt tæt på med sit altid fantastiske band bestående af nogle af landets bedste musikere.

  Med Emanuel som stemningsfuld ramme vil vi få en uforglemmelig koncert i selskab med Søs Fenger og hendes kæmpe hits. Hør sangene som f.eks., ”Holder Øje Med Dig”, ”Inderst Inde”, ”Sidste Time”, ”Hvor end jeg går hen”, nogle af de nyere radiohits ”Kun Et Liv” og ”Er Det Så Forbi”(fra Toppen af poppen). News hits som ”Du Er” og ”Jeg Elsker dig” og så selvfølgelig ”Den Jeg Elsker” er også med sammen med alle de hits Søs har samlet sig fra NEWS, henover en flot solokarriere til nu.

  Søs vil især i Emanuel komme i tæt kontakt med publikum, og hun vil personligt og ærligt øse ud af sine mange oplevelser fra et begivenhedsrigt liv som sangerinde. Hun er en kvinde med stort socialt engagement og passion - hun ønsker at gøre en forskel i samfundet. Søs Fenger startede sin karriere som popidol i News og har siden som solist bevæget sig sikkert rundt i mange genrer – pop, rock, jazz, viser, disco - og det både på dansk, svensk og engelsk.

  På én gang har Søs Fenger, således på forunderlig vis, formået at forvalte både sine musikalske interesser og sit store talent - og holdt fast i den svære kunst, at have sig selv og publikum med hele vejen.

  Koncerten i Kulturhus Emanuel kan bedst betegnes som en rock-pop koncert med én af vores dygtigste sangerinder i landet.

  Søs Fenger forstår at forene sødme og styrke og det er måske forklaringen på, at hun er blevet rollemodel i flere generationer. Søs samler et bredt publikum: hele familier; døtre, brødre, mødre, fædre, de unge teenagere, bedstemødre, svigerforældre, kærester, ægtepar som vil høre ”deres” sange.
  Billetter kan købes her: SØS FENGER

  Vis detaljer
 • søn
  15
  sep
  2019
  Kl. 14Pris inkl. kaffebord: 60 kr.

  Vi glæder os til at byde Søren Eskildsen velkommen i Emanuels café.
  Han er den næste i rækken af gamle skærbækkere, der kommer og fortæller om sit liv og arbejdsliv.
  Det er vort håb, at hans gamle venner og kammerater vil mødes denne søndag og høre Søren fortælle bl. a. om sit arbejde som ordførende direktør for Smukfest.
  Flere oplysninger følger snarest.

   

  Vis detaljer
 • søn
  29
  sep
  2019
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  Vi skal opleve forestillingen ”Emil og Træmand nr. 100”, som fortæller nogle af de kendte og elskede historier om Emil fra Lønneberg. Det er fortællingen om den dag, hvor Emils far får storetåen i en musefælde, hvor Emil ustandselig må i værkstedet og hvor han har jubilæum, for han snitter nu sin træmand nr.100.
  Aspendos har lavet en intim og nærværende fortælle-forestilling om Emil og livet på Katholt i Lønneberg i gamle dage. Forestillingen med dens veloplagte nyfortolkning af den kendte børnebogsklassiker er beregnet for børn fra ca. 4 til 10-års alderen, men kan også nydes af voksne.

  Stykket ”Emil og Træmand nr. 100”, som er blevet beskrevet som ”sprællevende”, ”tryllebandt publikum” og ”fantastisk mimik”,  er af og med Steffen Sommerstedt efter historie af Astrid Lindgren

  Billetter kan købes her: Emil og træmand nr. 100

  Teatret Aspendos har eksisteret siden 2001 som et lille turnerende børneteater. Teatret er stiftet og ledes af skuespiller Steffen Sommerstedt.

  Vis detaljer
 • man
  30
  sep
  2019
  Kl. 20Pris: 120 kr. i forsalg / 150 kr. i døren

  Lokale musikere og solister hylder Kim Larsen på 1-årsdagen for hans død. En enorm sangskat står tilbage og vil denne aften blive fortolket i Emanuels intime og stemningsfyldte rum af lokale stemmer, forenet i hyldestsang og musik. Danmarks rebelske nationalskjald levede livet vildt og formåede at fange folkets opmærksomhed i fortællinger fra vores fælles kulturarv.

  Koncerten er udsolgt men gentages torsdag d. 10. okt. Køb billet til ekstrakoncerten her: Hyldestkoncert - Kim Larsen - ekstrakoncert d. 10. okt.

  Vis detaljer
 • tors
  03
  okt
  2019
  9 - 1720 kr. for sang, så længe du lyster

  Det er herligt og "vildt" dejligt, at der er tradition for at mødes til Emanuels Maratonsang med Tove Tersbøl om torsdagen i kulturugen. Alle aldre - både børn og voksne - mødes om sangens fællesskab til stor glæde og berigelse. Alle er velkomne - uanset sangevne - og i år glæder vi os til at synge de "vilde" sange i Højskolesangbogen.

  Vis detaljer
 • lør
  05
  okt
  2019
  17 - 21.30275 kr. inkl. Tapasmenu

  Gå ikke glip af denne spændende aften med et væld af oplevelser både på det kulinariske, det kulturelle og mange andre måder.

  Skærbæk står klar med en fantastisk aften, hvor et væld af kulturaktører vil give os en særlig aften, for alle sanser i Vildskabens tegn.

  Køb din billet her:  Kulturugeafslutning

   

   

  Vis detaljer
 • tors
  10
  okt
  2019
  Kl. 20Pris: 120 kr. i forsalg / 150 kr. i døren

  Koncerten d. 30. sept. - på 1-årsdagen for Kim Larsens død - blev hurtigt udsolgt, så denne aften er en ekstraforestilling.

  Lokale musikere og solister hylder Kim Larsen. En enorm sangskat står tilbage og vil denne aften blive fortolket i Emanuels intime og stemningsfyldte rum af lokale stemmer, forenet i hyldestsang og musik. Danmarks rebelske nationalskjald levede livet vildt og formåede at fange folkets opmærksomhed i fortællinger fra vores fælles kulturarv. Køb billet her: Hyldestkoncert - Kim Larsen - d. 10. okt.

  Vis detaljer
 • søn
  27
  okt
  2019
  Kl. 14Pris: 60 kr. inkl. kaffebord

  Sidst, vi holdt sangcafé, var der fire lærere på podiet

  Denne gang har vi aftale med 4 sygeplejersker, der har haft deres virke i Skærbæk  Kommune.

  I skal møde Gerda Carl, Birthe Sonne Ravn, Helene Ehlers og Inggrid Johnsen, som vælger sange. Sange de holder af og som har haft en særlig betydning for dem. De fortæller lidt om hvorfor det netop blev de sange der fik betydning.

  Det bliver en festlig eftermiddag, hvor der bliver fortalt gode og sjove historier om de sange, som vi alle kender.

  Køb billet her: Sangcafé

   

   

   

   

   

  Vis detaljer
 • tors
  14
  nov
  2019
  Kl. 19Pris: 100 kr. inkl. kaffe/te.

  "Hvem er du?

  Ja, hvem er du egentlig, set med dine egne øjne?

  Og hvad fortæller du dermed både dig selv og andre, om dig? Hvem er du som nabo, kollega, forælder?

  Følger du din mavefornemmelse, dit gode hjerte og din intuition, eller tillader du din omverden og samfundet at påvirke dig i en retning, der måske ikke altid føles helt rigtig for dig?

  Alternativ behandler, Line Sommer afholder et muntert og tankevækkende foredrag der zoomer ind på styrken af tankens kraft og går i dybden med betydningen af vores eget selvbillede og tankemønstre.

  Hvilke konsekvenser har det alt sammen for vores generelle velbefindende? Hun omdanner almindelige talemåder til konkret adfærd, og hun fortæller hudløst ærligt om, hvordan hun selv bliver provokeret til, løbende at tage meget bevidste valg både i jobbet som zoneterapeut og i privaten."

  Billetter købes her: Line Sommer 

  Vis detaljer
 • søn
  17
  nov
  2019
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  ”Nissemor og Kanelia er igen i år kommet på besøg for at sige glædelig jul og synge julesange, da Julemanden pludselig ringer til Nissemors telefon. Han fortæller, at alle nisserne på legetøjsværkstedet er gået i stå som ved et trylleslag. Det er den drilagtige julenøds-fortryllelse, der har forhekset alle nisserne. Julen må aflyses. Der bliver ingen julegaver i år.
  Julemanden låser sig inde i knirkerummet af bare ked-af-det-hed, og Nissemor og Kanelia må i aktion. Nissemor ved, at der findes en kur mod julenøden, - men hun kan ikke rigtig huske den, så der er brug for hjælp!”
  Tør vi mon tro på, at det også bliver jul i år? Et glædeligt gensyn med de to nisser, Nissemor og Kanelia. Forestillingen er sjov og eventyrlig, fyldt med skøre påfund, iørefaldende sange og julehygge.
  Louise Schouw Teater har eksisteret i 18 år. Teatret ledes af Louise Schouw, som er uddannet skuespiller og teaterinstruktør.
  Hun instruerer også forestillinger for andre teatre, heriblandt Det Kongelige Teater, og i 2019 er det hende, der står for instruktionen af Jels Vikingespil.

  Køb billetter her: Nissemor og Kanelia i julenød

  ”Nissemor og Kanelia i julenød” er af og med Nina Christrup og Judith Rothenborg.
  Lars Fjeldmose har komponeret musikken.
  Stykket er egnet for børn fra ca. 3 til 7 år og for deres voksne.

  Vis detaljer
 • fre
  22
  nov
  2019
  Kl. 18.30

  Vi ses til Emanuels traditionsrige julefrokost.

  Menuen består af
  Hvide sild med karrysalat
  Stegte sild med rødløg og kapers
  Tarteletter med høns i asparges
  Frikadeller med hvidkål
  Andebryst med grønkålssalat
  Pastasalat med kylling
  Mørbradbøf a la creme
  Frugtsalat
  Brød og smør
  Kaffe, te og småkager

  Det smukke rum vil være pyntet fint op, og de mange levende lys vil give en dejlig stemning. Som sidste år vil Midnight Music spille mens vi spiser, og senere vil de give os mulighed for en dans.

  Der vil være mulighed for at købe hvid- og rødvin, rosé, øl, vand og snaps.

  Billetter til denne festlige og hyggelige aften koster 250 kr. ekskl. drikkevarer og kan købes hos Paletten v/Lis Jønsson eller her: Julefrokost

  Bemærk, at sidste frist for køb af billetter er mandag den 18. november 2019 kl. 12.00.

  Vis detaljer