Skip to content

Aktivitetskalender

Aktivitetskalenderen viser aktiviteter lang tid frem – og den bliver løbende opdateret.

Der er for mange aktiviteters vedkommende forsalg af billetter på hjemmesiden under fanebladet kontakt/billetsalg.
Her kan du også kontakte os, hvis der er noget, du er i tvivl om.
 
Parkering v Emanuel på linket kan du se forslag til parkeringsmuligheder ved Emanuel.
 
Læs om den ugentlige sangaktivitet Fællessang her: Oplysninger om Fællessang

 • tors
  15
  sep
  2016
  Spisning Kl. 18.30. Koncert kl. 20Pris: 150 kr. / Chilli con Carne 90 kr.

  Hele historien om

  “The man in Black”

  Som publikum kan man se frem til en berigende aften, hvor omdrejningspunktet bogstaveligt talt er Johnny Cash’ liv og musik.

  Dennis Lydom spiller og synger simpelthen, essentielle Johnny Cash sange, mellem de spændende fortællinger og anekdoter fra mandens liv. Det betyder ikke blot, at historien bliver fortalt fra ende til anden, men også at musikken tager udgangspunkt i hele Johnny Cash’ karriere fra 1955 frem til efter hans død i 2003.

  Koncertforedraget varer 80 min. og appellerer til unge såvel som ældre.

  johnny_cash_koncertforedrag1Johnny Cash' livret var Chilli Con Carne. Vi får lavet retten efter hans helt specielle opskrift, og den serveres kl. 18.30 - dørene til koncerten åbnes kl. 19.30 med koncertstart kl. 20.


  Vis detaljer
 • søn
  02
  okt
  2016
  ca. kl. 11-12.Sponser en cykelrytter og støt Emanuel

  Sponsor cykelløb til fordel for nyt køkken i Kultur og Forsamlingshuset Emanuel

  Kultur og Forsamlingshuset Emanuel har i år 30 års jubilæum. Det kan ikke undgås at sætte sine spor og kan bl.a. ses på køkkenet, som efterhånden trænger til en kraftig renovering/fornyelse.

  Bestyrelsen for Emanuel har i længere tid arbejdet med en ide om en kraftig renovering/fornyelse af køkkenet i Emanuel, og går nu efter en løsning, hvor der etableres et helt nyt køkken i grusområdet vest for huset. Dermed bliver det nuværende lokale med køkkenet frigjort til andre ting, og kan bruges som f.eks. en lille sal - noget som mange har efterspurgt.

  En sådan løsning er dyr, og derfor har bestyrelsen besluttet at afholde et spon­sor cykelløb søndag den 2. oktober med start kl. 11.00, og hvor al overskud går til hjælp for etablering af et nyt køkken.

  Sponsorcykelløbet gennemføres på den nye cykelsti ved Gesingvej; dvs. ruten slutter mod vest ved Hjemstedvej, og i den østlige ende går ruten rundt om Plejecenter Mosbølparken. Cykelløbet gennemføres i umiddelbar forlængelse af Tønder Kommunes officielle indvielse af cykelstien, og i skrivende stund har 27 cyklister sagt ja til at deltage.

  De 27 cyklister har den seneste tid været i fuld gang med at tegne sponsorater – dvs. indgå en aftale om et bestemt beløb pr. kørt km eller antal kørte om­gange – eller alternativt et fast beløb, uanset hvor langt man cykler.

  For­manden for Kultur og Forsamlingshuset Emanuel, Tove Tersbøl, håber me­get, at alle har taget eller vil tage godt imod de 27 cyklister, når de i denne uge er i gang med slutspurten med tegning af sponsorater.

  Ved evt. spørgsmål om cykelløbet eller sponsorater er man meget velkommen til at kontakte Børge Pedersen, 20710416

  Vis detaljer
 • man
  03
  okt
  2016
  Kl. 15-16Alle kan lade sig influenzavaccinere uden tidsbestilling

  Influenzavaccination

  Fra 1. oktober er influenzavaccination GRATIS for borgere over 65 år samt førtidspensionister, kronisk syge og
  gravide i 2. og 3. trimester.

  Fra d. 1. oktober afholder Danske lægers Vaccinations Service
  åbent hus vaccinationsarrangementer og i løbet af oktober måned afholdes mere end 1.000 arrangementer over hele Danmark.

  Alle er velkomne til at blive vaccineret mod influenza på åbent hus arrangementerne.

  Prisen for borgere som ikke falder ind under gratisordningen er kr. 160 som betales på dagen.

  Når du bliver vaccineret hos Danske Lægers Vaccinations Service donerer vi en vaccine til UNICEF

  UNICEF gør en forskel Læs mere om vores samarbejde med UNICEF på UNICEFS hjemmeside.

  Hver dag dør flere end 600 børn af sygdomme, som kan forebygges gennem vaccination. UNICEF arbejder kontinuerligt på at udbrede og gennemføre vaccinationsprogrammer i så mange lande som muligt. Målet er at alle børn bliver vaccineret.

  Dette arbejde har Danske Lægers Vaccinations Service valgt at støtte op om.  Derfor donerer vi en vaccine, hver gang vi vaccinerer en person i Danmark. Målet er årligt at donere mere end 200.000 vacciner til UNICEFs børnevaccinationsprogrammer.

  Din støtte er gratis!

  Når du bliver vaccineret ved en af vores ca. 1.000 vaccinationsarrangementer rundt om i landet, donerer vi en vaccine til UNICEF. Der er ingen udgifter forbundet med det for dig, da vi betaler donationen.

  Vis detaljer
 • tors
  06
  okt
  2016
  AFLYST

  K1600_henrik_peteI samarbejde med ”Vadehavsmusik” holder Emanuel koncert med Henrik Strube og Pete Repete. Henrik Strube har i over 40 år været en markant profil på den danske musikscene.
  Både som medlem af orkestrene No Name og Røde Mor, men også med en solokarriere, fordelt over mange forskellige stilarter og konstellationer.

  Strube helliger sig nu helt arbejdet med at skrive sange og give koncerter i alle afkroge af landet, senest i duoform med vennen, keyboardspilleren Pete Repete, som han indspillede seneste album, EN HÅBEFULD MAND, sammen med i maj 2015.

  I Emanuel får vi en herlig intimkoncert med de to kunstnere på keyboard, guitar og sang.

  Det var efter en af Strubes talrige koncerter, at næstformand i skolelederforbundet Bo Fredsøe skrev følgende anmeldelse:

  “Med nærvær overfor sit publikum lancerede Henrik Strube poetiske sange og underholdende indslag. Barokke og ustyrligt humoristiske fortællinger fra et hverdagsliv, hvor livet analyseres fra en undrende og satirisk vinkel, som i enhver betragtning kalder smilet og latteren frem. Det er på samme tid dybsindigt og let, lyrisk og menneskeligt - krydret med Henriks lyriske sange, der giver hans optræden en spændende variation med tid til at slappe af i lattermusklerne.
  Det er uforligneligt! Det er sjovt! Det er livsbekræftende og fyldt med indhold fra det levede liv med en humor, der er helt Henriks Strubes!”

  Vis detaljer
 • søn
  09
  okt
  2016
  Kl. 14.30Pris: 60 kr. inkl. kaffebord.

  RigmorRigmor Madvig Sørensen har oplevet meget i sit liv - det giver hun nu videre i sin erindringsbog og i et foredrag i Caféen i Emanuel søndag d. 9. okt. kl. 14.30.

  Den 12. april 2015 udkom erindringsbogen ”Min rejse gennem livet – en mosaik af minder” af Rigmor Madvig Sørensen.

  Rigmor Madvig Sørensen har beskrevet ikke blot sit eget liv, men hun har også gennem breve og optegnelser givet et indblik i sine forældres og bedsteforældres samt øvrige familiemedlemmers tanker, liv og levned.

  Rigmor Madvig Sørensen blev født for 78 år siden i Rejsby. Hun levede sin ungdom i Skærbæk, hvor hun tjente hos forskellige handlende.

  Bogen er rig på oplysninger og detaljer af lokalhistorisk interesse fra området, hvor hendes fars familie har boet i generationer.

  "Min far, Søren Sørensen, var kendt under navnet ”Lille Søren Sanger”, da han havde en fantastisk flot sangstemme, som han gerne luftede. Han var også kendt som handelsmand, der købte og solgte stort set alt," fortæller Rigmor Madvig Sørensen, som er glad for, at kunne give det videre, som hun har oplevet i sit eget liv.

  Rigmor ser i bogen tilbage på en barndom præget af økonomisk utryghed og faderens hang til de våde varer. Barndommen er dog også rig på gode minder om fisketure, udflugter og moderens flid. Bogen henvender sig især til folk, der har lokal tilknytning til Skærbæk-Rejsby-Ribe-Varde-området, hvorfra Rigmor deler tildragelser og oplevelser fra sit liv. Alt er krydret med fine beskrivelser af lokale folk og særlinge samt Rigmors dagligdag.

  Rigmor glæder sig til at holde foredraget i Skærbæk, hvor hun havde sin grønne ungdom.

  Bogen kan lånes på biblioteket og den kan købes hos landets boghandlere - den vejledende udsalgspris er kr. 200,-Rigmor 2

  Vis detaljer
 • tors
  27
  okt
  2016
  Kl. 19.00

  I de seneste år har aktivitetsniveauet i Emanuel været støt stigende, og det betyder naturligvis, at der er brug for flere hænder. Huset drives udelukkende ved frivillig arbejdskraft.

  For øjeblikket tæller den frivillige stab ca. 40 personer, men vi søger flere frivillige.

  Det er vort mål at få så mange på vores frivilligliste, at der altid er plads til, at du som frivillig med ro i sindet kan sige nej til en opgave. Det lader sig kun gøre, hvis du ved, at der er andre til at trække læsset, hvis du skulle være forhindret.
  Derfor holder vi et infomøde i Emanuel

  Torsdag d. 27. oktober kl. 19 i Emanuel

  hvor der vil blive orienteret om de forskellige opgaver vi søger hjælpere til.

  Det er vort håb, at rigtig mange vil møde op! – Vi vil gerne se både nuværende hjælpere og nye folk, som kunne tænke sig at hjælpe til.
  Tag gerne en ven under armen og kom til mødet. Måske kender du en, der gerne vil være med i et spændende samarbejde om byens kulturhus.
  Alle er velkomne, vi har mange forskelligartede opgaver og vi har plads til alle!

  Som frivillig i Emanuel får du mulighed for at bruge dine evner, gøre det, du er god til, men har du lyst til at udvikle nye arbejdsområder, vil der også være mulighed for det. Måske kunne du tænke dig som nuværende hjælper at skifte område, og hjælpe til med nye og anderledes opgaver.

  Kunne du tænke dig at komme på hjælperlisten – men forhindret i at være med torsdag d. 27. oktober, så vil vi meget gerne i kontakt med dig.

  Du kan kontakte os på forskellige måder:
  Kontakt Tove Tersbøl, Skolegade 20, 6780 Skærbæk
  Telefonsamtale eller sms 2070 5728
  Mail: tersboel@pc.dk
  Emanuels Facebookside
  Kontakt via Emanuels hjemmeside: www.kulturhus-emanuel.dk
  Det skal altid være sjovt at være frivillig i Emanuel
  og fællesnævneren hedder ”arbejdsglæde”.

  Vis detaljer
 • søn
  30
  okt
  2016
  Kl. 14.30Pris 40 kr.

  Børneteater med Comedievognen
  For børn fra 4 - 10 år – og deres forældre.
  Mis med de blå øjne

  Egon Mathisens børnebogsklassiker fra 40'erne i Comedievognens humoristiske og stemningsfyldte dramatisering. Dristigt iscenesat, til akkompagnement af Django Reinhardts jazzede musik.
  Pressen skrev: Berlingske: "Underfuld, lun og overskudsfyldt"
  Politiken: "Forestillingen er en sand perle"
  Ekstrabladet: "Magisk kattepoesi"

  Billetter á 40 kr. sælges i forsalg
  i Paletten v./ Lis Jønsson 7475 1172 (kontant) eller på Billetsalg/Kontakt her på hjemmesiden.

  Vis detaljer
 • søn
  13
  nov
  2016
  Kl. 14.30Pris: 60 kr. inkl. kaffebord.

  Willy Egmose holder sangcaféeftermiddag, som arrangeres i et samarbejde mellem Sing'n Swing, Skærbæk Egnskor og Café-emanuel.

  Når Willy Egmose søndag d. 13. november gæster Emanuel, vil han holde sangtime, hvor vi skal synge et væld af hans dejlige og kendte melodier. – men det er ganske vist, at han også har et par nye sange med i baglommen.

  Han er som komponist repræsenteret både i Den danske Salmebog og Højskolesangbogen - eksempler herfra: ”Lyset springer pluds’lig ud” - ”Menneske din egen magt” - ”Gud vi er i gode hænder” og ”Solen begynder at gløde”.

  Willy Egmose er om man så må sige – legendarisk. Han er kendt, som den ”blinde organist fra Skjern” Han stoppede som organist som 70-årig for to år siden – men hans musikalske virke i øvrigt er heldigvis ikke stoppet.

  Ud over at lede sangen med fine kommentarer og dejligt klaverspil, har han bedt Johs. Tersbøl om at tage klarinetten med, så mon ikke de to gi’r et par numre?

  willy-egmose

  Willy Egmose er født den 1. maj 1944 i Snøde på Langeland. Han er født blind og kom som treårig til Refsnæsskolen i Kalundborg. Senere blev han på Blindeinstituttet uddannet klaverstemmer og tog en kirkemusikalsk eksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

  Blev i 1968 ansat som organist ved Skjern Kirke og leder af  Skjern Pigekor.

  Komponist til flere salmemelodier. Har samarbejdet med salmedigteren Lars Busk Sørensen.

  Vandt i 1964 Danmarks Radios jazzkonkurrence. Flere pladeudgivelser og en lang karriere som jazzmusiker.

   

  Vis detaljer
 • tors
  17
  nov
  2016
  Kl. 19.30Pris inkl. kaffebord: Historisk Forenings medlemmer 50 kr. ellers 80 kr.

  peter-kamadulaPeter Kamedula voksede op i Skærbæk, hvor hans forældre bestyrede Landbohjemmet.

  Vi glæder os til at høre om hans erindringer fra Skærbæk og om, hvordan hans liv har formet sig.

  Vis detaljer
 • lør
  19
  nov
  2016
  Kl. 18.30Pris: 250 kr.

  julenisse

   

   

  Traditionen tro holder Emanuel en hyggelig julefrokost sidste lørdag før første adventslørdag.

  I år serverer vi en buffet bestående af:

  Christiansø-pigens sild med karrysalat.
  Fiskefilet med dildmayonnaise og marinerede rejer.
  Røget laksetårn med flødecreme.
  Små frikadeller med surt og marineret kartoffel.
  Mørbradbøf á la creme.
  Langtidsstegt kalveculotte på glaserede perleløg.
  Kanelstegt andebryst med rødkålsalat.
  5 udvalgte oste med forskelligt tilbehør.
  Hjemmebagt brød og smør.
  Traditionel ris á la mande med kirsebærsauce.
  Kaffe med hjemmebagte småkager.

  Billetter á 250 kr. sælges i forsalg i Paletten v./ Lis Jønsson 7475 1172 (kontant) eller på Billetsalg/Kontakt her på hjemmesiden. Sidste frist for køb er onsdag d. 16. november.

  juletrae

  Vis detaljer
 • søn
  20
  nov
  2016
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  Louise Schouw Teater
  For børn fra 4 - 10 år – og deres forældre.
  Den store nisseprøve
  I "Den store Nisseprøve" skal de to nisser Niller og Nisse Sisse i skole, for det er nemlig sådan at alle nisser hvert 100 år skal til Nisseprøve for at få lov til at beholde deres røde nissehuer. Dumper de, må de i stedet bære den grønne nissehue, og det er enhver nisses skræk at skulle ende sine dage som grøn havenisse.

  Niller og Nisse Sisse får en dårlig start på prøven fordi de kommer for sent, men Nisse Sisse får hurtigt indhentet det forsømte fordi hun er en god og dygtig elev med stor respekt for lærerinden Frøken Grankogle. Niller har imidlertid problemer. Som alle unge drenge-nisser har han svært ved at sidde stille og holde koncentrationen i skolen og han kommer til at lave helt om på nogle af julesangene. Han er en rigtig drillenisse som får stor sympati hos børnene.

  En sjov, interaktiv og hyggelig juleforestilling proppet med skønne julesange. En rigtig opvarmer til julen for børn og deres forældre.

  Billetter á 40 kr. sælges i forsalg
  i Paletten v./ Lis Jønsson 7475 1172 (kontant) eller på Billetsalg/Kontakt her på hjemmesiden.

  Vis detaljer
 • ons
  14
  dec
  2016
  Kl. 19.30Pris: 60 kr. Arrangør: Skærbæk Egnskor

  ”Hvad er det, der gør jul til noget særligt?”

  Ovenstående overskrift er titlen på en af de sange, som Skærbæk Egnskor vil fremføre til årets traditionelle julekoncert i Emanuel, og måske kan den koncert være med til at gøre ”jul til noget særligt” for dig.

  Koret vil i hvert fald gerne gøre et forsøg og byde dig velkommen til dets julekoncert onsdag den 14. december klokken 19:30 i et festligt pyntet Emanuel.

  Årets repertoire er danske og udenlandske sange og salmer. Bl.a. vil koret igen prøve kræfter med nogle engelske Christmas Carols, og to nye danske julesange fra 2015, så publikum kan forvente en varieret koncert, der som vanligt styres af korets kompetente dirigent, Tove Tersbøl. Udover sange af koret vil der blive lejlighed til, at publikum kan synge med på nogle fællessange.

  Efter korets koncert bliver der serveret kaffe og kage, og derefter vil der være ”ønskekoncert”, hvor det er publikum, der bestemmer, hvilke sange, der skal synges som fællessang.

  Kom og nyd musikken og find ud af, om det er i Skærbæk Egnskor, du skal være sanger i det nye år.

  Vis detaljer