Skip to content

Aktivitetskalender

Aktivitetskalenderen viser aktiviteter lang tid frem – og den bliver løbende opdateret.

Der er for mange aktiviteters vedkommende forsalg af billetter på hjemmesiden under fanebladet kontakt/billetsalg.

Her kan du også kontakte os, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Læs om den ugentlige sangaktivitet Fællessang her: Oplysninger om Fællessang

 • søn
  25
  feb
  2018
  Kl. 09.30 - 16.30Pris: 350 kr. alt inkl. (foredrag, mad og drikkelse)

  Fem foreninger: Emanuels Café, Grænseforeningen, Historisk Forening, Foreningen Norden og Tidens Kvinder er gået sammen om at afholde en højskoledag med emnet "HUMOR"

  Det er vort mål at gøre højskoledagen til en årlig tradition.

  Kl. 09.30 Kaffe og rundstykker

  Kl. 10.00 Velkomst og morgensang v. Tove Tersbøl

  Kl. 10.30 Erik Lindsø - Humor som medicin.

  Om livsmod, livslyst og livsglæde
  Ved forfatter og kulturjournalist Erik Lindsø

  ”Det handler om at ændre mismod til livsmod, og jeg gør det ved at tage fra de muntre og give til de skuffede,” siger Erik Lindsø -  Der venter et muntert og livsbekræftende indslag i højskoledagen, hvor lattermusklerne bliver rørt, når Erik Lindsø holder foredrag.
  ”Humoren er en elastik af solidaritet og tilgivelse,” forklarer Erik Lindsø, der i foredraget anvender netop humoren til at give en kærlig opsang til dem, som han kalder de langtidsskuffede, bekymringsparate levebrødspessimister – dem, der gør verden til et alvorstungt, livstrættende sted at være.
  ”Jeg har hørt en af dem sige: ’Hvad hjælper det at være en hestehoved foran, hvis det går ned ad bakke?’ – Det er sådan et livssyn, vi må vaccinere imod.
  Erik Lindsø kommer med vaccinen.
  “Humor er det bedste værn mod stress. Med humor når vi det samme, men for nedsat tempo – vi bliver langsomme i vendingen, men hurtige i replikken,” siger Erik Lindsø.
  “Vi kan være i dårligt humør eller ikke i humør til noget, men med humor kommer vi i godt humør. Med humor kan vi vende mismod til livsmod.
  "Humoren fornyr og forynger vores livssyn. Humoren gør os finurlige og eventyrlige,” forklarer Erik Lindsø
  “Med humor får vi overskud til at drage virkeligheden i tvivl. Som Peter Plys siger: ”Folk siger ingenting er umuligt, men jeg laver ingenting hver dag.”

  Erik Lindsøs arbejdsfelt er højskolen og journalistikken. Han har været forstander på Rønshoved Højskole. De seneste ti år har han været tilknyttet Rødding Højskole. Han har endvidere været redaktør af Højskolebladet og Grænseforeningens kulturmagasin Grænsen. I flere omgange har han været tilknyttet Danmarks Radio. I dag ernærer han sig som foredragsholder og forfatter. Senest har han udgivet bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og ”Livet er i det mindste en historie værd.” Han er på vej med en bog om den danske sang.

  Kl. 12.00 Frokost

  Kl. 13.00 Hospitalsklovnen frk. Lakrids - humor i hospitalsklovnens arbejde

  Hospitalsklovnen frk. Lakrids arbejder på sygehuse i region Syddanmark.

  Hospitalsklovnen kan spejle barnets følelser såsom angst, vrede og magtesløshed og derved gøre dem acceptable. Hospitalsklovnen kan lave sjov med os andre – autoriteterne – og herigennem gøre dagligdagen på hospitalet mere menneskelig og overkommelig.

  Hospitalsklovnen kan, i hvert fald for en stund, lette sorgen og ubehaget og give plads til livsglæden.

  Hospitalsklovnen er ofte en kikset person, som barnet kan grine af eller skælde ud på. Men hospitalsklovnen er også en ven, som barnet kan stole på og måske tale med om emner, der kan være svære at tale om.

  Kl. 14.30 Kaffe og kage

  Kl. 15.00 Mette og Børge Solkær med Søren Iversen giver en munter og festlig koncert som afslutning på en fin dag

  Mette og Børge Solkær er kendt som fine fortolkere af nordiske, irske og skotske sange og viser, og ikke mindst er de kendt for deres livsværk Cafe Ellegaard i Stursbøl, som hver sommer for fulde huse danner rammen om en perlerække af musikoplevelser. Cafe Ellegaard blev nomineret som ”Årets Spillested” ved DMA-folk 2012.

  Mange vil kende parret fra deres optræden mange forskellige steder, bl.a. i Visemøllen på Tønder Festivalen gennem en årrække, og fra deres anmelderroste CD ”Onsdag 19.30”. Søren Iversen er en af landets fineste spillemænd. Med sit inspirerende violinspil tilfører Søren gruppens sange en ekstra dimension.

  Mette Solkær synger og spiller bas. Seminarielærer ved UC Syd Aabenraa. Driver sammen med Børge Solkær Cafe Ellegaard som spillested, hærvejsherberg og cafe/forsamlingshus.

  Børge Solkær synger, fortæller og spiller guitar. Fhv. højskolelærer på Rødding Højskole i en lang årrække.

  Søren Iversen spiller violin og fungerer som instruktør og lærer/censor ved Folkemusikuddannelsen på konservatoriet i Esbjerg. Han er 1. violinist i Iversens Kvartet og arbejder til daglig som indkøber Region Syddanmark.

  Kl. 16.30 Tak for i dag og på gensyn til næste år.

  Vis detaljer
 • søn
  11
  mar
  2018
  Kl. 14.30Pris: 60 kr. inkl. kaffebord

  Marskens Guld
  Sønderjyske sange og klange

  Gruppen spiller og synger nye og gamle sange fra Tønder Marsken.
  Her er både glade og sørgmodige sange om alt fra krig og kærlighed til natur og arbejdsliv. Ind imellem krydres det hele med friske og iørefaldende instrumentalstykker, som fortrinsvis er selvkomponerede og dermed selvfølgelig sønderjyske.

  En del af sangene er af kendte forfattere, såsom Jens Rosendal, Hansigne Lorenzen, Andreas Egebjerg Jensen og Mikael Falck fra det sønderjyske. Nogle er fra digte uden kendt melodi, hvortil gruppen har komponeret ny musik.
  Nogle sange er velkendte for mange i det sønderjyske men en hel del sange og digte er mere eller mindre glemte kulturskatte, som nu ser dagens lys igen.
  Det er alle disse sange og digte vi kalder for Marskens Guld – og derfor helt naturligt også er gruppens navn.

  Sangene spænder vidt i alder (1880-2014), i indhold og klang. Til hver sang er der en lille anekdote eller historie, som er med til at gøre sangene nærværende og er med til, at man får digtenes indhold helt ind under huden. Nogle sange har et dejligt omkvæd, som publikum naturligvis kan synge med på.

  Her er dækket op til en rigtig hyggelig café - en god musikalsk oplevelse.
  Marskens Guld består af:
  Maja Bogh: Sang og guitar
  Halvor Bogh: Sang, guitar, 2-radet harmonika og andre strengeinstrumenter
  Jörgen Ehlers: Kontrabas, Cello, Guitar og kor.

  Eftermiddagen er støttet af Jens Thode Jensens Mindelegat. Mange tak.

  Vis detaljer
 • tors
  15
  mar
  2018
  Kl. 16.45 - 18.30Pris: Voksne: 60 kr. Børn 3-12 år: 30 kr. Under 3 år: gratis

  Denne ”Spis-Sammen” denne aften starter med at vi skal opleve jazzorkesteret Syncopators. Vi skal se og høre instrumenterne hver for sig, og vi skal have en lille jazzkoncert, før vi går over til at spise sammen.

  "Spis-Sammen" henvender sig specielt til børnefamilier - MEN alle er velkomne - og denne aften, hvor der er jazz på programmet, er der måske en særlig anledning til at invitere bedste- og oldeforældre, naboer, venner og bekendte til en hyggelig Spis-Sammen.

  I mindre sogne er der flere steder tradition for at styrke sammenholdet ved at spise sammen, og i  Emanuel vil vi gerne styrke sammenholdet og samvær i Skærbæk og omegn ved at arrangere disse ”Spis-sammen-aftener”.

  En Spis-Sammen starter med, at vi får en oplevelse, og derefter er der spisning, så børnene kan komme hjem i seng i ordentlig tid. Denne aften skal man ikke lave mad – vaske op og rydde væk – men blot nyde det sammen i ro og mag.

  Tidsplan for aftenerne:

  16.45 – ca. 17.30 - En kulturel oplevelse - meget forskelligartet - musik, sang, teater, fortællinger, oplevelser m.m.

  17.30 – 18.30 - Man bespises med almindelig god mad.

  Prisen er: 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn mellem 3 og 12 år – børn under 3 år er gratis.

  Køb billet på hjemmesiden senest 3 dage før "Spis-sammen-aftenen"

  Vis detaljer
 • fre
  23
  mar
  2018
  Kl. 19.30Pris: 275 kr. inkl. lille traktement

  WHISKY FOR ALLE inviterer denne aften til whiskysmagning.

  Vi er tre whiskyentusiaster fra Ribe, som gerne vil udbrede kendskabet til god whisky. Ved smagningen i Emanuel præsenterer vi 6 gode kvalitetswhisky, som man normalt ikke finder i supermarkedet.

  Undervejs i smagningen kommer vi ind på særpræg og oprindelse i de skotske whiskyregioner fra det blide Speyside over højlandet til cambletown og vi slutter på Islay med fadstyrke, kraftig røg, salt, tørv og tjære. Samtidig kommer vi også med festen og det gode humør. Der er lagt op til en hyggelig aften med livets vand.

  Der serveres et mindre traktement undervejs i smagningen.

  Billetter kan købes her på hjemmesiden under punktet: billetsalg.

  Vis detaljer
 • søn
  15
  apr
  2018
  Kl. 16.45 - 18.30Pris: Voksne: 60 kr. Børn 3-12 år: 30 kr. Under 3 år: gratis

  ”Spis-sammen” er et begreb, der specielt henvender sig til børnefamilier - MEN alle er velkomne.

  I mindre sogne er der flere steder tradition for at styrke sammenholdet ved at spise sammen.

  I Emanuel vil vi gerne styrke sammenholdet og samvær ved at arrangere ”Spis-sammen-aftener”.

  Vi holdt den første aften i oktober 2016, og det var en stor succes, som samlede flere generationer – børn, forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Den aften blev afsæt til, at vi i 2018 arrangerer 8 ”Spis-sammen-arrangementer”.

  Idéen er, at man starter med at få en oplevelse, og derefter er der spisning, så børnene kan komme hjem i seng i ordentlig tid. Denne aften skal man ikke lave mad – vaske op og rydde væk – men blot nyde det sammen i ro og mag.

  Oplevelserne er meget forskelligartede – musik, sang, teater, fortællinger, oplevelser m.m.

  Tidsplan for aftenerne:

  16.45 – ca. 17.30 - En kulturel oplevelse

  17.30 – 18.30 - Man bespises med almindelig god mad.

  Prisen er: 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn mellem 3 og 12 år – børn under 3 år er gratis.

  Køb billet på hjemmesiden senest 3 dage før "Spis-sammen-aftenen"

  Vis detaljer
 • man
  16
  apr
  2018
  Kl. 19.00

  Foreningen Emanuel og Emanuels Støtteforening inviterer til generalforsamling.

  Gennem de senere år har foreningens medlemmer støttet talstærkt op om generalforsamlingen. Det er så fantasktisk for bestyrelsen at mærke denne opbakning, og vi glæder os til at se mindst lige så mange til generalforsamlingen 2018 - hvor vi, foruden at afholde generalforsamling, skal overvære overrækkelse af Emanuels Kulturpris, synge fællessange, lytte til små musikalske indslag og se en lille billedkavalkade.

  Og sidst - men ikke mindst - skal vi have det legendariske pølsebord, hvor foreningen er vært ved mad og drikke.

  Vis detaljer
 • tors
  19
  apr
  2018
  Kl. 19.30

  Historisk Forening holder generalforsamling - foredragsholderen er endnu ikke fastlagt.

  Vis detaljer
 • lør
  05
  maj
  2018
  kl. 11.30Gratis arrangement - Historisk Forening er arrangør og vært ved en kop kaffe og en småkage.

  På mindetavlen foran genforeningsstenen står:

  Skærbæk Sogn satte dette minde for Johan Nielsen og Hermann Svendsen, der faldt i frihedskampen 5. maj 1945. Ære være deres minde.

  Hvert år holder Historisk forening en højtidelighed ved mindebrønden kl. 11.30 - det tidspunkt, de to blev skudt.

  Årets taler, som i 2018 er Tove Tersbøl, lægger en buket ved mindetavlen, og vi synger "Altid frejdig, når du går".

  Under højtideligheden er der fanevagt.

  Herefter går de fremmødte i Emanuel for at høre årets tale og drikke en kop kaffe med en småkage til.

  Vi synger "En lærke letted" og "I Danmark er jeg født".

  Arrangementet tager en lille times tid.

  I 2017 talte borgmester Henrik Frandsen.

   

  Vis detaljer
 • ons
  06
  jun
  2018
  Kl. 16.45 - 18.30Pris: Voksne: 60 kr. Børn 3-12 år: 30 kr. Under 3 år: gratis

  ”Spis-sammen” er et begreb, der specielt henvender sig til børnefamilier - MEN alle er velkomne.

  I mindre sogne er der flere steder tradition for at styrke sammenholdet ved at spise sammen.

  I Emanuel vil vi gerne styrke sammenholdet og samvær ved at arrangere ”Spis-sammen-aftener”.

  Vi holdt den første aften i oktober 2016, og det var en stor succes, som samlede flere generationer – børn, forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Den aften blev afsæt til, at vi i 2018 arrangerer 8 ”Spis-sammen-arrangementer”.

  Idéen er, at man starter med at få en oplevelse, og derefter er der spisning, så børnene kan komme hjem i seng i ordentlig tid. Denne aften skal man ikke lave mad – vaske op og rydde væk – men blot nyde det sammen i ro og mag.

  Oplevelserne er meget forskelligartede – musik, sang, teater, fortællinger, oplevelser m.m.

  Tidsplan for aftenerne:

  16.45 – ca. 17.30 - En kulturel oplevelse

  17.30 – 18.30 - Man bespises med almindelig god mad.

  Prisen er: 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn mellem 3 og 12 år – børn under 3 år er gratis.

  Køb billet på hjemmesiden senest 3 dage før "Spis-sammen-aftenen"

  Vis detaljer
 • tirs
  14
  aug
  2018
  Kl. 16.45 - 18.30Pris: Voksne: 60 kr. Børn 3-12 år: 30 kr. Under 3 år: gratis

  ”Spis-sammen” er et begreb, der specielt henvender sig til børnefamilier - MEN alle er velkomne.

  I mindre sogne er der flere steder tradition for at styrke sammenholdet ved at spise sammen.

  I Emanuel vil vi gerne styrke sammenholdet og samvær ved at arrangere ”Spis-sammen-aftener”.

  Vi holdt den første aften i oktober 2016, og det var en stor succes, som samlede flere generationer – børn, forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Den aften blev afsæt til, at vi i 2018 arrangerer 8 ”Spis-sammen-arrangementer”.

  Idéen er, at man starter med at få en oplevelse, og derefter er der spisning, så børnene kan komme hjem i seng i ordentlig tid. Denne aften skal man ikke lave mad – vaske op og rydde væk – men blot nyde det sammen i ro og mag.

  Oplevelserne er meget forskelligartede – musik, sang, teater, fortællinger, oplevelser m.m.

  Tidsplan for aftenerne:

  16.45 – ca. 17.30 - En kulturel oplevelse

  17.30 – 18.30 - Man bespises med almindelig god mad.

  Prisen er: 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn mellem 3 og 12 år – børn under 3 år er gratis.

  Køb billet på hjemmesiden senest 3 dage før "Spis-sammen-aftenen"

  Vis detaljer
 • tors
  13
  sep
  2018
  Kl. 16.45 - 18.30Pris: Voksne: 60 kr. Børn 3-12 år: 30 kr. Under 3 år: gratis

  ”Spis-sammen” er et begreb, der specielt henvender sig til børnefamilier - MEN alle er velkomne.

  I mindre sogne er der flere steder tradition for at styrke sammenholdet ved at spise sammen.

  I Emanuel vil vi gerne styrke sammenholdet og samvær ved at arrangere ”Spis-sammen-aftener”.

  Vi holdt den første aften i oktober 2016, og det var en stor succes, som samlede flere generationer – børn, forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Den aften blev afsæt til, at vi i 2018 arrangerer 8 ”Spis-sammen-arrangementer”.

  Idéen er, at man starter med at få en oplevelse, og derefter er der spisning, så børnene kan komme hjem i seng i ordentlig tid. Denne aften skal man ikke lave mad – vaske op og rydde væk – men blot nyde det sammen i ro og mag.

  Oplevelserne er meget forskelligartede – musik, sang, teater, fortællinger, oplevelser m.m.

  Tidsplan for aftenerne:

  16.45 – ca. 17.30 - En kulturel oplevelse

  17.30 – 18.30 - Man bespises med almindelig god mad.

  Prisen er: 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn mellem 3 og 12 år – børn under 3 år er gratis.

  Køb billet på hjemmesiden senest 3 dage før "Spis-sammen-aftenen"

  Vis detaljer
 • man
  08
  okt
  2018
  Kl. 16.45 - 18.30Pris: Voksne: 60 kr. Børn 3-12 år: 30 kr. Under 3 år: gratis

  ”Spis-sammen” er et begreb, der specielt henvender sig til børnefamilier - MEN alle er velkomne.

  I mindre sogne er der flere steder tradition for at styrke sammenholdet ved at spise sammen.

  I Emanuel vil vi gerne styrke sammenholdet og samvær ved at arrangere ”Spis-sammen-aftener”.

  Vi holdt den første aften i oktober 2016, og det var en stor succes, som samlede flere generationer – børn, forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Den aften blev afsæt til, at vi i 2018 arrangerer 8 ”Spis-sammen-arrangementer”.

  Idéen er, at man starter med at få en oplevelse, og derefter er der spisning, så børnene kan komme hjem i seng i ordentlig tid. Denne aften skal man ikke lave mad – vaske op og rydde væk – men blot nyde det sammen i ro og mag.

  Oplevelserne er meget forskelligartede – musik, sang, teater, fortællinger, oplevelser m.m.

  Tidsplan for aftenerne:

  16.45 – ca. 17.30 - En kulturel oplevelse

  17.30 – 18.30 - Man bespises med almindelig god mad.

  Prisen er: 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn mellem 3 og 12 år – børn under 3 år er gratis.

  Køb billet på hjemmesiden senest 3 dage før "Spis-sammen-aftenen"

  Vis detaljer
 • søn
  11
  nov
  2018
  Kl. 16.45 - 18.30Pris: Voksne: 60 kr. Børn 3-12 år: 30 kr. Under 3 år: gratis

  ”Spis-sammen” er et begreb, der specielt henvender sig til børnefamilier - MEN alle er velkomne.

  I mindre sogne er der flere steder tradition for at styrke sammenholdet ved at spise sammen.

  I Emanuel vil vi gerne styrke sammenholdet og samvær ved at arrangere ”Spis-sammen-aftener”.

  Vi holdt den første aften i oktober 2016, og det var en stor succes, som samlede flere generationer – børn, forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Den aften blev afsæt til, at vi i 2018 arrangerer 8 ”Spis-sammen-arrangementer”.

  Idéen er, at man starter med at få en oplevelse, og derefter er der spisning, så børnene kan komme hjem i seng i ordentlig tid. Denne aften skal man ikke lave mad – vaske op og rydde væk – men blot nyde det sammen i ro og mag.

  Oplevelserne er meget forskelligartede – musik, sang, teater, fortællinger, oplevelser m.m.

  Tidsplan for aftenerne:

  16.45 – ca. 17.30 - En kulturel oplevelse

  17.30 – 18.30 - Man bespises med almindelig god mad.

  Prisen er: 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn mellem 3 og 12 år – børn under 3 år er gratis.

  Køb billet på hjemmesiden senest 3 dage før "Spis-sammen-aftenen"

  Vis detaljer