Skip to content

Aktivitetskalender

Aktivitetskalenderen viser aktiviteter lang tid frem – og den bliver løbende opdateret.

Der er for mange aktiviteters vedkommende forsalg af billetter på hjemmesiden under fanebladet kontakt/billetsalg.
Her kan du også kontakte os, hvis der er noget, du er i tvivl om.
 
Parkering v Emanuel på linket kan du se forslag til parkeringsmuligheder ved Emanuel.
 
Læs om den ugentlige sangaktivitet Fællessang her: Oplysninger om Fællessang

 • tirs
  20
  aug
  2019
  Kl. 18 entré og 2-retters menu - døre åbnes kl. 17.30. Kl. 20.30 Koncert - døre åbnes kl. 20Pris: Entré 175 kr. inkl. Wienerschnitzel og Ellens dessert fra Brøns kro: 375 kr.

  The Grandfætters

  Anders’ farmor er søster til Allans morfar der er bror til Christians farmor der er søster til Kesses morfars kone. Sådan er historien. Den korte: Vi har samme oldeforældre. Og derfor hedder vi naturligvis ”The Grandfætters”.

  Vi har spillet lige så længe, vi kan huske. Så det er vel godt og vel ti år… Og med en bunke meget forskellige selvskrevne og velskrevne (som vores mødre ville sige) sange i bagagen rammer vi bredt. Vi har en god portion egne numre med på scenen, og fylder hullerne ud med historier og anekdoter fra livet i det vestjyske.

  The Granfætters udkom i marts 2019 med deres andet album ”den blo” (læs: den blå), og bandet holdt noget så utraditionelt som en fiskeauktionshalsreleasetour, hvor de spillede koncert i 6 danske fiskeauktionshaller iført Thybohabitter, instrumenter og god nordjysk humor.

  Deres hjemegn betyder tydeligvis meget for dem – på godt og ondt – og det er herfra de tager deres udgangspunkt i tekst og musik – tydeligt inspireret af navne som rfisk, Johnny Madsen, og Lars Lilholt Band.

  Førstnævnte band er da heller ikke lige sådan til at komme uden om. Alle fire medlemmer af The Grandfætters har nemlig spor i retning af Tørfisk, idet alles fædre har været med i eller omkring bandet.
  Billetter kan købes her: THE GRANDFÆTTERS

  Vis detaljer
 • lør
  14
  sep
  2019
  Kl. 18 entré med 2-retters menu Døre åbnes kl. 17.30. Kl. 20 koncert - døre åbnes kl. 19.30.Pris: Entré 250 kr. - inkl. 2 retters menu 475 kr.

  Emanuels Koncertgruppe Præsenter:

  Søs Fenger i topform, én af vore bedste vokalister i landet, kendt og elsket af de fleste danskere gennem flere generationer, kommer snart og spiller i Emanuel. Oplev Søs Fenger nærværende og helt tæt på med sit altid fantastiske band bestående af nogle af landets bedste musikere.

  Med Emanuel som stemningsfuld ramme vil vi få en uforglemmelig koncert i selskab med Søs Fenger og hendes kæmpe hits. Hør sangene som f.eks., ”Holder Øje Med Dig”, ”Inderst Inde”, ”Sidste Time”, ”Hvor end jeg går hen”, nogle af de nyere radiohits ”Kun Et Liv” og ”Er Det Så Forbi”(fra Toppen af poppen). News hits som ”Du Er” og ”Jeg Elsker dig” og så selvfølgelig ”Den Jeg Elsker” er også med sammen med alle de hits Søs har samlet sig fra NEWS, henover en flot solokarriere til nu.

  Søs vil især i Emanuel komme i tæt kontakt med publikum, og hun vil personligt og ærligt øse ud af sine mange oplevelser fra et begivenhedsrigt liv som sangerinde. Hun er en kvinde med stort socialt engagement og passion - hun ønsker at gøre en forskel i samfundet. Søs Fenger startede sin karriere som popidol i News og har siden som solist bevæget sig sikkert rundt i mange genrer – pop, rock, jazz, viser, disco - og det både på dansk, svensk og engelsk.

  På én gang har Søs Fenger, således på forunderlig vis, formået at forvalte både sine musikalske interesser og sit store talent - og holdt fast i den svære kunst, at have sig selv og publikum med hele vejen.

  Koncerten i Kulturhus Emanuel kan bedst betegnes som en rock-pop koncert med én af vores dygtigste sangerinder i landet.

  Søs Fenger forstår at forene sødme og styrke og det er måske forklaringen på, at hun er blevet rollemodel i flere generationer. Søs samler et bredt publikum: hele familier; døtre, brødre, mødre, fædre, de unge teenagere, bedstemødre, svigerforældre, kærester, ægtepar som vil høre ”deres” sange.
  Billetter kan købes her: SØS FENGER

  Vis detaljer
 • søn
  15
  sep
  2019
  Kl. 14Pris inkl. kaffebord: 60 kr.

  Vi glæder os til at byde Søren Eskildsen velkommen i Emanuels café.
  Han er den næste i rækken af gamle skærbækkere, der kommer og fortæller om sit liv og arbejdsliv.
  Det er vort håb, at hans gamle venner og kammerater vil mødes denne søndag og høre Søren fortælle bl. a. om sit arbejde som ordførende direktør for Smukfest.
  Flere oplysninger følger snarest.

   

  Vis detaljer
 • søn
  29
  sep
  2019
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  Vi skal opleve forestillingen ”Emil og Træmand nr. 100”, som fortæller nogle af de kendte og elskede historier om Emil fra Lønneberg. Det er fortællingen om den dag, hvor Emils far får storetåen i en musefælde, hvor Emil ustandselig må i værkstedet og hvor han har jubilæum, for han snitter nu sin træmand nr.100.
  Aspendos har lavet en intim og nærværende fortælle-forestilling om Emil og livet på Katholt i Lønneberg i gamle dage. Forestillingen med dens veloplagte nyfortolkning af den kendte børnebogsklassiker er beregnet for børn fra ca. 4 til 10-års alderen, men kan også nydes af voksne.

  Stykket ”Emil og Træmand nr. 100”, som er blevet beskrevet som ”sprællevende”, ”tryllebandt publikum” og ”fantastisk mimik”,  er af og med Steffen Sommerstedt efter historie af Astrid Lindgren

  Billetter kan købes her: Emil og træmand nr. 100

  Teatret Aspendos har eksisteret siden 2001 som et lille turnerende børneteater. Teatret er stiftet og ledes af skuespiller Steffen Sommerstedt.

  Vis detaljer
 • man
  30
  sep
  2019
  20120 kr. i forsalg / 150 kr. i døren

  Lokale musikere og solister hylder Kim Larsen på 1-årsdagen for hans død. En enorm sangskat står tilbage og vil denne aften blive fortolket i Emanuels intime og stemningsfyldte rum af lokale stemmer, forenet i hyldestsang og musik. Danmarks rebelske nationalskjald levede livet vildt og formåede at fange folkets opmærksomhed i fortællinger fra vores fælles kulturarv.

  Vis detaljer
 • tors
  03
  okt
  2019
  9 - 1720 kr. for sang, så længe du lyster

  Det er herligt og "vildt" dejligt, at der er tradition for at mødes til Emanuels Maratonsang med Tove Tersbøl om torsdagen i kulturugen. Alle aldre - både børn og voksne - mødes om sangens fællesskab til stor glæde og berigelse. Alle er velkomne - uanset sangevne - og i år glæder vi os til at synge de "vilde" sange i Højskolesangbogen.

  Vis detaljer
 • lør
  05
  okt
  2019
  17 - 21.30275 kr. inkl. Tapasmenu

  Flere oplysninger følger.

   

  Vis detaljer
 • lør
  26
  okt
  2019
  13-16.30Gratis

   

   

  VISKINDE/BOLLERSLEV

  Gå på opdagelse i Peter Viskindes stramme ekspressive form- og farvesprog drevet af nysgerrighed og kompromisløshed, hvor drømmeri om barndommens mysteri synes at være et gennemgående træk, samt i Lars Bollerslevs landskaber under tunge og uvejrsulmende blygrå himle, faskiner, klæggrave og lyset i Vadehavet.

  Ved udstillingen kan du møde de to kunstnere i tidsrummet kl. 13 - 15 og få en snak om deres malerier og historierne bag.

   

  Alle er velkomne.

   

   

  Vis detaljer
 • lør
  26
  okt
  2019
  Spisning kl. 18 - døre åbnes kl. 17.30 Koncert kl. 20 -dørene åbnes kl. 19.30 Pris: Entré: 150 kr. Entré: inkl. to-retters menu: 329 kr.

  Entré med spisning kl. 18.00  - Dansk bøf med bløde løg og gammeldags æblekage - 329 kr. (dørene åbnes kl. 17.30)

  Entré - Koncert kl. 20.00 - 150 kr. (dørene åbnes kl. 19.30)

  Han har været her før, og det bliver et gensidigt glædeligt gensyn, når Peter Viskinde kommer i Kulturhus Emanuel og spiller koncert lørdag d. 26. oktober.

  Koncerten rummer Viskinde-sange fra før og nu: "Savner en som dig”, “No Peace Like In Heaven”, “Hele vejen hjem” og mange flere.

  De intime rammer giver en sjælden mulighed for publikum til at komme tæt på sangene og historierne bag, og sløret løftes for de kreative processer i Viskindes liv som både tekstforfatter, maler, komponist og ikke mindst igangsætter i musikkens og maleriets verden.

  Foruden aftenens koncert, som der skal købes billet til, kan man også se Peter Viskindes malerier samme dag kl. 13-16.30 ved udstillingen Viskinde/Bollerslev.

  Der er gratis adgang til udstillingen, og Peter Viskinde og Lars Bollerslev vil begge være at træffe til en snak om deres værker, og tankerne bag, i tidsrummet kl. 13-15.

  Billetter her: Peter Viskinde

  Vis detaljer
 • søn
  27
  okt
  2019
  Kl. 14Pris: 60 kr. inkl. kaffebord

  Sidst, vi holdt sangcafé, var der fire lærere på podiet

  Denne gang har vi aftale med 4 sygeplejersker, der har haft deres virke i Skærbæk  Kommune.

  I skal møde Gerda Carl, Birthe Sonne Ravn, Helene Ehlers og Inggrid Johnsen, som vælger sange. Sange de holder af og som har haft en særlig betydning for dem. De fortæller lidt om hvorfor det netop blev de sange der fik betydning.

  Det bliver en festlig eftermiddag, hvor der bliver fortalt gode og sjove historier om de sange, som vi alle kender.

   

   

   

  Inggrid Johnsen

  Vis detaljer
 • søn
  17
  nov
  2019
  Kl. 14.30Pris: 40 kr.

  ”Nissemor og Kanelia er igen i år kommet på besøg for at sige glædelig jul og synge julesange, da Julemanden pludselig ringer til Nissemors telefon. Han fortæller, at alle nisserne på legetøjsværkstedet er gået i stå som ved et trylleslag. Det er den drilagtige julenøds-fortryllelse, der har forhekset alle nisserne. Julen må aflyses. Der bliver ingen julegaver i år.
  Julemanden låser sig inde i knirkerummet af bare ked-af-det-hed, og Nissemor og Kanelia må i aktion. Nissemor ved, at der findes en kur mod julenøden, - men hun kan ikke rigtig huske den, så der er brug for hjælp!”
  Tør vi mon tro på, at det også bliver jul i år? Et glædeligt gensyn med de to nisser, Nissemor og Kanelia. Forestillingen er sjov og eventyrlig, fyldt med skøre påfund, iørefaldende sange og julehygge.
  Louise Schouw Teater har eksisteret i 18 år. Teatret ledes af Louise Schouw, som er uddannet skuespiller og teaterinstruktør.
  Hun instruerer også forestillinger for andre teatre, heriblandt Det Kongelige Teater, og i 2019 er det hende, der står for instruktionen af Jels Vikingespil.

  Køb billetter her: Nissemor og Kanelia i julenød

  ”Nissemor og Kanelia i julenød” er af og med Nina Christrup og Judith Rothenborg.
  Lars Fjeldmose har komponeret musikken.
  Stykket er egnet for børn fra ca. 3 til 7 år og for deres voksne.

  Vis detaljer
 • fre
  22
  nov
  2019
  Kl. 18.30

  Vi ses til Emanuels traditionsrige julefrokost.
  Hold øje med siden, for her kommer snart mere om, hvad der venter jer.

  Vis detaljer
 • søn
  12
  jan
  2020
  Kl. 14Pris inkl. kaffebord: 60 kr.

  Kan musikken nå ind bag murene og de barske facader hos de indsatte i det lukkede, topsikre fængsel, Enner Mark, ved Horsens?
  - Det kan den, mener Kirsten Saurus Mehlsen og Søren Rønnehøj, som begge har været i fængslet. Rønnehøj som indsat, Mehlsen som musikmedarbejder. De fortæller i foredraget om, hvad musik kan
  betyde, når man sidder i fængsel.

  Kirsten Saurus Mehlsen har i syv år arbejdet som musikmedarbejder på
  fængslet. Hun fortæller om at være sammen med fanger, som afsoner
  straffe fra et par år til livstid og forvaring. Hvordan det er at manøvrere
  på en arbejdsplads med maksimal sikkerhed, hvor fangerne er inddelt i
  grupperinger, der ikke må være sammen med hinanden.
  Om at dirigere tre forskellige fangekor, at få bandekriminelle til at sidde
  stille i fængslets kirke og lytte til musik, at styre et band, hvor de fleste,
  som udgangspunkt, ikke kan spille.

  At "så små frø" og opleve de slår rod, og hvordan musikken kan være med til at lette afsoningen. Kirsten er uddannet musikpædagog og musikterapeut og har før sit
  fængselsarbejde undervist på musik-, efter-, fri- og højskoler, haft eget
  firma og været musikterapeut i socialpsykiatrien.

  Søren Rønnehøj har haft flere små domme, som for det meste er afsonet i åbne fængsler. Med den sidste dom, som blev afsonet i Enner Mark fængsel, har Søren tilbragt ialt syv år bag tremmer.
  Han blev løsladt i september 2014.
  Han fortæller bl. a. om værdien af at have mulighed for at deltage i kor og musik, mens man afsoner. At være frihedsberøvet, om dagligdagen blandt alle typer mennesker, indsatte såvel som ansatte.
  Søren er uddannet maskinarbejder og har arbejdet som sådan før, imellem og efter sine fængselsophold.
  Foredraget varer halvanden til to timer og ledsages af billeder og musiklydklip. Mehlsen vil spille og Rønnehøj synge for til fællessange undervejs. Sangene er udvalgt blandt favoritterne i fængslets fangekor.
  Der afsættes tid til spørgsmål.

  Vis detaljer
 • lør
  25
  jan
  2020
  Kl. 20Pris: 325 kr.
   ALLAN OLSEN KOMMER TIL BYEN!!

   Emanuels første koncert i 2020!

    

   Allan Olsen siger selv om sin tour OLSEN PÅ AFVEJE

   ”Jeg har tilbragt det meste af livet med at passere igennem og forbi. På vej til Næstved fra Slagelse,
   på vej fra Ribe til Flensborg, eller fra Fåborg til
   Nyborg. Gennem små landsbyer og flækker, men som regel bare igennem og forbi. Et ’Velkommen’ skilt, og øjeblikket efter, et skilt med ’Tak for besøget’. Og tit, når farten lovpligtigt er sænket, har vi sagt: – Wow, se det fine lille forsamlingshus dér.
   – Der ku’ man måske …”

   Nu kan og nu vil man…...
   og vi er stolte over, at Allan Olsen rammer lige netop vores hus på sin tour!
   Billetter på:
    ticketmaster.dk/allanolsen

  Vis detaljer
 • man
  10
  feb
  2020
  18:30

  Flere oplysninger følger - men vi kan allerede nu fortælle, at aftenens foredragsholder er generalsekretær i Grænseforeningen Knud Erik Therkelsen.

  Vis detaljer
 • søn
  23
  feb
  2020
  Kl. 14Pris inkl. kaffebord: 60 kr.

   

  Ian Ørtenblad - sognepræst i Mjolden og Døstrup - gæster vores februarcafé.

  Hans emne - ud fra en personlig vinkel og et personligt møde med en overlevende fra en kz-lejr (Auschwitz) - er en fortælling med refleksioner.

  Så det bliver ikke munterhed på munterhed - men indimellem munterhed på trods, munterhed på baggrund af alvor.

  Vi glæder os over at kunne præsentere Ian Ørtenblad, som er kendt som en fængslende fortæller, og vi vil med sikkerhed gå berigede hjem fra denne café.

  Vis detaljer
 • søn
  22
  mar
  2020
  9.30-16.00Pris -inkl. mad og drikke - 375 kr.

   

  Klik her for at se planen for hele dagen:
  Højskoledag 2020

  Klik her for billetkøb:

  Vis detaljer
 • tirs
  05
  maj
  2020
  Kl. 11.30Gratis arrangement - Historisk Forening er arrangør og vært ved en kop kaffe og en småkage.

  På mindetavlen foran genforeningsstenen står: Skærbæk Sogn satte dette minde for Johan Nielsen og Hermann Svendsen, der faldt i frihedskampen 5. maj 1945. Ære være deres minde.

  Hvert år holder Historisk forening en højtidelighed ved mindebrønden kl. 11.30 - det tidspunkt, de to blev skudt.

  Årets taler, som i 2020 er (endnu ikke fastlagt), lægger en buket ved mindetavlen, og vi synger "Altid frejdig, når du går".

  Under højtideligheden er der fanevagt.

  Herefter går de fremmødte i Emanuel for at høre tale og drikke en kop kaffe med en småkage til. Vi synger "En lærke letted" og "I Danmark er jeg født".  Arrangementet tager en lille times tid.

  Vis detaljer